1.rész

43.2K 879 159
                                    

-Ringat a víz, ringat a víz!
Hidd el, te kedves,
jobb ahol nedves,
a tenger hív!

A parton izzad fenn a nép,
tűz a Nap reménytelen,
mi meg csak úszunk, mindent megúszunk,
ringat a víz!...-szólt az ébresztőm mire konkrétan lefordúltam az ágyról és bevertem a fejem a szekrényembe
-Bazdmeg-kászálódtam fel a földről a fejemet fogva és nyomtam ki a még mindig kis hableány zenét bömbölő ébresztőm.
Ez is eljőtt... Az első nap az új sulimba. Borzasztóan boldog vagyok. Régóta várom már a napot hogy végre új embereket ismerjek meg és jó közösségbe kerűljek. Én az a tipikusan jó kislány vagyok akit mindenki imád mert nem szólok be senkinek és csöndes vagyok...
Hah el ne hidd. Én ennek a szöges ellentétje vagyok és még a sulit is a hátam közepére kívánom: Feketébe járok és nem éppen arról vagyok híres hogy visszahúzodó és aranyos kislány vagyok. Megmondom ha valami nem tetszik és simán oltogatok bárkit. De kezdjük az elején... Miért is megyek új suliba? Mert van egy nehezebb múltam amit így könnyebb lesz megemészteni. Nah de erről majd később mesélek.
Lebattyogtam a konyhába és csináltam magamnak egy erős kávét amit szinte leöntöttem a torkomon. Igen, alvás problémáim is vannak szóval szerintem enélkűl simán állva is elaludnék napközbe.
Gyorsan csináltam valami reggelit magamnak és a bátyámnak (mert a szüleink csak évente 3x jönnek haza) majd felrohantam az emeletre a bátyam szobájába felébreszteni az álomszuszékot-mert neki ma dolgozni kell menni- 2 tojással a kezembe. Köcsög vagyok tudom de a feje fölé tartottam a kezem majd összetőrtem a 2 tojást. Úgy ugrott ki az ágyból mintha egy kisegér csikizné a segglyukát és mérgesen meredt rám mire felfogta hogy mit is csináltam.
-Emily Grey... Ezt meg mi a jó büdös faszért kellett?-kérdezte tettetett ingerűltséggel de én láttam a szája sarkából egy elrejtett mosolyt. Én csak ki nyújtottam rá a nyelvem majd megfogtam a kezét és leráncigáltam a konyhába hogy egyen. Nem igazán érdekelt hogy még mindig tojással a fején trappol végig a házba de ahogy láttam ő sem zavartatta magát. Miután megreggeliztünk ő elment fűrdeni én meg felmentem a szobámba valami ruhát keresni. Szerencsére ebben az iskolába nem ragaszkodnak az ünneplőhőz így csak kiválasztottam egy szettet és felöltöztem.

 Szerencsére ebben az iskolába nem ragaszkodnak az ünneplőhőz így csak kiválasztottam egy szettet és felöltöztem

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Elvégeztem a reggeli rutínom, feltettem egy kis tust meg szempillaspirált és kész is voltam. Nyomtam egy cuppanós puszit a bátyám arcára majd elindultam suliba. Egész közel volt. Mikor odaértem megálltam a suli előtt és vettem egy nagy levegőt. Kezdődik... A suli előtt egy nagy udvar volt tele padokkal. Elég sokan voltak kint szóval mindegyik megnézheti ahogy bevonulok a suliba és kezdőthetnek a súgdolózások az "új lány" becenévvel... Király. A padoknal egy csapat fiú bömbőltette a zenét. Voltak vagy 8-an. Biztos ők a "menők". Volt két lány akikről messziről latszott hogy ők a suli ribancai. És sejtésem beigazolódott mert el is indultak a fiúk felé és mindketten beleültek az általuk kiválasztott fiú ölébe. Ez az a dolog amit nagyon nem tudok elviselni. A ribancoskodás. Egyszerűen hányingerem van tőlük. Inkább abbahagytam az embreket nézegetését és megindultam a bejáratt felé. Az udvar felénél lehettem amikor megéreztem magamon az udvaron lévő emberek pillantásait. Körbenéztem és láttam ahogy az összes fiú engem néz. Vagyis inkább a hátsó felem próbalták de az iskolatáskam takarta azt így nem jártak sikerrel. A ribancok csak gúnyosan méregettek a többiek meg érdeklödő fejet vágtak. A fiúk lehalkították a zenét majd az egyik felállította az öléből a ribit és megindult felém. Fogadjunk ő a tipikus rosszfiú a suliba. Inkább csak előre fordúltam és indultam volna tovább amikor utánam kiálltott
-Hé cica állj már meg épp hozzád jövök-szólalt meg. Én csak mentem tovább mire megfogta a kezem és maga felé fordított
-Neked beszélek édes-villantott felém egy szerinte sármos mosolyt mire megforgattam a szemem és kirántottam a karom a kezei közűl
-Képzeld hallom-mondtam neki mire elég fura fejet vágott. Gondolom megszokta hogy minden lány odáig van érte. Hát ezt bebuktad pancser.
-Nah mivan az új csajnak nagy a szája? Másra is használhatnád azt a szép szád.-mondta és megfogta a derekam mire nekem felfordúlt a gyomrom. És ez meg csak az első 10 perc volt.
-Szerintem is. Például elkűldhetlek a kúrva anyádba amit meg is fogok tenni. Szóval vedd le rólam azt a kicseszett kezedet és menj vissza a kúrváidat boldogítani és ne engem zaklass mert le fogom hányni a cipődet-mondtam neki és lesöpőrtem magamról a kezét.
-Miért hánynád le?
-Mert hányingerem van tőled és a fejedtől amire inkább zsákot kéne húzz hátha nem látszódik az a beképzeld pofád.-mosolyogtam rá és otthagytam. Még hallottam ahogy a többi fiú elkezd húúú-zni és olyan mondatokat is hallottam hogy: A nagy Ashtont lepattintották. Szóval Ashton... De nem vettem róla tudomást. Elindultam megkeresni az igazgatói irodát...

𝕄𝕪 𝔹𝕒𝕕 𝔹𝕠𝕪 | ✓Where stories live. Discover now