3🔳 "Serçe parmak mezarlığı"

22.8K 1.9K 647
                                    



Lütfen oy vermeyi ve yorum yapmayı unutmayınız. 🤍

İnstagram hakugu

🔳🔳🔳

Maskelerimiz yüzlerimizde takılıyken önümüzde duran cesedi inceliyorduk. Hepimizin morali yerlerdeydi, kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Etrafında halka oluşturduğumuz ceset henüz on dokuz yaşındaydı ve polis arkadaşlar arasında en küçük olan ben bile yirmilerimdeydim. Bizim için henüz çocuk sayılan bu masum cana bakarken kaşlarımız çatılmış, hüznün en ağır darbesini yaşamaya devam ediyorduk. Aldığımız nefes önce burnumuzu sızlatıyor sonrasında boğazımızı yakarak nihayetinde bir zehri teneffüs etmişiz gibi hissettiriyordu.

Bu mesleğin bize öğrettiği en güzel şeylerden biri masum bir insanı kurtarabilmekti. Öte yandan bizlere sunduğu en ağır öğretilerden biri ise, o masumu kurtarana dek elimizden kayıp giden diğer masumları seyretmekti. Hemen önümüzde hareketsizce yatan bu masum can da ancak seyredebildiğimiz ve acısına ortak olmaktan başka bir şey yapamadığımız örneklerden biriydi.

Bu notada bu meslek kendinden nefret ettiriyordu. Eğer diyorduk, eğer biz de dışarıdaki her hangi bir insan olsaydık bu kadar acı çekmezdik. Katili bulamadığımız her gün daha fazla yanmazdı ciğerimiz. Ve iten içe kendimizi yiyip bitirmezdik hiç şüphesiz.

Adli tıp uzmanı Gamze, genç kadının kesik serçe parmağını kaldırdı hafifçe.

"Katilin bu parmağa bir takıntısı var. Bu onun en belirgin özelliği olmakla birlikte psikolojisinden de bir takım ipuçlarını bize sunuyor."

Kesik parmağın çürümeye yüz tutan etinin ortasından kemiği açıkça görünüyordu. Minicikti. Minicik bir parmak kime ne zarar verebilir de onu ortadan kaldırma ihtiyacı hisseder bir insan?

Annesinin babasının tutmaya kıyamadığı parmağı kim neden kesip alır ki? Aklım almayarak dikkatle parmağa bakmaya devam ediyordum ki birinin öğürme sesi geldi. Hepimiz başımızı Onur'a çevirdiğimizde midesini tutarak odadan çıktı. Sadece o değildi aslında, hepimiz bir miktar kendimizden geçmiştik. Bu mide bulantısı iğrenmekten öte kederin tüm bedenimize uyguladığı baskının bir sonucuydu. Cansız bedene bakmaya devam ederken bir şekilde tepki göstermek zorunda kalıyordu insan.

"Gelinlik giydiriyor ancak bunun için net bir fikir yok. Kendi isteği doğrultusunda olan bir şey mi yoksa direkt gelinlik üzerinde olan kadınları mı tercih ediyor bilemiyoruz. Kimisi gelinlik denerken yakalanmış bu zalimin eline ancak kimisi de hiç alakası yokken üzerinde gelinlikle bulundu."

Gelinliğine kana bulanan bölümüne baktım. Kurumuş kan gelinliğin dantelimsi bölümüne örümcek gibi yuva yapmıştı. Her damlada daha fazla büyümüş ve nihayetinde beyazı alt ederek kırmızın ezici gücünü ilan etmişti. Kırmızı bölümden aşağı kayan gözlerim parçalanan alana dikkat kesildi. Gelinliği bir bölümü yırtılmıştı ve bu düzensiz yırtıklar insanda karmaşık duygular doğruyordu.

"Bu yırtıklar," dedi genç uzman sanki benimle aynı şeyi düşünüyormuş gibi.

"katil ve maktul arasında çatışma olduğunu gösteriyor. Yani canı alınmadan çok önce işkenceye maruz bırakılıyor."

Huzursuz bir nefes aldığımda Meriç'e baktım. Eğer ona bakarsam dayanmak için biraz daha güç bulacağımı umuyordum. Kollarını arkasında bağlamış çattığı kaşları ile tüm dikkatini vererek dinliyordu. Benim sarsılarak baktığım ceset onun tüm dikkati ile yoğunlaştığı bir tablo gibiydi. Şayet daha dikkatli bakarsa tıpkı sanatçının tablolarına gizlediği efsunlu dokunuşlar gibi katilin de bir açığını yakalamayı temenni ediyordu.

PROFESYONEL  [F•]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin