Hoofdstuk 8 - ...

79 13 7
                                    

De televisie stond op het journaal van zeven uur. Twee opvallende overvallen in het westen van het land werden getoond. Twee keer werd er ingegrepen door de Gemaskerde Draak, zoals ze de held gaan noemen waren. Twee keer was de vrouw al uit het beeld verdwenen toen de politie aankwam.

Het journaal werd een paar keer verstoord door ruis, gekleurde blokjes die zich over het scherm verplaatsten. Toen het programma zijn nieuws voor een tweede keer begon uit te zenden, werd het beeld voor even volledig zwart. In plaats van het journaal kwam er vervolgens een donkere gestalte in beeld.

'Dag beste kijkers, hopelijk gaat het jullie goed,' zei een zware, holle en echoënde stem, vanuit de schaduwen van een kap. 'De overvallen en sporadische moorden zijn nog maar het begin. Ik heb nog zóveel meer voor jullie gepland staan! Mutanten, ik richt me nu tot jullie, want ik weet dat jullie kijken, maak jullie geen zorgen, binnenkort is dit land van ons en als het eenmaal zover is, dan zal de rest van de wereld volgen!'

Opnieuw werd het beeld verstoord door ruis. De in schaduwen gehulde gestalte bleef nog even te zien, maar toen het scherm zwart werd, keerde het journaal weer terug. De nieuwslezer slaagde er niet in zijn paniek te verbergen.

Over Macht en MenselijkheidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu