• 17 •

345 9 0
                                    

Već nekoliko sati razmišljam da li da mu pošaljem poruku ili da pustim da se sam javi. Ja sam u ovoj priči povredjena, meni je potrebno objašnjenje i on je taj koji treba da napravi korak. Ja treba samo da sedim i čekam. Da čekam još jednu laž i još jedan promašaj. Izludjujem samu sebe.

Pokušavam da budem strpljiva, da idem korak po korak. Da igram na njegov način. Treba da mu pokažem da nisam kao ostale, da ne može samnom tako. Ili jeste ili nije, izmedju ne želim. Nisam devojka za utehu, nisam devojka za hirove i kombinacije. Ako ne mogu da dobijem sve, neću ništa. Neću da se upuštam u nešto što će me uništiti. Neću sebe da mučim. Ali sa druge strane gorim od želje da mu čujem glas, da osetim njegov miris, njegov dodir. Postala sam zavisna od njega. Postao je moja droga, moj vazduh. Treba mi. Toliko mi je potreban. Nije ni svestan koliko mi se uvukao pod kožu. Nije ni svestan koliko mi znači. Ni sama nisam svesna. Poludeću.

Boca vina je skoro prazna. Alkohol me već uzima pod svoje. Ako se već ne usudjujem da načinim korak trezna, neka alkohol bude kriv za to. Uzimam telefon. Okrećem broj. Telo počinje da se trese, srce ludački da lupa. Nedostupan. Naravno, šta sam očekivala.. ko zna gde je i sa kojom se sad smuca? Bila sam mu još jedna recka.. dubok uzdah.

Uzimam flašu da sipam, ali ona je prazna. Prazna, baš kao i ja. Od besa i nemoći bacam flašu iz sve snage.. pukla je na stotinu delića. Pukla kao moje srce. Razbijeno. Ponovo. Suze same padaju. Ne, ne želim da plačem. Besna sam. Ljuta. Nisam tužna. Samo sam pijana. U stanju sam da uradim svakakvu glupost. U stanju sam da odem i da ga nadjem,gde god bio, da ga pljunem u lice i kažem sve što je zaslužio. Otišao je kao najveća kukavica, a sad se krije kao miš u svojoj rupi, krije se da ga ne pronadjem. Toliko o mom objašnjenju i njegovom obećanju. Toliko o našoj ljubavi.

Zvono na vratima. Ne želim nikog da vidim u ovakvom stanju. Slomljena sam. Ne mogu. Zvono ponovo. I ponovo. I ponovo.

Besno krećem ka vratima. Otvaram. Dah mi staje. On. Došao je. Kako? Nee, ja sam samo pijana i počinjem da haluciniram. Ovo nije on. Ne zna gde živim, nikad mu nisam rekla. Nema šanse. To je samo plod moje mašte. Srce mi je stalo. Ne kuca. Ne dišem. Ne progovaram. Stoji. On je. Naravno da je on. Naravno da zna gde živim. Zar sam zaboravila ko je on?

- Oo pa to maca došla na moja vratanca. Ili bolje rečeno, jedna obična kukavica.

- Nećemo da pravimo scene u hodniku, pusti me da udjem, pa ćemo lepo pričati.

- Da se ne plašiš možda da ćeš ovoga puta izaći u novinama samnom? Koja bi po redu bila? Aa?

Besno me uzima za ruku i gura unutra. Zatvara vrata za sobom. Okeće se prema meni i gleda me sa ljutnom. Alkohol me uzima pod svoje. Telo mi se trese. Pokušavam da budem pribrana, ali bes ključa u meni. Šta on misli da može da se pojavi kad hoće i da nestane kad hoće? E pa ne može.

- Pila si?

- Pila sam, ali da sam znala da ću imati gosta ostavila bih nešto i za tebe.

- Možemo li lepo da pričamo ili ćeš se i dalje tako ponašati?

- Ja se ponašam? A kako se ti ponašaš? Prvo mi skineš zvezde sa neba, onda nestaneš bez traga i glasa, a onda se pojaviš kad ti hoćeš? Odakle ti pravo da se tako igraš samnom? Nisam ja tvoja igračka, čuješ me!

- Rekao sam ti da ću ti objasniti, nije tako kao što misliš.

- Šta? Sve je jasno kao dan. Bila sam samo još jedna. Mora da si se slatko smejao mojoj naivnosti.

- Nemoj da pričaš gluposti. Da si mi zaista bila još jedna u nizu nikad ne bih došao na tvoja vrata. Prestani da se tako ponašaš, molim te saslušaj me.

- Šta da mi objasniš? Sve mi je jasno. Otišao si samo tako, bez pozdrava, bez jebenog izvinjenja.. šta očekuješ sad?

- Očekujem da me jebeno saslušaš!

- Izvoli. Pucaj.

- Misliš da je meni lako? Borim se protiv celog sveta, pod velikim sam pritiskom. Morao sam da se vratim.. ne znam kako su uspeli da nas uslikaju, vodio sam računa o svemu. Imali su tvoju i moju sliku. Poludeo sam. Nisam mogao da dozvolim da budeš izložena toj torturi, morao sam to da sprečim. Naterao sam novinara da izbriše naše slike, rekao mu da objavi šta god želi, ali tvoje ime da ne uzima u usta. Bio sam u stanju da ga ubijem. Znao sam da ćeš poludeti kad vidiš, ali morao sam da rizikuje. Razumi me. Ovo sam uradio zbog tebe.

- Ne mogu da verujem šta mi pričaš. U stvari pokušavam da poverujem u to.

Nisam više sigurna da li mogu da mu veruje. Ne znam ko u ovoj priči laže. Ne znam ko govori istinu. Možda je to bio nesporazum, a možda je još jedno farbanje naivne glupače kao što sam ja.

- Hoćeš da kažeš da ono nije istina, da je sve laž?

- Da je istina ne bih bio ovde, ne bih ti objašnjavao i molio te da razumeš. Volim te i želim te za ceo život, ali ne mogu da dozvolim neke stvari. Ne želim da budeš u javnosti, da se tvoje ime vuče po naslovnim stranama, da pišu svakakve gluposti o nama. Ne želim da se ti nosiš sa takvim pritiskom. Sa tobom želim mir.

- Mislim da želiš nemoguće. Zar zaboravljaš ko si? Ne očekuj mir, nikad ga nećeš imati.

- To je ono što me ubija. Ne mogu da budem sebičan i da tražim od tebe da se žrtvuješ. Možda bi najbolje bilo da nestanem iz tvog života, da ti dozvolim da imaš miran, normalan život.. bez javnosti, bez novinara, bez svega ovoga..

- Da li to želiš?

- Naravno da ne.. ali šta drugo mogu da uradim?

- Da nastaviš da me voliš..

- Da li si svesna šta ova ljubav može da ti donese? Da li možeš da budeš pod tolikim pritiskom svakog dana? Da li želiš takav život?

- Ne želim da budem poznata, slavna ali želim da budem sa tobom i ako je to cena koju moram da platim za svoju sreću, da! Boriću se sa svima i živeću takav život.

- Onda moramo ići korak po korak..

- Bez laži..

- Ti i ja protiv celog sveta.

Prišla sam mu, zagrlila jako svesna da nema nazad. Pristala sam na sve, ne znajući da li ću moći sve to da podnesem. Možda sam naivna glupača, možda verujem u laži, ali volim ga i te laži su moja sreća. Možda ću u ovoj priči izaći kao pobednik, možda kao gubitnik ali se bar neću kajati jer znam da sam dala sve od sebe za ovu ljubav. Možda nas ova ljubav ojača, možda nas uništi i ubije, ali postojaće.. borićemo se za nju protiv celog sveta, protiv svega.

On i Ja, pod sjajem zvezda 🔚Where stories live. Discover now