Old friends

8 0 0
                                    

Sedeli sme s Deanom obaja opretí chrbtom o starý automat. Ja som popíjala cvoju colu a popri tom sme sa rozprávali. Nie o nás ani o tom čo bude ďalej ale o hocičom inom. O tom čo som robila za ten čas. Na akých lovoch som bola. Ako som sa skamarátila s grace. On mi zasa porozprával čo robili oni so Samom. Aké veci sa im stali a čo zažili. Ako veľmi im chýbal Castiel. Ani nevedel ako chýbal mne.
,,Najviac si mi chýbala ty Liv. A najhoršie bolo to pomyslenie že niekde tu si ale ja neviem kde a že nechceš byť so mnou." Dodal.
A boli sme tam kde sme byť nechceli.
,,Aj ty si mi chýbal Dean spolu so Sammym. Aj Bobby mi chýba. Ale nebolo to tak žeby som s vami byť nechcela. Nejaká moja časť stále verí že som pre vás nebezpečná. Len vas chcem chrániť. Neprežila by som keby sa zasa stalo niečo take ako s ...ako s..." vtedy som to začala strácať. Moja ľudská časť sa drala na povrch a z očí sa mi začali drať slzy.
,,Ja viem zlato." Povedal Dean a pevne ma objal okolo ramien. Zaborila som sa hlavou do jeho hrude a nasávala tu dobre známu vôňu. Sústredila som sa len nato, na jeho ruku okolo mňa. Teplo a tlkot jeho srdca. Pomaly som sa ukľudnila. Cítila som ako sa jeho ruka dotkla časti môjho odhaleného ramena.
,,Ježiši Liv veď ty mrzneš. Poď zoberiem ťa dnu." Povedal a spolu sme sa postavili.

Vošli sme do mojej izby a zatvorili za sebou dvere. On mi chytil tvár do svojich rúk a pozrel sa mi hlboko do očí.
,,Nikomu sa už nič nestane to ti sľubujem. To s Castielom nebola tvoja vina." Povedal a dal mi pusu na čelo.
,,Ďakujem Dean." Potichu som dodala a zošuchla sa na posteľ. Sedela som tam ako kôpka nešťastia s dekou okolo pliec a uplakanými očami. Pozrela som sa na hodinky kde boli štyri hodiny ráno. Bolo neskoro, Dean vyzeral unavene no ja som tak zúfalo nechcela aby odišiel nechcela som byť sama. Stále som mávala nočné mory o Casovi.
,,Mal by som ísť je neskoro." Poznamenal Dean a už sa otáčal na odchod.
,,Zostaň prosím." Zúfalo som zakňučala.
,,Nechcem byť sama." Dodala som so sklonenou hlavou.
Dean sa bez slova otočil a podišiel ku mne. Spolu sme sa uložili do postele. Ľahla som si na jeho hruď a on si ma pevne pritisol k sebe. Zhasol lampičku na nočnom stolíku vedľa postele a ja som cítila ako pomaly zaspáva. No ja som nemohla. Grace vo mne zabrala tak veľkú časť, že som bola viac anjelom ako človekom. Predsa som si tu prebdenú noc užila viac ako ktorúkoľvek inú.

Prebralo nás až zbesilé klopanie a búchanie na dvere mojej izby. Obidvaja sme vystrelili na rovné nohy a venovali si zmätené pohľady. Podišla som k dverám a pomaly položila ruku na kľučku. Trhnutím som otvorila dvere a uvidela za nimi stáť Sama. Zmätene preskakoval pohľadom zo mňa na Deana a potom naspäť na mňa.
,,Vy ste..ste spali spolu?" Zmätene koktal. ,,No to je jedno vlastne volal Bobby...našiel ďalšieho jazdca."
Obidvaja sme na neho vypleštili oči.
,,Oblečte sa viac vám poviem na raňajkách." Dodal, ja som si rýchlo na seba hodila bundu a nasledovali sme ho k impale ktorou sme išli do najbližšieho bistra. Tam sme sa ako vždy usadili v najvzdialenejšom rohu tak aby nas nikto nepočul. Keď si od nás servírka konečne zobrala objednávku Sammy začal rozprávať.

,,Bobbymu volala Ellen, že v meste neďaleko od ich baru sa rozmohla nejaká zvláštna choroba. Nikto nevie čo je zač a dokonca si ani lekári nevedia rady." Na jeden nádych zo seba vypľul Sam. No z toho celého som si zobrala len jedno meno Ellen. Bobby ju nikdy nespomenul.
,,Myslíš žeby to bol Mor?" Spýtal sa Dean.
,,Neviem ale stojí to zato to preveriť. Okrem iného sme Ellen a Jo dlho nevideli. " Dodal Sammy.
Ja som sa len zmätene pozerala raz na Sama a raz na Deana.
,,Ehm...kto je Ellen? A Jo?" Spýtala som sa.
Obidvaja sa na mňa neveriacky pozerali akoby som sa pýtala na niečo tak zrejme a jasné.
,,Bobby ti o nich nikdy nehovoril?" Spýtal sa ma Dean a ja som len pokrútila hlavou.
,,Ellen je jeho stará známa a Jo je jej dcéra. Spoznali sa cez Elleninho manžela ktorý bol lovec. Po jeho smrti sa loveniu začala venovať aj Ellen a v podstate aj Jo." Vysvetľoval mi Semmy.
,,Aj keď Ellen nechce aby Jo lovila. Veľmi sa o ňu bojí." Dodal Dean.

Túto debatu prerušila až servírka keď nám priniesla jedlo. Všetci sme sa do toho schuťou pustili no mne stále behalo hlavou prečo mi o Ellen Bobby nikdy nepovedal.

Keď sme dojedli vybrali sme sa k autu a vrátili sa späť do motela kde sme si rýchlo zbalili veci a uháňali k Ellen. Cesta netrvala dlho a zastali sme pri starom no zachovalom pube. Vystúpili sme a podišli k dverám. Dean otvoril a pomaly sme sa nahrnuli dnu.
,,Máme zavreté!" Ozvalo sa prísnym hlasom spoza baru kde stála, chrbtom k nám, nižšia žena s kratšími blond vlasmi.
,,Ani pre starých známych?" Spýtal sa s úsmevom Dean.
Akonáhle začula jeho hlas zvrtla sa a otočila sa k nám. Na tvári sa jej zračil veľký úsmev, ktorý zvýrazňoval vrásky okolo očí a úst.
,,Dean Sammy ako rada vas vidím." Povedala obidvoch chlapcov vrúcne objala.
,,A toto je kto?" Spýtala sa s pohľadom upreným na mne. Bola mierne skeptická a opatrná.
,,Toto je Liv. Je tiež lovec." Povedal Dean.
Ellen si ma premeriala od hlavy po päty.
,,Takže to ty si ta Bobbyho Liv?" Spýtala sa ma s pohľadom stále upreným na moju tvár.
,,Takže vám o mne povedal. Zvláštne že o vás sa nezmienil ani raz." Povedala som málinko uštipačne a vyzeralo že sa jej to celkom dotklo.
,,Zato o tebe rozprával veľa." Dodala Ellen.
,,Tak potom viete že niesom obyčajná nie?" Spýtala som sa a v ten moment som v jej očiach zbadala prekvapenie. Nevedela o tom.
Ja som sa len uchechtla. Typycký Bobby, opatrný aj voči svojim najbližším.
,,Som nefilim." Dodala som len tak. Akoby to nič nebolo.
Ellen sa na mňa vyplašene pozerala a neverila vlastným očiam. Obrátila pohľad na Deana aby si to overila a ten len prikývol.

Celú túto scénu prerušilo až treskúce rozletenie jedných z dverí na druhej strane miestnosti. Stála v nich tiež menšia štíhla blondýnka a vyzerala byť veľmi nahnevaná. Už aj chcela niečo povedať no hneď ako nás zbadala, hnev sa jej z tváre vytratil. Teda lepšie povedané keď zbadala jedného z nás.
,,Dean!" Vykríkla.

Blossom with Grace 2Where stories live. Discover now