Κεφάλαιο 2

90 12 2
                                    

Μέσα στην απόγνωσή της, η Σάρα βρίσκει βοήθεια σε αυτόν τον αγρότη να την πάει στο σπίτι του γείτονά του, του κυρ-Γιώργη ο οποίος έχει οικογένεια που μπορεί να την βοηθήσει. Ο κυρ-Γιώργης και η γυναίκα του, η κυρά-Μαριάννα, την υποδέχονται προσπαθώντας να βρουν την καταγωγή της και τα στοιχεία της. Η Σάρα όμως ξέρει ότι ό,τι τους πει θα ακουστεί σαν μια ανοησία που έβγαλε ένα παιδί πάνω στην τρομάρα του. Προκειμένου να μην βρεθεί μόνη της προσποιείται ότι δεν θυμάται τίποτα παρά μόνο το μικρό της όνομα.

Βρίσκεται στο σπίτι μιας από της πιο αξιοσέβαστες οικογένειες του χωριού. Όλοι έχουν να μιλάνε για την αγάπη που ενώνει την οικογένεια, όπως και για τα πέντε αγόρια τους και τη νεογέννητη κόρη τους, τα οποία είναι αγαπημένα από όλους. Και στις εξωτερικές τους δουλειές είναι συνεπείς. Ο κυρ-Γιώργης έχει κοπάδια και έναν μικρό κήπο με λαχανικά για να τρέφεται η οικογένεια. Βοηθάει τους υπόλοιπους κατοίκους με τους γιους του και είναι δίκαιος άνθρωπος.

Έχοντας επίγνωση της δεδομένης κατάστασης, η ατμόσφαιρα είναι παράξενη για όλους. Η κυρά-Μαριάννα φέρνει στη Σάρα λίγο τσάι για να την ηρεμίσει και ξεκινάει μια κουβέντα μαζί της ώστε να την κάνει να νιώσει άνετα.

«Μην ανησυχείς που δεν μπορείς να θυμηθείς από πού είσαι. Μπορείς να μείνεις μαζί μας όσο χρειάζεσαι. Εξάλλου ωραίο θα ήταν να υπήρχε και μια ακόμα γυναικεία μορφή στο σπίτι. Μπούχτισα με τόσα αγόρια!»

«Μα δεν γίνεται να σας γίνω βάρος!»

«Τι βάρος, ψυχή μου;»

«Σας παρακαλώ, τουλάχιστον να βοηθάω στο σπίτι ή σε ό,τι άλλο θέλετε»

«Αφού το θέλεις έτσι, ας γίνει. Θα χρειαζόμουν ένα χέρι τώρα που η μικρή είναι 6 μηνών.»

«Ευχαριστώ πολύ!!»

Έτσι πίνοντας το τσάι τους περνάνε τα λεπτά και σε λίγο στο σπίτι θα είναι παρόντες όλοι τους για να έρθουν σε πρώτη συνάντηση με την νέα συγκάτοικό τους. Και εκμεταλλευόμενη την περίσταση θα σας συστήσω την οικογένεια... Ο κυρ-Γιώργης και η κυρά-Μαριάννα παντρεύτηκαν όταν ήταν 23 και 18 χρονών αντίστοιχα. Ο γάμος τους ήταν συνοικέσιο από την μεριά του κυρ-Γιώργη και παρόλα αυτά η κυρά-Μαριάννα τον αγάπησε και μαζί κάνανε τον Πέτρο, που πολύ σύντομα θα μάθετε πολλά γι' αυτόν, τον Στάθη, τον Χρήστο, τον Μάριο, τον Αλέξανδρο και την μικρή Κατερίνα. Τα τρία πρώτα αδέρφια βοηθάνε τον πατέρα τους με τις εξωτερικές δουλειές και τα άλλα δύο αγόρια μένουν στο σπίτι με την μητέρα τους και την αδερφή τους.

Και όση ώρα εγώ σας εμβαθύνω στην οικογένεια, τα παιδιά έχουν γυρίσει σπίτι και η μεγάλη γνωριμία ξεκινάει, όπως και η μεγάλη περιπέτεια των δύο νέων μας, της Σάρας και του Πέτρου... Μπορεί στην αρχή να μην πάνε όλα όπως θα τα ήθελε η Σάρα , αλλά τα πράγματα θα κυλήσουν σύμφωνα με τις επιλογές και τις πράξεις των ηρώων μας...

...

Αγάπη πίσω στον χρόνοΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα