ιερή θυσία

745 80 5
                                    

Νουλιφέρ pov

Ακούσαμε χτυπήματα στην πόρτα, ξέραμε ήδη ποιος θα ήταν. Αντί να ανοίξει η μητέρα μου όπως προέβλεπαν οι άγραφοι νόμοι, σηκώθηκε ο πατέρας μου δείχνοντας μας έτσι πως θα πάρει όλη την υπόθεση πάνω του.

  Όπως το φανταζόμουν. Ήταν οι Ραχμάν, αυτή τη φορά πατέρας γιος κι από πίσω τους πέντε άγριοι άντρες που είχαν όλοι το ίδιο κατάμαυρο μουστάκι και την κόκκινη μαντίλα με άσπρες ρίγες.

- Καλωσήρθατε Κ. Ραχμάν.

  Ο μπαμπάς μου έκανε μία υπόκλιση λες και το άξιζαν. Για ποιο λόγο να υποδεχτείς κάποιον με ευγένεια όταν θα σου βάλει το όπλο στον κρόταφο;

- Καλή σας μέρα Γερο Αζίφ.

   Ο Ασίντ Ραχμάν με τη ματιά του χαιρέτησε από μακριά τη μητέρα μου.

- Έχω άσχημα νέα Γέρο Αζίφ. Τα παιδιά μας κλέφτηκαν, έχουν φύγει στο εξωτερικό. Όπως καταλαβαίνεις η ντροπή που έριξε ο γιος σας στην οικογένεια μας πρέπει να ξεπλυθεί.

   Σε κάθε λέξη που έλεγε ο Μποράν Ραχμάν δάγκωνε τα χείλη του για να μην γελάσει. Τόσο αστείο του φαινόταν που εγώ και η οικογένεια μου τρέμαμε για την ζωή μας;

   Ο πατέρας μου έβαλε τους δυο Ραχμάν μέσα να καθίσουν στο στρογγυλό τραπέζι μαζί μας.

   Ο Ασίντ Ραχμάν ξεφύσιξε σαν να επρόκειτο να αφήσει την τελευταία του πνοή.

- Όλο το βράδυ σκεφτόμουν γέρο Αζίφ.

     Τα μάτια του Ασίντ Ραχμάν τότε πήγαν στις γυναίκες του σπιτιού. Δεν γίνονται συζητήσεις με τις γυναίκες μπροστά.

   Η μαμά μου κι εγώ το καταλάβαμε αμέσως και μαζί με την Μελέκ φύγαμε από το τραπέζι προς τις τσιμεντένιες σκάλες.

Μποράν pov

Σοβαρά τώρα; συζητάει με τον άνθρωπο που πρόκειται να δολοφονήσει; τι λογική είναι αυτή; Ααααααμμμεεερριικκκηηηηηηη μουυυυ πού είσαι;

- Ο γιος μου έκανε μεγάλη αμαρτία Ραχμάν εφέντε. Ο Αλλάχ θα τον τιμωρήσει και εγώ δεν πρόκειται να συγχωρέσω ποτέ το σπλάχνο μου, νεκρός ή ζωντανός.

  Την έριξε και την σποντούλα του ο γέρο κάτι. Μόλις άκουσα τις τελευταίες κουβέντες ενός μελλοθάνατου. Άσχετο αλλά να πάρει , ποιος Μαλάκας σκέφτηκε να φτιάξει αυτές τις ριμαδιασμένες καρέκλες; με πόνεσε ο κωλος μου!

- Το πρώτο είναι πιο πιθανό

  Είπα με όλη μου την ειρωνεία.

Αισθησιακή θυσίαWhere stories live. Discover now