0.4

5.9K 366 4
                                    


Četvrto poglavlje


„Harold", proderala se gospođa te je ispustila uzdah 

„Kakva spavalica", dodala je dok mu je drmala ramena."Dovraga Harry pa zakasnićeš u školu. Neću ti opravdati ovaj put", dreknula je.

Posle nekoliko sekundi Harry se osvestio. Kada je shatio gde je  i ko je pored njega pokušao je da rukama sakrije oči, ali majka je majka, vidi sve. Žena se odmakla nekoliko koraka.

 „Harry t-ti si plakao?", izustila je gledajuću u njegove crvene oči. Njegove blistavo zelene oči izgubile su sjaj, u njima se više nije nalazio svemir, sada su to bila samo dva crvena kruga.

„Harold ko ti je ovo uradio?" Dospođa se bila pogubila. Nikad za njegovih dvadeset godina nije videla da plače, pa čak ni kad je bio mali dečak, uvek je bio jak i uvek se suzdržavao. Nije znala šta da uradi u ovakvim situacijama. Kako da ga smiri? Da li će  mu biti još gore ako nešto pita?

„Mama..", šapnuo je, „Tay više nema." Ona je oblikovala usne u jedno 'O'. Odlično je znala koliko ju voli.To je jedina dovojka koju je doveo kući i zvanično je upoznao sa roditeljima. Pre nje je bio običan zavodnik i budala, ali kad se ona pojavi skroz se promenio, na bolje. Znala je da će jednom ta sreća i ljubav nestati, znala je da će sina naći u ovakvom stanju. Ali ne ovako brzo.

Jedna suza mu je kliznula niz obraz, nije ni pokušavao da je obriše. Majka mu je prišla i zagrlila ga. Lagano je dlanom trljala njegova leđa. Svakim njegovim novim jecajom ona ga je privlačila bliže sebi.

„Harry, dušo, ništa ne traje zauvek", tiho je zajecao na njenom ramenu, „trebao si to da znaš."


...


„Pa daj ja te ne želim ovakvog." Žalio se Zoom. „Burazeru, zar sve ovo zbog jedne obične devojke?" 

Zoom je očigledno hteo da razveseli prijatelja, ali njegovo brbljanje je još više smetalo Harry'u. "Začepi" promrmljao je te uzeo knjige sa stola i izašao iz učionice.

„Zašto ti keva nije dozvolila da ostaneš kući?"  Harry'u je po prvi put u životu zasmetao Zoom'ov rečnik.

„Šta je znam", progovorio je. Zoom ga je drugarski potapšao po ramenu te je brzo ubacio knjigu u ormarić i izvadio novu za sledeći čas. Sačekao je Harry'a da isto uradi pa su krenuli ka učionici za dopunsku nastavu. Naime obojica su pali ispit koji je bio veoma važan za upis dalje. I sada sledi učenje istog gradiva..

„Znaš, ovo što smo pali ima i dobru stranu." Harry je podigao obrvu i upitno ga pogledao. „Daj ne seri..Pa ko će nas uči stepenovanje i ostala sranja?", pitao ga je kezeći se.

 „Hmm, trebalo bih da znam?"

„Dovraga Harold, ja ne znam šta ti je ta devojka uradila pa si zaboravio da imamo dopunsku kod profesorke Wonks." Nije više bilo onog zlobnog keza kao ranije, nije ga više zanimala njena zadnjica niti duboki dekolte. Nije više maštao o njihovoj nastavnici. Na umu mu je bila samo jedna devojka...koju on nikad više neće imati.

Uzdah.

„Znaš šta Zoom, mislim da danas neću ići na dopunsku", rekao je te zastao.

„Dobra fora." Zoom je nabacio  zubati osmeh. Posle nekoliko sekundi gledanja, Zoom je shvatio da mu je drug sasvim ozbiljan. „Stvarno Harry? Propustićeš onu zadnjicu?" podigao je obrvu. Harry je samo klimnuo glavom. 

„Pa ja, vala, neću." Zoom je produžio napred ka učionici u nadi da će se Harry ipak pojaviti na dopunskoj.

Pre nego što je izašao iz pakla, zastao je na spomen svog imena.

„Tay, vidiš ga tamo?Čuveni Harry se spustio sa nebesa."



Eto, nešto malo o njemu...Mislim da će sledeći nastavak biti njihov razbogor (Afrodita & Harry).Nadam se da vam se sviđa♥
Hvala na svim komentarima, znači mi jako♥

Pogrešan broj ☏Where stories live. Discover now