01 - Verhuizen naar LA

6.1K 77 17
                                    

Quinty McSwift
Dit is de dag. De dag dat ik ga verhuizen en dus niet meer hier woon. Amsterdam was leuk, maar ook heb ik wel zin om Los Angeles te gaan ontdekken. Alexa, mijn beste vriendin heeft er wel moeite mee volgens mij.

'Lieverd? Kom je? We moeten zo naar het vliegveld! Alexa wil je nog gedag zeggen!' Roept mijn moeder vanaf beneden. 'Ik kom!' Roep ik terug. Ik ben best wel een meid die zich kan inhouden kwa huilen, maar ik denk dat dat vandaag wel wat anders eraan toe gaat, daarom heb ik ook geen Make-up op. Ik pak mijn rugzak en sta op van een kruk die op mijn kamer staat. Met een paar grote passen sta ik al bij mijn deur. Ik draai me om en kijk nog een keer naar mijn kamer. Een traan rolt over mijn wang en valt op de grond.

'Doei.' Mompel ik en daarna loop ik naar beneden. De wand bij de trap hangt vol foto's, de leukste zijn er al uitgehaald. Die gaan mee naar Amerika. Maar een paar hangen er nog. Ik glimlach als ik terugdenk aan de herinneringen. Dan komt het einde van de trap. Ik kijk op en zie daar Alexa staan. Ze huilt hevig en snel ren ik naar haar toe. Ik omhels haar en zie mezelf in haar ogen.

'We blijven facetimen en ik kom in de vakanties zoveel mogelijk naar je toe.' Fluister ik in haar oor. 'Niet meer huilen, Oke?' Vraag ik haar. Ze knikt en droogt haar tranen af. 'Nog een laatste selfie voordat je in Amerika gaat wonen?' Vraagt ze. Ik knik. Ik grijp mijn telefoon uit mijn broekzak en maak een selfie.

 Ik grijp mijn telefoon uit mijn broekzak en maak een selfie

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

De blond harige, dat ben ik. En de bruine harige dat is dus Alexa. 'Doei Lex, als ik in Amerika ben facetimen we meteen. Beloofd!' Zeg ik. Alexa glimlacht en pinky promised met me. 'Ik zie je snel weer.' Zeg ik terwijl ik in de taxi stap. De taxichauffeur wil de deur dicht doen maar net voordat hij de kans krijgt zet ik mijn voet er tussen.

Ik spring de taxi uit en ren naar Alexa toe. Ik wil niet weg, ik wil bij haar blijven. Alexa begint te huilen net zoals ik en in de tussentijd is de taxichauffeur een beetje pissed geworden. 'Dames, het is tijd. We mogen het vliegtuig niet missen.' Zegt mijn moeder. Mogen jullie je afvragen, waar is je vader? Nou hij is weg. Gewoon weg. Hij verliet mij en mijn moeder zonder reden, en ik ben er oké mee.

'Doei Lex. Ik hou van je en we facetimen meteen straks.' Zeg ik. Ze knikt. De tranen lopen over onze wangen. Ik trek een sprintje naar de taxi en stap erin. De taxi begint te rijden en ik werp mijn laatste blik op Alexa. Ik zwaai en ze zwaait terug.

~~~~~~ In Los Angeles aangekomen ~~~~~~

'Wow, mam. Het is prachtig hier.' Zeg ik als we in de taxi zitten tegen mijn moeder. 'Ja, dat vind ik ook.' Antwoord ze. 'Ben je een beetje enthousiast?' Vraagt ze. Ik knik, ik wilde niet meer in Nederland wonen. De enige reden dat ik in Nederland zou willen blijven zijn mijn moeder en Alexa.

'Hoelang moeten we nog rijden?' Vraag ik aan mama. Ze kijkt op het schermpje van de auto. 'Het is nog 5 minuten rijden.' Antwoord ze. We wonen aan de rand van de stad, bijna bij een klein strandje. Ik besluit de laatste paar minuten maar uit het raam te kijken. Langzaamaan zie ik steeds meer de stad in zicht komen.

Eindelijk zijn we er! De chauffeur opent de deur en zegt dat we kunnen uitstappen.

Vanaf nu zal iedereen Engels praten, ik schrijf in het Nederlands maar het is dus de bedoeling dat iedereen Engels praat.

'Veel plezier hier in Los Angeles.' Zegt de chauffeur. 'Zal wel lukken.' Antwoord ik. De man lacht en zet onze koffers door de deur. 'Nou lieverd. Aan jou de eer.' Zegt mijn moeder terwijl ze me de sleutels aangeeft. Ik pak ze aan en slik even, dan draai ik aan het slot en de deur gaat open.

'Wow..' zeg ik verbaasd. 'Mooi he!' 'Ja het is echt prachtig mam.' Antwoord ik op haar.

Hier kan ik wel aan wennen.

****

Hoop dat jullie 't hoofdstuk leuk vonden. Ik probeer zo vaak mogelijk te plaatsen! x

Forever?! with the badboyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu