24. Kisim

4K 239 8
                                    

Babasi cok öfkelenmisti yusufu elifin kolunu tutarken gördügünde.. Cok agir bir bakisla bakmisti yusufa.. Elif fak ettiginde o hizla hemen cekmisti kolunu.
"Kizim sen ne yapiyorsun burda?, sen istanbulda degilmiydin? Yusufla birlikte ni geldin!? Ne oluyor burda?!" Demisti. Sesi yükseliyordu git gide.
Elif cevap veremiyordu. Ne diyecegini bilemiyordu. Icindeki korku onu boguyordu..
"Baba izin ver gecelim iceriye, konusalim" demisti elif.
Babasi elifi kolundan tutup iceriye cekti. Yusuf kapida onun öyle iceriye alindigini görünce bir an yüregi sizladi..
"Dur amca ne olursun ona bir zarar verme. Sen demedin mi bul onu, getir buraya sonra al diye?! Al iste ona hic dokunmadan getirdim kapina. Simdi senden izin istiyorum" demisti yusuf.. Babasi hatirlamisti bunu dedigi günü. Ona o onu bulda getir demisti..
"Peki, yarin buyrun gelin " demisti hüzünlü bir sekilde babasi..
Elif odasindaydi. Konustuklarini duymuyordu bile.. Sadece korkuyordu.. Odanin icerisinde dolanip duruyordu..
Babasi yusufla konustuktan sonra kapiyi kapatip hemen elifin yanina gitti.
Kapiyi öyle bir hizla acti ki, ürkmüstü elif. Babasi onu bakip tebessüm etti ve simsyki sarildi kizina. Basini oksadi ve kokladi. "Özlemissim senin o güzel kokunu elifim, sen ki benden uzak imtihamlarla bogusdub, bense sensizligin icinde bosluktaydim. Seni gönderdigim icin hakkini helal eyle kizim. " demisti babasi. Elif duyduklarina cok sasirmisti. Nasil olurdu? Daha az önce kizgindi. Simdi ise sarilip özür diliyordu.
"Babam hakkim helal olsun.. Ama sen kizmadinmi bana? " diye sordu elif.
"Kizdim tabi! O oglanla gidip benden habersiz evlendigin icin, ama bunu Allah icin yaptigini bildigim icin kenimden utandim kizim..
Bak bu yusuf sen gittikten sonra kapiya dayandi. Seni gercekten seviyor bu oglan. Ben ona söz verdim. Seni bulup getirirse verecegim dedim. Biliyorum seninde gönlün hala ondadir kücük elifim. Ben raziyim yarin gelicekler.. " demisti. Elif hen utanmis hemde cok sevinmisti. Babasinin boynuna atlayip deli gibi seviniyordu.
"Babam, allahim senden razi olsun. Cok tesekkür ederim baba..." Diye elif babasina tesekkürler yagdiriyordu.

Biraz sonra ailsiyle hasret gideriyordu elif. O kadar mutluydu ki onlara hizmet etmekten kendini alamiyordu. Sonra bir an oturdu yere ve agladi. Herkes saskinlikla bakiyordu ona. Ne oldugunu anlamamislardi. Annesi hemen yanina gitti ve ne olup bittigini sordu.. "Kizim ne oldu neden agliyorsun? " diye.
Elif göz yaslarini sildi kücük bir cocuk gibiydi. O kadar tatli ve masum görünüyordu ki göz yaslari. "Fatihe de hep hizmet ederdim, konusamiyordu. Sonra birgün basarmisti ve bana öyle güzel tesekkür etmisti ki bir an aklima geldi iste. " demisti elif. Herkes onun bu haline hem gülmüstü hemde gururlanmisti.
Hep beraber cok güzel vakit gecirdikten sonra elif tutustu. Yusuf gilin yarin istemeye gelicekleri aklina gelmisti. Hemen ayag kalkip etrafinda dönüp nereden toplamaya baslicani düsünüyordu. Annesi ve babasi abisi hepsi onun bu halini o kadar özlemislerdi ki gülüyorlardi. O saf kiz hala ayni masumlukta ayni güzellikteydi. Evhamli elif deli dolu bir elifti o.
Hemen ortaligi temizleyip pastalar yapmaya basladi. O kadar güzel seyler yapmisti ki herkes yemek icin can atiyordu. Ama elif herkese yasaklamisti.
Gece hersey bittikten sonra elif odasina gidip hemen kiyafetler secmeye calisiyordu. Ama hic birini begenemiyordu. Sonra abisi geldi kapidan onun o saskin hallerini izledi. Elif cirpindikca abisi sessizce gülüyordu.. Onu rahatsiz etmek istemeden hemen geri cikti sessizce.

..........................

Elif hemen uyanip kahvalti hazirlamisti. Sonra hemen herkesin odasina gidip uyandirmisti. Kimse kalkmak istemiyordu cünkü saat daha cok erkendi. Elif ama kararliDi uyaticakti. Kimse dayanamamisti israrina kalkmislardi zorla. Hep beraber cok güzel bir kahvalti yapmislardi. Herkesin gözünde hala uyku varken elif cok canli birsekildeydi. Enerjisi bitmiyordu.. Herkes gülüyordu onun o haline sevincine...

Ve aksam olmustu. Yusuf ve ailesi gelmisti. Elif kapinin ardindaydi. Babasi ve annesi acmisti kapiyi.. Heyecandan eli ayag titriyordu elifin. Yusuf sonunda kapisindaydi. Alicakti onu. Sözünü tutucaklari beraber. Onca imtihanda sonra basarmis olucaklardi...
Iceri girdiler ve herseyin basladigi yerdelerdi.........

Yürek yangınımKde žijí příběhy. Začni objevovat