Hoofdstuk 3 klaar Julia

16 1 0
                                    

                                                                                     pov Julia

Ik loop naar mijn kluisje en leg daar al mijn spullen in. Als ik naar buiten loop staat de rest al te wachten. "Wat gaan we nu doen? Gaan we eerst even de stad in? En dat we dan naar de mediatheek gaan? (of wat doen we)?" vraag ik (aan iedereen) aan de groep "(Want) Ik begreep van Shelby dat jullie een idee hadden?"( vraag ik).

"Wat is het idee eigenlijk?" vraagt Noah. "Nou we wilden naar de mediatheek gaan, om daar meer informatie op te zoeken over de plek waar die steen in de 16de eeuw ooit is gevonden. En dan naar die plek gaan zoeken en kijken of het verhaal ook echt klopt wat meneer Hofman vertelde." zegt Richard (tegen iedereen). "Misschien kunnen we er dit weekend gaan kamperen?" roept Erick enthousiast. Gelijk stemt iedereen (er) daar ( in) mee in.

"Kunnen we allemaal dan dit weekend?" vraagt Luna (aan de groep) Iedereen begint gelijk door elkaar te praten. "Dan moeten we eerst even langs de opa en oma van Shelby en langs die van mij. Onze opa's en oma's hebben namelijk van alles om te gaan kamperen." zeg ik.

In de mediatheek zoekt iedereen een plekje achter de computer. Ik wil op een stoel gaan zitten, maar Chris is sneller en duwt mij van de stoel af. Hij kijkt me vragend aan en beseft dan dat ik er (wou wilde gaan zitten. "Sorry, ik had het niet door" zegt hij beschaamd. "Geeft niet" stamel ik. Hij slaat op zijn benen en trekt me op zijn schoot. Ik voel zijn warme adem in mijn nek. Opeens (leek) lijkt mijn hartslag heel snel te gaan, ik zucht even en herstel me weer.

Shelby ziet het gebeuren en steekt stiekem haar duim naar me op.

Even later is iedereen druk aan het zoeken.

'De leerlingen hebben niet door dat meneer Hofman om het hoekje komt kijken. Hij is blij, want zijn les was een succes. Hij heeft de leerlingen nieuwsgierig gemaakt. Hij draait zich weer om en gaat verder met zijn werk'

Na een tijdje roept Zabdiel dat hij de coördinaten van de plek heeft gevonden. Iedereen rent naar zijn computer toe. "Goed werk man!" Erick geeft hem een high five. "Geef die coördinaten eens" vraagt Shelby. Zabdiel noemt ze op en kijkt mee op Shelby's telefoon. "Het ligt erg diep in het bos" Shelby laat haar telefoon zien. "Spannend" zegt Noah. Iedereen is even stil. "Oke, hoe gaan we het doen?" vraag ik. "We kunnen vanavond vast voorbereiden en inpakken?" vraagt Joël. "Ik heb vanavond een verjaardag" zegt Luna. "En ik moet vanavond trainen" legt Zabdiel uit.

"Oke, dan gaat de rest voorbereiden?" Joël kijkt iedereen aan. "Is goed, en dan vertrekken we morgen middag" zegt Chris vastbesloten.

"Noah, Shel, Chris, Joël, Richard en Erick komen jullie dan vanavond naar mij toe?" vraag ik. "(Want) Dan kunnen we ook gelijk langs mijn opa en oma, die hebben vast nog wel tenten enzo." leg ik uit. We (spraken) spreken een tijd af en (gingen) gaan (toen) om 15:00 uur naar huis.

(Ik zat) Samen met Shelby (op de) fiets ik (onderweg) naar huis. "We gaan volgende week wel naar de stad, ik vind dit veel spannender" zegt Shelby. "Ik ook" roep ik enthousiast. "Tot straks!" roept Shelby en ze slaat linksaf haar straat in. Ik (moest) fiets nog een klein stukje verder.                                                

De Mysterieuze Steen FT CNCOWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu