6. BÖLÜM

4K 217 48
                                    

Bu bölüm Texting değil olayları anlamanız açısından yazdım Tşk❤️

Evet karşımda yemeğini çatala batırıp eşeleyen bir adet annem. Kesinlikle bana bir şey söyleyecekti ama tepkimden korkuyor gibiydi.

Sandalyede geriye yaslanıp çatalımı tabağa bıraktım. Gözlerimi anneme dikip " söyle hadi anne" dedim.

Bir an duraksadı ama çatalını bırakıp yerinde dikleşti.

"Bak kızım Ali amcanla ciddi olduğumuzu biliyorsun. Evlenmeye karar verdik"

Duyduklarımın şokuyla bir an konuşamadım. Annem ve babam boşanmıştı. Babam bizi bırakıp gitmişti annem ile beraber yaşıyordum.

Ali amca ise annemin sevgilisiydi.
Onunla tanışmıştım gerçekten çok iyi bir insandı. Zaten evleneceklerini biliyordum. Annem evleneceği için bir an üzülsemde bu kısa sürdü.

Çünkü annem Ali amca ile gerçekten çok mutluydu. "Tarih aldınız mı?"

"2 hafta sonraya tarih almak istiyoruz"

Telaşla yerimde doğruldum. " Anne iki hafta sonra çok erken değil mi? Düğün nasıl yetişecek?"

"İkimizde düğün istemiyoruz. Sadece nikah olacak ardından da yakın arkadaşlarımızın katıldığı bir kutlama yemeği"

Bak bu güzel işte. En azından düğün telaşı olmayacak.

"O zaman tamam "

"Seninle konuşmak istediğim bir konu daha var" ben konuşmayınca sözlerine devam etti. " Ali'nin senin yaşında bir oğlu var yarın öğlen beraber yemek yiyeceğiz"

Ne? Ulan madem Ali amcanın çocuğu var benim niye haberim yok. Ama zaten çok fazla bir araya gelmemiştik.
Bilmemem gayet normaldi. Her ne kadar endişelensem de bu normal bir şeydi.

"Pekala beraber mi gideceğiz"

"Hayır tatlım ben iş yerinden direk gideceğim sen de kendin gelirsin?"

Sorar bur ifadeyle bana baktığında omuz silktim. "Tamam kendim gelirim sen hangi kafe olduğunu mesaj atarsın bu arada çocuğun adını ne?"

"Adı Arda. Kafeyi mesaj atarım"

Annem rahatlamış bir ifadeyle yemeğini yemeye başlayınca benim iştahım çoktan kaçmıştı. Sonuçta annem evleniyordu boru değildi bu.

Yine de evleneceği için üzgün değildim. Öz babam ile evliyken sürekli kavga ediyorlardı ve annem çok ağlıyordu. Ama Ali abi annemi gerçekten seviyordu.

Zaten babam da bizi bırakıp başka bir şehre gitmişti annem ve ben beraber yaşıyorduk ve bundan oldukça memnundum. Evde kavga çıkaran kimse yoktu. Ayrıca annem genç ruhlu ve anlayışlı bir insandı.

Mutlu olmayı hak ediyordu. Benim tek endişelendim taraf Ali abinin çocuğunun olmasıydı. Annem senin yaşında demişti acaba nasıl birisiydi?
Beni sevecek miydi? Ya da benden nefret mi edecekti?

&&&&&&&&&

" Asel ben ne yapayım nerelere gideyim?"

Yüzüncü kez göz deviren Asel elini çekirdek paketine daldırıp tuzlu çekirdeği hunharca yemeye başladı. Bir yandan da bana laf yetiştiriyordu.

"Özge sen geri zekalı mısın? Sanki annen gurbete gidiyor sadece evleniyor bu kadar abartma"

Yalandan ağlamayı bırakıp cips kasesini önüme çektim. Öğlen Ali abi ve oğluyla yemek yiyecektik. Bende
sabah erkenden Asel'in yanına gelmiş, annem evleniyor adlı ağlama seansına başlamıştım.

"Aman be ağız tadıyla ağlayamıyorum bile " diye cemkirdim.

"Sen Elif teyzeyi boşver de şu anonim yazıyor mu hala?"

Şuan tam olarak cennet mahallesi pembe gibi görünüyor canım arkadaşım. Meraklı bakışlarına aldırmayıp kolamdam bir yudum aldım. Gözlerini kartal gibi üzerime dikince " konuşuyoruz hala mesaj atıyor iyi biri gibi" dedim.

Bir an yüzü Gülse de elindeki çekirdekleri fırlatıp hüzünlü bir sesle mırıldandı. " Ulan be milletin anonimi var bir de bana bak tek tabanca"

Kahkaha atıp el hareketi çektim.
"Çatla bitch"

Telefonumdan saati görmemle hemen ayağa kalktım. Yemek saatine bir saat kalmıştı ve ben daha hazır değildim.

"Asel ben gidip hazırlanayım akşam seni arar olanları anlatırım"

Beni kapıdan geçirmek için o da kalktı. "Bak kesinlikle ara ben merak ederim yoksa"

"Bana şans dile"

Koşar adımlarla eve gelip kapıyı anahtarla açtım. Asel ve bizim evimiz yakındı o yüzden sürekli birbirimize gider gelirdik. Dolaptan dün akşam hazırladığım beyaz düşük omuz bluzu
ve siyah kot eteği alıp hemen giydim.

Saçlarıma hafif maşa yapıp aynadan kendime baktım. Güzel olmuşum güzel. Parfüm sıkıp küçük çantamı da aldığımda hazırdım.

Kapıyı kitleyip evden çıktım. Yemek yiyeceğimiz yer buraya biraz uzaktı.
O yüzden hazırlanırken çağırdığım taksi ile gitmiştim. Geldiğimiz yer ailecek gelinen nezih bir yerdi. Yani normalde gelmem.

Annemi ve Ali abiyi görünce yüzüme samimi bir gülümseme yerleştirip onlara doğru ilerledim. Masada bir çocuk vardı Arda olmalı. Sırtı bana dönük olduğu için yüzünü göremiyordum.

Masaya yaklaştığımda annem ayağa kalkıp bana sarıldı. Oysaki daha sabah görüşmüştük. Ali abiye de samimiyetle sarıldığımda sıra Arda isimli şahısa kalmıştı.

Soğukkanlı durduğuma bakmayın acayip gerginim. Geldiğimden beri yüzüne bir kez bile bakmamıştım. Derin bir nefes alıp üvey kardeşime(!)
Döndüm. Gülümseyen yüzü beni görünce yerini şaşkınlığa bırakmıştı.

Bir an duraksadım ama ardından kendine gelmek için kafasını iki yana sallayıp elini uzattı. "Arda ben tanıştığımıza memnun oldum"

Elini tutup gülümsedim. " Özge. Bende memnun oldum"

Arda ile yanyana oturuyorduk benim karşımda annem Arda'nın karşısında ise Ali abi vardı. Masadaki sohbet genel olarak iki hafta sonra kıyılacak nikah ile alakalıydı. Konuşmalardan anladığım kadarıyla önce aile arasında bir nikah kıyılacaktı.

Ardından ise yakın arkadaşların katıldığı bir yemek. Yemek lüks bir teknede olacaktı. Genel olarak güzel bir organizasyon gibiydi. En can alıcı nokta ise. Annem ve Ali abi evlendikten sonra dördümüz aynı evde kalacaktık.

Yani bu normal birşeydi. Aslında annem ve Ali abi herşeyi ayarlamıştı.
Güzel bir sitede iki katlı bahçeli bir ev kiralamışlardı. Evi görmeyi çok istiyordum bahçesi bile vardı!

Diğer can alıcı,benim duyduğumda biraz sinirlendiğim nokta ise okulum değişecekti. Zaten bu yıl 12. Sınıf olacaktım yani son yılım başka bir okulda olacaktı. Benim için sorun olmazdı ama Asel'i yalnız bırakmak istemiyordum.

Annem bunu duyunca Asel'in annesinin bundan haberi olduğunu onunda Benimle aynı liseye gideceğini söylemişti. En sevindiğim nokta buydu galiba. Yemek gerçekten harika geçmişti. Ta ki yemek yendikten sonra Arda arkadaşlarının yanına gitmek için izin istemişti. Ali abi ise Özge'yi
arkadaşlarınla tanıştır diyerek beni de onunla göndermişti.

Ben anneme engel olması için kaş göz yaparken o Ali abiyi destekledi. Hain kadın! Her ne kadar gitmek istemesem de peşinden bende sürüklendim.


 Kızıl'ım / Texting ✓ Where stories live. Discover now