YÜZÜK PARMAĞI BOŞ KALDI

393 35 20
                                    

YÜZÜK PARMAĞI BOŞ KALDI

Gizem'den

Yeter artık Emre'nin her seferinde elinde bir fotoğrafla kapıma  gelmesinden sıkılmıştım.

  Şu saçma sapan konuşmaları da beni paramparça ediyordu. Geçen kızlarla gittiğimiz bardan bir görüntü. Bunları kim gönderiyor ki...

Sabahın köründe sırf bu azarları işitmek için mi uyandım?

"Cevap ver lan ne bu hal kim lan bu çocuk "

_" Sarhoştum ben hiçbir şey hatırlamıyorum. O çocuğu da tanımıyorum. "

" Gizem her geçen gün kötü bir tarafın ortaya çıkıyor. Parmağında o yüzük varken sen böyle davranamazsın. "yüzüğü bir çırpıda çıkartıp acuna bıraktım.

_" Bu yüzük bana ne yapacağımı söyleyemez. " deyip eve girdim. Kapının sertçe kapanmasıyla karşımda annem ve babam belirdi. Annem ellerini beline koymuş babamsa sinirli sinirli beni inceliyordu.

Annem" kızım sen hiç böyle şeyler yapmazdın ne oldu? "diye sorunca sinirlerim daha da bozuldu.

Babamsa" Ben şimdi amcasına ne diyeceğim? " diye kendi kendine söyleniyordu. Onlara sitem etmek istedim ama ikisi de aslında kendilerini düşünüyorlar .

Hiçbir şey söylemeden odama gidip yorganımın altına saklandım. Acaba bu saate kadar ailem birazcık olsun beni düşünmüş müydü? Beni bu şehirde yapayalnız bırakırken ne düşünüyorlardı? Onları aradığımda bile telefonuma cevap vermiyorlar işleri bitince dahi aramıyorlardı. Emre ise bu evlilik olayından sonra çok değişmişti. Eminim amcasının izinden gidiyordu ve amcası onu yönetiyordu. Evet bu şehir beni çok değiştirmişti. Ama bunda en çok Emre'nin payı vardı.

Bugün cumartesiydi ve ben yataktan çıkmak istemedim. Yastığımın altından telefonumu çıkarıp ekranda Emre ve benim fotoğrafımızı görünce gözlerim doldu. Bir ara nefesim kesilir gibi oldu.

Acı çekmek istemiyorum. Hıçkırana kadar gülmek istiyorum. İşte bunun için ihtiyacım olan tek kişi...

Batuhan'dı.

Eskiden olsa surat asmama asla izin vermezdi. Gözlerimdeki yaş asla yanağıma ulaşmazdı. Sahi noldu sonra? İrem sanırım onun yüzünden mutsuz oldum. Peki ya Batuhan 'ın hiç mi şuçu yok? Tabi ki var bu kadar iradesiz olmamalıydı . Sizce suçun en büyüğü kimde?

Bende bazen kendi kendimizin en büyük düşmanıyızdır. Hiçbir zaman kendisiyle barışık bir insan olmadım. Bana söylenen şey hep "değişmelisin Gizem" oldu. Sorun bakalım bu kız hiç değişmeyi istedi mi? Ben kabuğumda mutluydum. Şimdi kırılan kabuğumdan memnun musunuz? Hiç sanmam.!

Israrla çalan telefon kendi kendimle konuşmamı bölmüştü.

"Efendim. "

_" Gizem nasılsın? "

" iyi değilim ama sanırım üzülecek bir şey yok. "

_" Ben duydum ve üzüldüm. " Batuhan gerçekten üzülmüş müdür? Bilemiyorum. Ama haberler tez yayılıyor.

" Boşver sen kimden öğrendin? "

_" Emre'den " dediğinde şaşırdı.

_" orada mısın? ".

" şaşırdım. "

_" Buluşalım mı yani istersen? " emin ol şuan bir sana ihtiyacım var.

" olur nerede? ''

GÖRÜNMEZ KIZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin