Bölüm 6

34.8K 3.8K 811
                                    

Çeviri: Tookira

"İyi." içinde bulundukları durumu harika ifade ediyordu. Fakat bu kısa bir süre sürdü. Planladıkları 4 hafta yolunda gitti. Chanyeol'un geri dönebilecek gibi hissetmediği zaman kalacağı daireyi kiraladıktan sonra, planlarını yürürlülüğe koydular. Chanyeol şehirde kalmaya karar veridiğinde Baekhyun -eğer yapabilirse- hızlıca yemek hazırlayıp, uzun bir tren yolculuğuyla Chanyeol'a akşam yemeğini ulaştırdı. Baekhyun yemeğin çok iyi olduğundan emin olurdu. Chanyeol'un açlıktan kıvrandığını hissederdi. 2 yıllık evlilikleri boyunca edindiği bir 6. his ile.

Chanyeol boşluğu olduğu zamanlarda haftasonları eve gitmeyi denedi. Ama hafta boyu onu ele geçiren yorgunluk bunu yapmasına izin vermiyordu. Birkaç denemeden sonra, Baekhyun gülümseyerek eve gelmek için kendini zorlamaması gerektiğini, şehirde kalabileceğini söyledi. Şehirdeki daire yanlızca zor durumlar için kiralanmış olsa da, Chanyeol onu artık öyle sıklıkla kullanır olmuştu ki, şehir dışındaki evlerine adım atmayalı aylar olmuştu. Birşekilde, onların küçük cenneti yanlızca anılardındaki bir yere dönüşmüştü. Onun yerineyse, o büyük tek yatak odalı apartman dairesi geçmişti. Apartman dairesinin çekici bir yönü vardı : kolaylık.

Baekhyun'un ilk kitabının teslim tarihine günler kaldığı için, şehirdeki daireye git gide daha seyrek gitmeye başlamıştı. Vakit buldukça, Chanyeol'u arıyordu veya görüntülü konuşup ona ulaşmaya çalışıyordu. Chanyeol ofiste çalışırken, Baekhyun uyuyor, kitabını planlıyor veya yazıyor oluyordu. Şafağa kadar. Sonra yatağa yanlız kıvrılıyordu.

Birbirleriyle konuşma şansına sahip oldukları zaman, konuşmaları herzaman sıradan ve boş oluyordu. Zamanla, tek konuştukları "Nasılsın?" "Yemek yedin mi?" gibi sorulara dönüştü. Ayrıca kısa sürüyordu çünkü ikiside meşgul olduklarını, işe veya uykuya gitmek zorunda olduklarını biliyorlardı.

Bir gece Baekhyun yatakta yanlız uzanmış, ince tüllü perdenin altından dolunayı seyederken, yaptıkları seçim hakkında düşündü. Neler olduğunu düşünüyordu. Chanyeol'la arasında bir boşluk hissetmeye başlamıştı. Mesafeler sorun değildi, ama üstesinden de gelinemiyordu. Birbirlerini yüz yüze görememeleri sorun değildi. Ona göre, fazlası vardı. Mesafeler fark etmezdi çünkü aynı çatı altında yaşadıklarında, bu durum değişmiyordu. Hala birbirleri için çok meşguldüler. Aynı şey olurdu, farklı sebeplerden dolayı.

____________

Üniversite zamanlarında, Baekhyun'un yabancı dillere ilgisi vardı. En sık yaptığı şeylerden biri Chanyeol'a farklı dillerde notlar bırakmaktı. Sevgili erkek arkadışının nasıl okunacağı hakkında bir fikri olmasa da. Baekhyun'a göre eğlenceli kısım da buydu. Chanyeol'u mesajı çözmeye çalışırken izlemek.

Baekhyun  her zaman basit ama anlamlı notlar bırakmaya özen gösterirdi. Genellikle sadece "Seni seviyorum." notlarıydı bunlar. Chanyeol da ona her zaman notlarla karşılık verirdi. Fakat Korece. İkisinin paylaştığı dilde.

_____________

Baekhyun'un Chanyeol'la kütüphanede takılırken keşfettiği birşeydi binary kodu. Chanyeol quiz veya finallerine çalışırken, Baekhyun kütüphanede etrafı incelerdi. Bir gün çalışmakta olan bir öğrencinin kitabındaki 0 ve 1 ler dikkatini çekti.

Çocuk Baekhyun'a tanıdık gelen bir dilde yazıyordu. Baekhyun'un gözleri uzun süre kitapta kilitli kaldı. Çocuğun rakamları yazıya çeviriyor olduğunı gördü. Baekhyun başta bunu nasıl yaptıklarını anlayamadı. Ona yanlızca iki pozitif sayı, 0 ve 1 in rastgele yazılmış şekli gibi görünüyordu.

Baekhyun hızlıca Chanyeol'un oturduğu yere geri döndü. Gördükleri hakkında Chanyeol'un birşey bilip bilmediğini sordu. Chanyeol ona herzaman ki yüz ifadesiyle cevap verdi. "O binary kodu Baek."

Binary.

Binary basitti, ve yanlızca sayılı insan bildiğinden gizliydi de üstelik. Ayrıca Baekhyun'u kendine çeken farklı bir havalı yönü de vardı. Yüzünde büyük bir gülümsemeyle Chanyeol'a teşekkür etti. Kitap kurdu sevgilisini hızlıca öperek kütüphanede ona binary kodunu öğretebilecek bir kitap aramaya başladı.

___________

Evliliklerinin ilk zamanlarında, yeni evli bir çift olarak, eskiden oturdukları apartman dairelerinde Cumartesi günlerini film izleyerek geçirirlerdi. Bazı günler romantik komedi ve bazen de dramatik filmler, onları -çoğunlukla Baekhyun'u- göz yaşları içinde bırakırdı.

Öyle zamanlarda, Chanyeol ,Baekhyun'un saçlarını okşar, ağlamamasını söylerdi. "Bu bir film, ve ağlaman ne olduğunu değiştirmeyecek." derdi. Baekhyun gözlerini devirir ve meydan okurcasına başka bir son istemenin yanlış birşey mi olduğunu sorardı. Chanyeol'da, başka bir son istemenin bir anlamı olmadığını çünkü filmin bittiğini ve hiçbirşeyin bunu değiştiremeyeceğini söylerdi. Baekhyun ona 'duygusuz' derdi. Chanyeol bu hatırlatmayı gözardı edip, eğilir ve Baekhyun'un film-kaynaklı gözyaşlarını öperdi.

10080Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin