Salvadorun İhtişamı Bölüm 4

18K 466 491
                                    

Lena'nın ağzı Salvador'un dük olacağını duyunca şaşkınlıktan açık kalmıştı.

"Salvador'un, dük olacağı aklıma bile gelmezdi. Bu, tam bir manyaklık."

Gaia, Salvador'un adını ilk kez Heron Sarayında duymuştu. Dük Aurel'in, oğlu olduğunu biliyordu ama onu tanıma fırsatını henüz yakalayamamıştı.

"Merak ettiğim bir şey var, Lena. İnsanlar neden Salvador'dan bu kadar nefret ediyorlar?"

Lena, derin bir iç çekerek dostunun merak dolu sorusunu cevapladı.

"Salvador, gençlik zamanlarında yerinde durmak bilmeyen bir prensti. Günün birinde Nehantis ile Kaharan'ı savaşın eşiğine getirdi. "

Gaia, bu kadar yakın bir tarihi bilgiyi daha önce hiç duymamış olmasına şaşırmıştı. Merak dolu sorularına devam ederek bir soru daha sordu.

"Peki, bu nasıl oldu Lena?"

Lena, arkadaşının meraklı bakışları karşısında gülümseyerek sözlerine devam etti.

"Salvador'un emrinde büyük bir ordu vardı. Kral Simon, Salvador'u çok severdi ve onu Kaharan'dan gelen saldırıları gögüslemesi için bir maşa olarak kullanırdı. Bir gün Salvador, Kaharanlı uyumsuzlarla (deneklerle) savaşırken çok yakın dostu olan, Komutan Lucas'ın ölümüne şahitlik etmiş. Salvador, yakın dostunun ölümüne şahitlik ettikten sonra tüm ordusunu toplayarak Naekna üzerinden Kaharan Krallığına doğru saldırıya geçmiş. Bunu duyan Kral Darius da ordusunu toplayarak savunma hazırlıklarına başlamış. Büyük ve kanlı bir savaşın eşiğinde olduğunu çok geç anlayan Kral Simon, artık bu savaşı engelleyemeyeceğini anlayarak Salvador'u desteklemek için takviye birlikler göndermiş."

Gaia, bu hikayenin bir yerlerden tanıdık geldiğini düşünüyordu.

"Nehantis Kralı Simon'unda, Salvador'u desteklediğini öğrenen Kral Darius; Zarnal Kralı Lucian ile bir antlaşma imzalayarak savaşta onu kendi yanına çekmiş. Buna karşın Kral Simon, Nare Dükü Dük Alfred'in babası olan Dük Nicolas'a; Zarnal Krallığını vaad ederek savaşta onu kendi safhına çekmiş. Kont Berserker'in bize anlattığı büyük savaş işte bu şekilde ortaya çıkmış. Devamını zaten biliyorsun. Tüm ordular Naekna'da savaşa tutuştular ve onların bu mânasız savaşı bizim topraklarımızı kuraklığa iten şey oldu."

Gaia, Kont Berserker'in anlatmış olduğu bu büyük savaşın neden ortaya çıktığını ufaklığından beri hep merak etmişti ama hiçbir zaman bunu öğrenememişti.

"İnanamıyorum, demek Usta Berserker'in bizden gizlediği kısım buydu. Peki savaştan sonra Salvador'a ne olmuş?"

Lena, arkadaşına evet dercesine baş sallayarak sözlerine devam etti.

"Bu savaştan sonra Nehantis ordusu çok büyük kayıplar verdi ve savaşın başlatan tarafı Salvador olduğu için Naekna'daki bütün masraflar Nehantis'in omuzlarına yüklendi.''

Gaia, onaylarcasına başını salladı.

''Evet, haklısın. Kont Berserker, Dük Aurel ile bu konu hakkında konuşmam için göndermişti beni.''

Lena, kuru dudaklarını büzüştürerek sözlerine devam etti.

''Bu durum karşısında Kral Simon hem ordusunun büyük çoğunluğunu kaybetmişti hem de ekonomik olarak büyük bir darbe almıştı. Bu yüzden çok öfkelenen Kral Simon, Dük Aurel'in dahi gözünün yaşına bakmayarak Prens Salvador'u; Zarnal Krallığı'ndaki, Nare Düklüğü bölgesine sürgün ederek onun elinden Prenslik makamını aldı. O günden beri insanlar Salvador'dan nefret ederler ve onu Sir(sör) Salvador olarak anarlar. Onun intikam hırsı pek çok insanın hayatını maffetti Gaia. Özellikle de biz Naeknalıların."

LEGORYAN EFSANESİ- RUH TOHUMU [TAMAMLANDI]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin