Only for this mission

7 0 0
                                    

Sedela som v aute pri jednom bufete na ktorý som natrafila cestou. Na telefone som brázdila internet a hľadala niečo o jazdcoch. Ten prípad mi nedal spávať a neuveriteľne ma priťahoval. Musela som aspoň niečo zistiť a pomôcť aj keď iba informáciami. No nič extra som nenašla. Len citáty z biblie, opisy jednotlivých jazdcov no nikde sa nepísalo ako a či vôbec sa ich dá zastaviť.
Vypla som telefón a frustrovane som ho hodila na miesto spolujazdca. Ako veľmi by sa mi teraz hodil Cas. Pomyslela som si. Ale nebol tu a ja som si musela poradiť sama.

Keď som tam tak sedela a dumala nad tým kam sa vyberiem a kde bude pokračovať moje pátranie, započula som zvuk motora už tak dobre známeho auta. Pozrela som sa do spätného zrkadla a v ňom sa zračil jasný obraz Deanovej impaly ako odbočuje na parkovisko pri bufete. Na sedačke som sa zošuchla najviac ako som vedela a rukou si prikryla tvár no bolo to márne. Moje auto ma prezrádzalo viac ako moja tvár a tak som sa proste narovnala a tvárila sa že ich nevidím no pritom som ich pozorovala veľmi dôkladne.
Chvíľu sedeli v aute no potom sa začali otvárať dvere a z impaly na moje počudovanie vystúpili tri postavy. Sam, Dean a po ich boku sa ku mne blížil Crowley. Mohlo mi to hneď napadnúť že ich použije nato aby som sa vrátila.

Keď bol Crowley už pri mojom okne, stiahla som ho dole a nahnevane sa na neho pozrela.
,,Nedala si mi na výber Liv." Začal hneď na svoju obranu.
Mne padol zrak za neho na Deana a Sama ktorí stále stáli pri impale a pozerali naším smerom.
,,Čo odomňa teraz čakáš Crowley?" Namosúrene som sa spýtala.
,,Ty sám najlepšie vieš aké boli moje dôvody prečo som odišla. Sám si povedal a utešoval ma že to bude takto lepšie a teraz ich privedieš sem?" Vyčítala som mu.
Za ten čas mi bol jedinou oporou a priateľom. Nikoho som nemala a on bol jediný na koho som sa spoliehala. Ale čo som mohla čakať od démona.
,,Liv prosím ťa nerobil by som to keby to nebolo potrebné. Ide tu o viac než len pár malinkých démonov a vaše zadky."
Pozeral mi hlboko do očí a čakal či sa vzdám alebo s ním budem ešte dlho bojovať. No mne sa už nechcelo utekať a tak som sklonila zrak na znak mojej porážky.
,,Výborne." S úľavou povedal Crowley. ,,A teraz poď za nimi ideme sa najesť." Dodal a otočil sa na odchod. Ja som otvorila dvere a všimla si ako ma kútikom oka odkontroloval či naozaj idem.
Zabuchla som dvere a zamkla ho. Keď si ma Dean všimol že naozaj kráčam tesne za Crowleym, vystrel sa na rovné nohy a nervózne sa poškrabal na hlave.
Vošla som dnu do bistra a sadla si do najvzdialenejšieho boxu úplne vzadu od všetkých tých ľudí ktorí okupovali toto bistro.
Vedľa mňa si sadol Crowley a oproti chalani.
Vládlo tam trápne ticho a s Deanom sme sa na seba bez slova pozerali. Tie pohľady boli plné šťastia, clivosti no aj smútku a výčitiek.
Všetko toto prerušil až Crowley ktorý musel najprv zagúľať očami kým začal rozprávať.
,,Ako som vám už všetkým hovoril viem čo to má byť s tými jazdcami. Long story short v pekle sa vytvoril odboj za Lucifera. Démoni vypustili jazdcov v domienke že keď príde apokalypsa Lucifer sa dostane von."
Vyjavene som na neho pozerala.
,,Ale veď nemusí byť Lucifer vonku aby sa naplnila apokalypsa?" Spýtala som sa.
,,Áno aj nie. Dá sa to obísť a oni prišli nato ako. Jazdcami. Oni prelomia prvé štyri pečate na klietke. A je jedno že je tam s ním aj Cas a Michael." Oboznámil nás Crowley a všetci sme zostali v nemom úžase. To predsa nemôže byť pravda.
,,Čo budeme robiť?" Spýtal sa Dean s pohľadom upreným tentoraz na Crowleym.
,,Musíte nájsť všetkých štyroch jazdcov a zobrať im prstene. No smrť porazíte iba s tými prvými troma prsteňmi. Je silnejší ako ostatní traja." Ďalej nám vysvetľoval Crowley a začalo sa to čoraz viac zamotalvať.
,,Takže musíme nájsť zvyšných troch. Mor, Vojnu a Hladomor." Pozrela som sa na chlapcov a videla ako im tvárami prešli obavy. Predsalen už nemáme dočinenie s démonmy alebo shiftermi. Mali sme sa postaviť Štyrom jazdcom Apokalypsy.

,,Pomôžem vám ako len budem vedieť no zázraky odomňa nečakajte." Povedal Crowley ešte predtým ako sa vyparil.
Teraz sme tam zostali sedieť iba ja a bratia Winchesterovci.
,,Mali by sme si nájsť nejaký motel a začať hľadať mor." Preťala som to nepríjemné ticho. Sklonila som zrak a stiahla si zo zápästia gumičku ktorú som zas po dlhom čase začala žmoliť medzi prstami. Zasa som pri ňom bola nervózna a to sa mi nepáčilo.
,,Našiel som jeden neďaleko." Povedal Sammy pričom nespúšťal zrak z obrazovky mobilu.
,,Pôjdeš za nami Liv?" Spýtal sa ma Dean s pohľadom pevne upreným na mne.
,,Áno." Súhlasila som a usmiala sa.
Nečakane mi Dean úsmev opätoval až ma z toho zahrialo pri srdci.
Cítila som ako sa niečo vo mne pohlo. Akoby sa ľady začali lámat a ja som si prvýkrát za ten dlhý rok a pol pomyslela že by sme to predsa len mohli skúsiť znova. Že tentokrát sa nič zle nestane.

Po asi pol hodinke sme prišli k motelu. Zaparkovali sme autá vedľa seba a ja so Sammym sme išli pre kľúče. Zasa sme mali izby vedľa seba s rozdielom že oni mali dvojlôžkovú izbu a ja iba jedno.
Keď sme sa vrátili naspať k autám Dean stál vonku a opieral sa o kapotu impaly.
Sam odomkol ich izbu a stratil sa vo dverách. Ja som ešte chvíľu zostala stáť pri dverách tej mojej. Pozrela som sa na Deana ktorý stále stál v tej istej polohe.
,,Dobrú noc Dean." Povedala som tak tichúčko že som si myslela že to nepočul.
Už som sa otáčala k dverám že zatiahnem za kľučku a vojdem dnu keď som zacítila Deanovu ruku obtočenú okolo môjho zápästia. Stál tak blízko že som jeho dych cítila na svojom krku a jeho vôňa mi udierala do nosa až sa mi zatočilo v hlave.
,,Počkaj Liv." Zašepkal mi do ucha. ,,Porozprávajme sa." Hlesol a ja som sa k nemu otočila. Pozrela som sa na neho a skúmala jeho tvár. Ani malinko sa nezmenila od posledného razu čo som sa na neho takto zblízka pozerala. Stále mával svoje jednodňové strnisko, malú vrásku na čele od toho mračenia a aj jeho zelené oči zostali rovnako krásne a utápajúce ako predtým.
,,Je zima." Povedala som aj keď vskutočnosti som celá horela z jeho prítomnosti. Zatiahla som ho do izby aby sme sa mohli v kľude porozprávať.

Blossom with Grace 2Where stories live. Discover now