Klišé trochu jinde

74 5 2
                                    

Tahle kapitola je zvláštní v tom, že v ní nenajdete zpracované žádné ze zadaných témat. Ale nachází se tu tak trochu seznam jistých povídek, které jsem podle těhle témat sepsal, ale jsou umístěny u mě na profilu. Takže pokud chcete, mrkněte i na ně. (Povídky v tomhle seznamu budou možná přibývat.)


1. Nalezení ztraceného

Klišé: „Jsem vyvolený a mám zachránit svět."

Popis: Magie zmizela. Není jasné, proč se tomu tak stalo, ale tato skutečnost změnila svět k nepoznání. Budovy padly k zemi, silní čarodějové zemřeli a ti slabí se snaží přežít. Bertolt patří k těm, kteří měli takové štěstí, že je ztráta magie nezabila.
Vydává se proto hledat svou rodinu, kterou následně nalézá zavalenou hromadou trosek. Povede se mu zachránit jen bratra, s nímž podniká přes šest set kilometrů dlouhou cestu na druhý konec státu, při níž narazí na prazvláštního muže, který tvrdí, že s jejich pomocí dokáže světu vrátit to, co mu bylo odcizeno.
Jenže nikdo neví za jakou cenu.

Stav: Dokončené


2. Mágové: Čarodějův svět

Klišé: „Najdu na půdě/ve sklepě/někde jinde dveře do kouzelného světa, ve kterém mě samosebou přivítají a vůbec jim nebude divné, kde jsem se tam vzala."

Popis: Být součástí rodiny, která je tak bohatá, že byste klidně mohli spát na zlatých cihlách, není žádná slast. Ben, mladý chlapec, na kterého vlastní rodiče nemají vůbec čas, ví, že ať si řekne o cokoliv hmotného, dostane to.
Jenže pomalu zjišťuje, že to, co by si přál nejvíc, mu nikdo nekoupí. Pozornost, touhu naslouchat a lásku.
Když se mu proto jednoho deštivého odpoledne naskýtá možnost na chvíli - možná dokonce natrvalo - opustit dům, v němž si připadá naprosto sám, neváhá ani minutu.
Ocitá se na zvláštním místě, které se podobá těm z pohádek, o nichž mu vždy četla služebná. Pomalu objevuje svět, který mají naději spatřit jen vyvolení - svět čaroděje.
Jenže každá pohádka má svůj konec a žádný sen netrvá věčně. Všichni se musí jednou probudit.

Upozornění: Jedná se o fanfikci, takže pokud si povídku chcete přečíst, nejdřív koukněte především na její úvodní kapitolu. :)

Stav: Dokončené

3. Fazole, chleba a whisky

Klišé: Něčí ztracená/tajná dcera.

Popis: Bryan celou dobu chtěl zpátky domů. K rodičům, milující přítelkyni, do bezpečí a tepla. Na místo, kde se nebude muset strachovat, odkud přiletí kulka, a bojovat o holý život.
Ale když se jeho přání konečně vyplní, nic není jako dřív. Neschopnost normálně fungovat, nutnost psychologa, každonoční zlé sny a prázdný dům - tak si svůj vytoužený návrat nepředstavoval.
I přes počáteční nechuť si uvědomuje, že občas se už ke starým známým věcem vrátit nemůžeme, pokud se nechceme zničit. A jedinou šancí, jak se zachránit, je začít znovu.

Upozornění: Příběh navazuje na jinou mou samostatně zveřejněnou povídku, konkrétně „Ale vždyť jsou Vánoce...“, ovšem pochopíte jej i bez jejího přečtení.

Stav: Píše se

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 28, 2021 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Originální klišéWhere stories live. Discover now