ο κουνιάδος

1.2K 77 7
                                    

Νουλιφέρ pov

Ήταν ημέρα χαράς, πρώτον έφευγε ο σύζυγός μου μια για πάντα και δεύτερον μετά από πολλές βδομάδες κλεισμένη στο σπίτι επιτέλους βγήκα και λίγο έξω. Ήταν κάπως αμήχανο να χαιρετάω τους γνωστούς μου ως παντρεμένη γυναίκα και χωρίς μαντίλα να με προστατεύει. Όλοι μου έδιναν ευχές για να κάνω γρήγορα παιδί και να έχω ένα ήρεμο γάμο με υπακοή και γαλήνη. Την γαλήνη σε εκείνο το σπίτι δεν θα την έβρισκα ποτέ, ούτε θα έκανα ποτέ παιδί όσο ο άντρας μου βρισκόταν στην Αμερική .

Η μοναδική μου καταφυγή ήταν ο Κάαν, ήταν μια φιλική φιγούρα μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον και πραγματικά ήταν καλός, δεν υποκρινόταν όπως οι υπηρέτριες οι οποίες με "έκραζαν " πίσω από την πλάτη μου, τις είχα ακούσει χιλιάδες φορές να με σχολιάζουν αλλά σε εκείνο το σπίτι δεν θα μπορούσα ποτέ να βρω το δίκιο μου, εξάλλου και οι ιδιοκτήτες το ίδιο δεν μου έκαναν;

- Είναι περίεργο ξέρεις... Η μαμά μου είναι από την Αίγυπτο, Ο μπαμπάς μου από την Λίβανο, γεννήθηκα στην Αμερική κι όμως νιώθω αυτό το μέρος σπίτι μου. Αυτούς τους ήχους... Αυτές τις μυρωδιές, την κουλτούρα, τους ανθρώπους.

Ο Κάαν με άκουγε με ηρεμία και προσοχή, ήταν πολύ καλός ακροατής και πολύ ευχάριστος συνομιλητής.

- Είσαι πολυπολιτισμικό άτομο.

Μου είπε και γελάσαμε ταυτόχρονα. Περάσαμε ξανά από ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που είχαν μαζευτεί στον πάγκο ενός που πουλούσε αποξηραμένα σύκα. Γενικώς στην αγορά τέτοια ώρα είχε πολλούς ανθρώπους, εύκολα χανόσουν.

- μπα... Μόνο στην Ρας Αλ Καΐμα έχω ζήσει. Θα ήθελα να πάω στη χώρα όπου γεννήθηκα.

- Ίσως να σε πάει ο άντρας σου.

- Μμμμ του Μποράν του αρέσει πολύ η Αμερική... Χωρίς να έχει εμένα όμως. Αφού ξέρεις πώς είναι η κατάσταση

Κατέβασε το κεφάλι του δαγκώνοντας τα χείλη του προκειμένου να σκεφτεί.

- είναι περίπλοκη... Δεν ξέρω και πολλά.

- Δεν χρειάζεται, εξάλλου ο αδερφός σου θα φύγει απόψε. Ο γάμος αυτός είναι μόνο από μεριάς μου, αυτός θα παντρευτεί μια άλλη γυναίκα, εκείνη που αγαπά αληθινά και την επέλεξε ο ίδιος με ειρηνικές προϋποθέσεις.

Με τράβηξε από την μέση για να αποφύγω τον συνωστισμό που υπήρχε γύρω μας . Ξαφνιάστηκα από το άγγιγμα του, ήμουν έτοιμη να τον απομακρύνω αλλά τότε μας έβγαλε και τους δυο από την αγορά σαν να ήταν χέλι. Αμέσως απομάκρυνε τα χέρια του από το σώμα, ήταν τόσο ηλίθιο να φοβάμαι το άγγιγμα του, Ο Κάαν δεν θα φερόταν ποτέ με χυδαίο τρόπο στη γυναίκα του αδερφού του ή στην οποιαδήποτε γυναίκα.

Αισθησιακή θυσίαWhere stories live. Discover now