TERK EDİLMİŞ

885 68 16
                                    

TERK EDİLMİŞ

Multimedya : GİZEM HAS

-ÜÇ AY SONRA -

GİZEM'DEN

"Gözleri kıpkırmızı, saçları dağılmış, belki 10 gün olmuş saçlarını taramayalı,
omuzlarındaki saçlar resmen isyan ediyor, zayıflamış da,  kim bu kız Allah aşkına? Bu aynadaki yaratık da neyin nesi? " diye kendi kendime yorumlarda bulunuyordum. Emre'nin  neden gittiğini hala bilmiyordum ama o da arkasında nasıl bir enkaz bıraktığından haberdar değildi. Çevresindeki herkese sorduğumda ise aldığım cevap hep aynıydı.

" Biz de bilmiyoruz. "

Oysa kaçırılan gözler yalanlarının kanıtıydı. Ben Emre ' yle aramızdaki sevgiye güvenmiştim. Hiçbir şey açıklamadan ortadan kaybolması büyük bir darbeydi ve ruhuma dehşet yaralar işledi.

Düşüncelerimin sustuğu anda annemin sesi kapının ardında yükseldi.

"Artık çık  odandan Batu geldi." Annem biliyor ya ilacımı yine Batu' yu çağırmıştı. 3 aydır kapıyı bir tek ona açıyordum.  Güçsüz parmaklarım kapının kolunu indirince   beni kollarının arasına aldı, biraz olsun içim acımayı kesti. Düşüncelerim dağıldı, sahi sarılmak en etkili ilaçtan bile etkiliydi.

Gözlerimi kapattım kuruyan göz pınarlarımdan bu defa acı akıyordu . 

Batu, güçsüz sesiyle, " Güzelim yazık etme kendine! Kalk hadi dışarı çıkalım," dediğinde hala aynadaki yansımama bakıyordum. Gözlerimde torbalar oluşmuş,  omuzlarım yerlere kadar uzanmış,  başımı kaldırıp, " Batu gerçekten iyiyim ben. Sen çık gez burada olmak zorunda değilsin! " dedim.

" Zorundayım, " diye kesin bir sesle  diretti.  Mavi gözlerindeki şefkatini yaralarıma damlatırken gerçek bir şifacı gibiydi.

Batu her zaman yanımda oldu. Üç ay boyunca İrem bile insafa geldi. Artık benimle uğraşmayı bıraktı . Ailem bir ay önce döndüler artık yanımdalardı.  Ne mutlu bana!

Batu'yla evden çıktığımda Emre'nin eski evini gördüm.

Batu nereye baktığımı görünce başıma  bir tane geçirdi.  Bildiğin vurdu. Sert olmuştu biraz . Acıdı be .  Gözlerim rüzgarla karşılaşınca acısı da doğru orantıda arttı.  Batu elini omzuma atıp beni başka yöne çekince biraz olsun rahatlamıştım. Bu omuzun neden böyle bir etkisi var?  - Huzur 'un şekil bulmuş hali
...

"Ağlamanı istemiyorum artık, "  diye mırıldandı. Hemen sonra ekledi.

"Geriye de bakmak yok  ileri bakmak var," dediğinde bu anlamsız cümleye, yüzümde bilinçsiz bir gülümseme tepki oldu.

"Seni öyle birine götürüyorum ki mutlu olmaman imkansız, " dediğinde aklıma gelen şeyle kalbim hızlandı.

"Emre'ye mi?" Birden kalbim deli gibi atarken beni terk eden birine neden bu kadar heyecanlandığımı sorguladım.

"Hayır ," derken bozulmuş görünüyordu.

Yüzündeki salak gülüş kaybolunca kendimi suçlu hissettim.

"Hala mı ya? " deyip hızlı adımlarla yürüdüğünde arkasından koşup özür diledim.

Batu beni duymamış gibi adımlarını hızlandırdı. Yolun karşında bir kadınla selamlaştı. O, ileride bir kadınla konuşurken izlenildiğimizi hissettim. Başımı çevirip etrafı taradığımda onu gördüm." Siyah Sel'i"

Korkusuz adımlarla üzerine yürürken gözleriyle Batu'yu süzdüğünü fark ettim. 

Yanına ulaştığımda çılgın bir sesle, "Ne istiyorsun? Yoksa şimdi de Batu 'ya mı göz koydun? " diye konuştum.

GÖRÜNMEZ KIZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin