28. Kisim

5.3K 302 88
                                    

Yusuf Kapiyi actiginda ne görsün. Iki taraftan aileler gelmis. Süpriz yapmislar onlara. Hepsi musmutlu yusufa bakiyorlardi. . Yusuf ise saskinlikla kapinin arkasinda duran elife.. Elif hemen üzerini degistirmeye yatak odasina gitti..
Daha sonra iceriye girip büyüklerin ellerinden öptü. Hem sevinmisti hemde cok sasirmisti..
Hemen yusuf ile birlikte cok güzel bir kahvalti hazirladilar hem onlar icin hemde kendileri icin.
Cok güzel muhabbetler edildi. Ikisininde mululuklarini gören aileler dayanamiyor kalkiyor ikisini de öpüyorlardi..

Ve aksam oluyordu. Bugün elife ve yusuf balayina umreye gidiceklerdi..
Hemen hazirlanan elif yusufa telasla "birtanem herseyi aldikmi? Unuttugumuz birsey varmi? Senin esyalarin nerede? Bunlar neden birbirine karisti? " diye endise icerisindeydi.
"Hayatim bir sakin ol. Evet birsey unuttun? " diye yusuf cevap verdi. Tatli bir tebessüm ile. Elif ise anlam vermege calistigi bakislari ile.
"Neyi?" Diye merakla sordu elif.
"25 estagfurullah cek. Bir rahatla. Sonra cabuk abfest alip namaz kilmaya!" Diye cevap verdi yusuf gülerek.
Elif simsyki sarildi esine. Sadakatine merhametine gülüsüne herseyine sevdalandigi birtanesine..
Aynen yusufun dediklerini uyguladi elif ve namazini kildilar beraber. Daha sonra hazirlandiktan sonra herseylerini alip evlerinde sadece bir gce gecirdikleri evin kapisini kilitleyerek ciktilar..

Havalimanina geldiklerinde bütün es dostlari oradaydi.. Onlari ugurlamaya gelmislerdi.. Herkes ile vedalasip yürümeye basladi iki sevdali. Arakalarina döndüler ve el salladilar. Onlar mutlulugunu birkez daha sergiledi.

...................

Ucakta bir teyze gelmisti elifin yanina. "Selamunaleyküm kizim" demisti.
"Ve aleykum selam teyzem" diye cevap verdi elif.
"Bu oglan senin neyin oluyor bakim?" Diye sordu o merakli teyze.
Elf gülerek "esim o benim" demisti.
"Hmm pek te yakisikliymis, dikkat et kizim kapmasinlar kocani" diye latife etmisti o tatli teyze.
Elif bozulmustu. Bunlari duyan yusuf gülmüstü. Cünkü elif cok kiskancti. Bazen bunlari duymak bile onu kiriyordu. Hemen etrafina bakan elif kizlar bakiyormu diye, yusufun eline sarildi ve simsyki tuttu..
Yusufun bu o kadar cok hosuna gitmisti ki "ah benim ahiretligim, görmezmisin bu gözler senden baskasina degmez, bu yürek senden baskasinda alevlenmez, varsa yoksa seni bilmis bu icimdeki ben" demisti yusuf. Elif cok utanmisti. Kirmizi olmustu o yanaklari..
"Ah be yarim hem bunlari duymak istiyorsun hemde utaniyorsun" diye eklemisti yusuf. Elifi kizdirmaktan cok hoslaniyordu.
Yusuf bunu deyince elif incitmeden yusufun bacagina vurmustu..
" ah ne yaptin gülüm. Ne dedimki ben simdi " diye dalga geciyordu yusuf. " ya yapma sunu. Hem utandiriyorsun sonra da sinir ediyorsun. Duycaklar simdi. " diye elif nazlaniyordu sevdigine.
"Sen yeterki bir ömür utan böyle benim sözcüklerime. Ben o zaman bilirimki sen beni hep ilk gündeki gibi sevdigini" demisti yusuf. Öyle güzel münakasa ediyorlardi ki. Onlarin bu muhabbetlerine sahid kalan insanlar onlari izlemekten hic bikmiyorlardi. Elif onlari izeldigini görünce daha da utaniyordu her defasinda ve susuyordu.
Vee saatler sonra gelmislerdi.
Ilk medineye gidiceklerdi. Resulallahin yanina. Elif yine ilk gündeki gibi heyecanlanmisti. Yine gözlerine hakim olamadi.
Budefa " ben geldim ya nebi" demedi elif, "BIZ GELDIK YA NEBI" diye agladi.
Gece yarisiydi. Bütün gece hic uyumadan orada oturup yesil kubbeyi izlediler yusuf ile..
Sabahlara kadar sadece Allahin kelamini ettiler.. Sanki saatler gectikce ask larda artiyordu. Birbirlerine, sohbetlerine doyamiyorlardi..

Daha sonra yusuf elifi kaldirdi.. Ve biryere götürüyordu..
Elif merakla bilmek istiyordu..
Ve geldiklerinde ise öylesine cok duygulandi ki.
Fatihe gelmisti yusuf.. Elif disaridan izliyordu..
Yusuf fatihin meraligini suluyordu, ve gözlerinden yaslar akiyordu..
" esselamun eleykum kardesim, mekanin cennet olsun insaAllah.. Rabbim senden razi olsun fatih.. Sen benim sevdigime yoldas oldun.. Sana her namazimda dua ediyorum. Hakkini ödeyemem.. Ben senin hakkinda kötü düsünürken sen benim sevdigime dokunmamissin bakislarinla bile..
Huzur icinde yat... O cok mutlu biliyormusun.. Yüzü hep gülüyor. Aklin onda kalmasin. Ben onu allah icin cok sevdim ve hep sevicem kardesim.. " demisti yusuf...
Elif bunlari duyduguda ici sizladi.. Yusufun o güzel kalbine birkez daha asik oldu.. Yusuf geldiginde ise yanina. Elini yusufun kalbine koydu ve tebessüm etti..
"Seni yaradan icin cok sevdim ve sevecegim" diye yusufun gönlünü oksadi elif.............

"SON"

Arkadaslar bu hikayede böylecelikle bitti. Aslinda baska hikaye yazmayi düsünmüyordum. Ana sizlere kalbim senin hikayesinin gibi bir baska hikayeyi sunmaya karar verdim.. Bir kac hafta icerisinde yazmaya baslayacagim. dualarinizi eksik etmeyin insaAllah. Selam ve dua ile vesselam

Yürek yangınımHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin