Capitolul 12

1K 56 0
                                    

La câteva zile după ce am trimis scrisoarea am primit una de la mama, imi spunea ca ne așteaptă si se bucură pentru ca am propus sa ne vedem. I-am transmis si lui Amon mesajul si ne-am pregătit de plecare. Si-a scos lanticul si a deschis un portal ce ducea în lumea mea, imediat ce am pășit am ajuns in fata casei, slujitori noștri ne-au însoțit în palat unde ne-au despachetat bagajele. Niciodată nu l-am întrebat pe Amon despre lanticul sau, niciodata nu am avut curiozitatea sa il intreb de ce nu il foloseste mereu si m-a supus acelei călători la prietenul său făcută cu trăsura in loc sa faca un portal. Cred ca într-o zi nu la fel de aglomerată ca si aceasta o sa imi rezerv timp pentru al întreba. Ne instalasem in vechea mea camera lăsată asa cum era si cand locuiam aici, totul era la locul lor si stiu ca Alice s-a ocupat ca nimic sa nu fie aruncat.

- Cred ca părinți tai ne așteaptă.

-Cred si eu. spun si mergem impreuna in sala mare.

Mi-am îmbrățișat părinții in timp ce ne urau bun venit, mama părea emoționată sa ma vada si tata fericit. Ne-am așezat la masă și am fost serviți cu vinul tatei pastrat pentru ocaziile importante.

-Mă bucur sa va am pe amândoi aici, imediat ce Felicia mi-a spus de scrisoarea Tiarei de abia asteptam sa va vad. spune tata.

-Da asa este si Tiara vroia sa va vada, de acea am decis să venim mai mult si m-am gandit ca daca tot sunt aici noi doi putem discuta despre poporul nostru si despre cum s-au acomodat cu regulile.

- Buna idee, este bine sa tinem legatura cu vocea poporului, asa știm ce masuri sa luam.

-Atunci va lăsăm pe voi doi sa vorbiti, iar eu si mama vom petrece puțin timp împreună. spun si imi mut privirea spre ea.

-Minunata idee! spune cu zâmbetul pe buze.

Eu si mama mergem in camera ei specială unde își ocupă timpul cu tricotat si citit, întotdeauna cand avea timp liber isi lua un ceai si petrecea timpul făcând una din aceste doua activități. Mă așez pe un scaun și o privesc cum face la fel.

-Tiara ma bucur atât de mult ca esti aici.

-La fel si eu ma bucur ca am avut timp să trecem si pe la voi, in ultimul timp am fost ocupați.

-Stiu draga mea, acum sti cum este sa fi la conducere, referitor la ultima nostra intalnire...

-Stai linistită mama, nu i-am spus lui Amon si vreau sa înțelegi ca poate te-ai pripit cand ti-ai facut o impresie despre el.

-Poate ca da, poate ca nu, cine stie? Dar trebuie sa înțelegi ca este un demon.

-Atunci de ce m-ai căsătorit cu el? Nu stiai ca este un demon cand ai facut- o?

-Ba stiam foarte bine, am sperat ca la momentul potrivit cand iti voi explica tu vei intelege si asculta.

- Dar de ce nu mi-ai explicat de la început? De ce nu m-ai pregătit pentru maretul tau plan cu ani in urma cand ai aflat că Amon mă vrea de sotie? Puteai sa imi spui ca ma vei căsători in folosul vostru si al oamenilor si ca vei avea un plan măreț cu mine cand va veni momentul, dar in schimb ai amânat sa imi spui despre tot pana in ultimul moment.

-Sa inteleg ca Amon ti-a spus.

-Da, mi-a spus că el ma vroia de soție din acea zi in care a venit la voi, acum ani de zile! Ai tinut ascuns cand puteai sa-mi spui.

-Să-ți spun ce Tiara? Ți-aș fi ruinat visele, erai prea mică sa induri asa ceva, asa ca am incercat sa fac totul treptat, sa te las sa te obișnuiești si sa iti revii pentru ca esti fica noastră.

-Sa uitam tot ce a fost, Amon incearca sa se conformeze la a fi un rege bun, asta chiar nu conteaza pentru voi?

-Ba conteaza dar...

- Nu la fel de mult pentru a va schimba prelegerile despre demoni, am spus corect mama?

- Vom încerca, ii vom da o șansă. Bănuiesc că de asta esti aici, să ne arăți că Amon merita.

-Chiar merita, dar asta nu o spun eu si va voi lasa sa descoperiți singuri. Scuza-ma, dar vreau sa ii fac o vizită lui Alice. spun si ma ridic pentru a pleca.

În drum spre camera mea pun o slujitoarea sa o găsească pe Alice si sa o cheme la mine, după câteva minute aud o bătaie în usa.

- Poti intra.

-Tiara! Abia asteptam sa te vad din secunda în care am auzit ca ai venit in vizita!

-La fel si eu! spun si o îmbrățișez.

-Cum esti?

-Sunt foarte bine, stiu ca nu am avut timp să îți povestesc prea multe, dar acum avem.

-Astept. spune în timp ce se face comodă.

-Ai avut dreptate, chiar merita o sansa, o dată ce l-am cunoscut am putut să imi dau seama cat de minunat poate fi Amon. Poate ca nu este perfect si uneori nu stie cum sa se comporte, dar am descoperit cat de mult ma iubeste si asta imi da putere sa lupt.

-Sa lupți împotriva la ce?

-A părinților mei, ei m-au forțat să mă căsătoresc cu cea ce m-au făcut să mă tem, cu un demon. De cand ma stiu am auzit doar povești oribile ce imi dădeau coșmaruri, demoni sunt oribili, demoni sunt urati si înfricoșători, demoni mănâncă oameni si ii transforma în sclavi, dar nu este asa, nu toti sunt asa. Acum părinți mei m-au transformat în moneda de schimb si pe lângă asta au pretenția ca eu sa ii distrug din interior.

- Atunci de ce au mai facut căsătoria asta pentru pace daca ei nu vor sa mentina pacea?

-De ochii lumii Alice, de ochii lumii. Am venit aici special să le demonstrez si lor ca ne-am înșelat cu toti, vremea sângeroasă a lui Amon Beherit s-a încheiat de mult dar noi nu am știut. Eram prea ocupați să retraiam poveștile groaznice din trecut.

-Mă bucur că Amon s-a schimbat, este șansa noastră la o lume mai buna asa ca lupta ca si părinți tai sa vada asta.

- De fapt nu s-a schimbat, Amon Beherit întâiul a oferit război si distrugere mai bine de un secol, al doilea Amon Beherit a fost cel ce a oferit pace si m-a luat pe mine de sotie.

-Tiara tu vrei sa spui ca au existat doi regi? Primul a fost tatăl lui si al doilea fiul?

-Da Alice si cand tatăl său a cazut fiul a fost încoronat si nici un om nu a știut. Dar sa nu spui asta nimănui.

-Nimanui, promit. spune ea si imi ofera un zâmbet.

Silită La CăsătorieUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum