Chapter 2. ~ÁTÍRVA~

3.2K 121 19
                                    

Másnap a házban nagy volt a kapkodás. Egyrészt Mr Weasley még mindig azzal foglalatoskodott, hogy a Dursley-házat rákösse a Hop-hálózatra, másrészt pedig mindenki pakolt a döntőre. Igyekeztünk mindent belesűríteni abba az egy hátizsákba, amit vihettünk magunkkal. Hermione csak hosszas győzködés árán volt csak hajlandó kivenni A Kviddics évszázadai című könyvet a táskájából, mert különben nem fért volna be a pizsamája. Freddel, George-al és Hayleyvel minden egyes résbe igyekeztünk egy Weasley Varázsvicc Vállalatos terméket elrejteni, hogy Mrs Weasley ne vegye észre, hogy mindet el akarjuk adni a döntő helyszínén.

Reggel természetesen hangoskodásra keltem.

-Ki tud ilyen korán ébren lenni?-Temettem arcom bele a párnámba, elfojtva ezzel egy ásítást.

-Fred és George.-Válaszolta szintén ásítva Ginny és Sophia egyszerre.

-Megyek és rendet teszek náluk.-Keltem ki az ágyból.

Felmentem a lépcsőn és berontottam a szobába - ami Ron szobája volt -, ahol az ikrek valamin ügyködtek.

-Mit gondoltok, hány óra van?-Kértem őket számon, miközben csípőre tettem a kezem. Most vettem csak észre, hogy gyűrött pizsamában és kócos hajjal állok előttük.

-Reggel fél nyolc.-Válaszolták ártatlanul.

-Ilyenkor valaki még aludni szeretne, de a hangoskodásotok miatt nem lehet!-Mérgelődtem.

-Ellie, drága. Nincsen semmi baj. Csak próbáltunk rájönni, mi lehet a probléma a nyelvnyújtó nyalánksággal.-Sietett oda hozzám George, és átkarolta a vállam.

-Mi vele a probléma?-Tettem homlokomra a kezem.

-Ezekből a hozzávalókból készítettük, de nyelvnyújtás helyett zsugorítsa és nem tudunk rájönni, mi a baj.-Összegezte Fred.

-Próbáltátok már, hogy abból többet tesztek bele és ebből pedig kevesebbet?-Mutattam rá két alapanyagra, ahogy a kezembe vettem a pergament, amin a mennyiségeket írták össze.

-Erre még nem is gondoltunk. Köszönjük nagylelkűségedet!-Hajolgattak előttem.

-Csak annyit szeretnék, hogy egy icipicit csendesebben kísérletezzetek.-Léptem az ajtóhoz, ők pedig csak hálásan bólogattak.

Mire visszamentem Ginny szobájába, szememből teljesen kiment az álmosság, így már lehetetlennek tűnt, hogy vissza aludjak. Gyorsan felöltöztem, majd lementem a konyhába. Mrs Weasley már ott tevékenykedett, mikor meglátott elképedt arccal nézett rám.

-Jó reggelt!-Köszöntem, majd helyet foglaltam az asztalnál.

-Neked is! Ilyen korán?

-Próbáltam, de az ikrektől nem lehet.-Ráztam meg a fejem.

-Hát igen.-Foglalt helyet velem szemben. -Nehéz velük. Folyton azt hajtogassák, hogy valamiféle "Weasley Varázsvicc Vállalatot" kezdenek az iskola után. Már a fejem tetején jönnek ki evvel. Példát vehetnének Percyről. Ő a Minisztériumban kezdett dolgozni, mint ahogy Arthur is. Az ikreket is szeretném ha oda mennének dolgozni, de hajthatatlanok.-Sóhajtott fel Mrs Weasley.

-Szerintem -Kezdtem bele óvatosan -, majd ha idősebbek lesznek és be nő a fejük lágya - ami őket ismerve, nem fog megtörténni -, és komolyan fogják venni ezt, akkor majd felhagynak ezzel a vállalat ötlettel. Viszont -Emeltem fel a mutatóujjam -, ha mégse, és kitartanak az ötletük mellett, csak támogatni lehet őket, sem mint ellenezni.-Magyaráztam az ész érveket.

-Ilyen fiatalon milyen éretten gondolkodsz.-Mosolyodott el a nő. -Te bizonyára már tudod, hogy mivel fogsz foglalkozni később.

-Igen, hát hogyne.-Mosolyodtam el a gondolatra. -Szeretnék híres kviddicsező lenni. McGalagony professzor szerint a jegyeim is jók, és az RBF-jeim is remekül sikerültek, így semmi akadálya.

I want to be with you - Fred Weasley ff.Where stories live. Discover now