Episode:11(Kanserli Bir Hayat)

197 127 254
                                    



....................................

KANSERLİ BİR HAYAT

.....................................



Kafam çok karışmıştı. Bir an Maral'ın katil olabileceğini düşünmüştüm. Hemde sadece bir adam uğruna en yakın arkadaşını katlettiğini düşündüm. Sahi Maral katil olabilir miydi?

Sivas'tan İstanbul'a dönelimiz bir gün olmuştu. Asya'nın cesedinin çıkartıldığı deniz kenarında üzerinde Oya yazan bir bileklik bulmuş, sonra da Oya'nın Asya'nın kızkardeşi olduğunu öğrenmiştik. Hoş bu kesin bir bilgi değildi ama... 

Bize Oya'nın Asya'nın kardeşi olduğunu söyleyen eski komşumuz Selim amca bira fazla yaş almıştı. Haliyle her şeyi net hatırlayabilme ihtimali oldukça zayıftı. Kafasından kendi senaryolarını yazmış ve bize sunmuş bile olabilirdi. Ancak asıl kafama takılan büroya girdiğimde karşılaştığım manzaraydı. 

Kim nasıl büroya girmiş ve o videoyu bırakmıştı? Bir türlü anlam veremiyordum. Peki amaç neydi? Maral'ın doğum gününü kutladığımız bu videoyu neden yıllar sonra bana izletmek istediler? Maral ile Asya'nın arasını açan o çocuk... Harun'un Asya'nın cinayeti ile bir ilgisi olabilir miydi?

Ben aklımdaki bu soru işaretlerine çözüm ararken gıcırdadı banyonun kapısı. Maral sonunda duştan çıkıp salona teşrif edebilmişti.

Yüzüme bakma gereksinimi duymadan yanımdan geçti ve karşımdaki kahve koltuğa oturdu. Saçındaki havluyu başından çıkartıp koltuğun kenarına astıktan sonra kumandayı alıp küçük LCD TV mizi açtı. 

Eminim ne izlediğinin bile farkında değildir. Aklınca bana olan tepkisini göstermeye çalışıyor avukatımız. Ondan şüphelendiğim için bana kızdı. Sanırım haklı. Ondan şüphelenmem için yeterince somut kanıtlar yoktu ortalıkta. Katil benim aklımı karıştırmak için hedef şaşırtma yoluna girmiş, bilerek Maral'dan şüphelenmem için bana bu videoyu göndermiş olabilirdi. 

Düşündükçe aklım daha da çok karışıyor, ruhum bulanıyordu. Hiçbir şeyden emin olamıyordum. Emin olduğum tek şey; katil her kimse beni, hatta bizi çok iyi tanıyan biri olmalı. Aksi halde bu videoya erişmesi çok zor. 

Bu cinayet derinlerde bir yerlerde hepimizi de ilgilendiren bir olayı ya da zamanı sebep almış olabilir. Yani aslında Maral da bende tehlikedeyiz. Ofiste daha fazla durmamamız gerekiyor. Ortalıkta çok bulunmamak için Maral'ı da alıp benim eve geçmeliyiz. En güvende olacağımız yer orası. 

Bu düşüncelerimi tam Maral'a da aktarmak üzereydim ki televizyondaki haber aklımdakileri de dilimdekileri de aniden sildi süpürdü.

Maral da tıpkı benim gibi durumun ciddiyetini kavramış olmalı ki televizyonun sesini hemen yükseltti.

Bir haber akışında birkaç polis Asya'nın cinayeti hakkında basına açıklama yapıyordu. Üstelik bu polisler arasında bizim çok yakından tanıdığımız biri de vardı. Tahmin edebileceğiniz üzere Behram komiser... Sanırım onunla konuşma zamanı geldi. 

SINIRSIZLAR(TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin