18.

932 64 14
                                    


-Ще готвим? - питам изумена, но приемам престилката.

-Да, мотото на моето семейство е, че който иска да яде, трябва да работи. - усмихва се италианеца и хвърля другата престилка към Джейсън.

-Почти съм сто процента сигурен, че това е откраднато от някоя народна поговорка и също така това не важи за днешното време, защото всичко може да се купи с пари.

Да, и това е причината да се чудя защо съм още приятел с теб. - подмята Бенедито и ме разсмива, което ми спечелва злобен поглед от Джейсън.

-На мен това мото ми харесва. - усмихвам се и и слагам престилката си, опитвайки се да завържа панделка отзад, но усещам как ръцете ми биват избутани от тези на Джейсън, който се забавя прекалено много и пръстите му определено докосва повече кръста ми, отколкото връзките. Най-накрая все пак завързва възела и аз се съсредоточавам отново върху случващото. - Какво ще готвим?

-Ще направим една лятна салата с риба тон, пълнени гъби в бекон, оризови кюфтенца с кашкавал, за основно - папарделе с пиле и доматен сос и тъй като разбрах, че обичаш боровинки, направих боровинково тирамису, което се охлажда в момента в хладилника. - хвърлям учуден поглед на Джейсън, не вярвайки, че въобще е запомнил онзи път, когато споменах, че харесва боровинки.

-Идеално. Ще започваме ли? - пита Джейсън, избягвайки погледа ми, което ме прави само по-любопитна.

-Препоръчвам ви да започнете с пастата. - каза Бенито, сочейки ни купата отсреща. - Може да сложите да се вари и ориза за кюфтенцата.

Джейсън се насочи към една от тенджерите, който приятелят му бе подредил, но Бенедито го погледна лошо, когато посегна към една от по-големите. Насочи ръката си към друга, но отново получи намръщен поглед.

-Има ли значение коя ще взема? - попита троснато.

-И то огромно. Извадил съм всичко необходимо, което ти трябва и ти много добре знаеш как трябва да правиш. Моята нона се постара да те научи да си готвиш. - скара му се Бенедито с шеговит тон. -Този тук стана любимец на сприхавото бабче.

-Чакай малко. Ти знаеш как да готвиш? - обърнах се към Джейсън изненадана.

-Хей, не изглеждай чак толкова учудена. Обиждаш ме. - хвърли ми намръщен поглед.

War for speedWhere stories live. Discover now