(15)

7K 358 161
                                    

21 december 2014

< NIKI >

Genom köksfönstret kunde jag se hur snön hade lagt sitt första täcke på marken. Himlen var fortfarande mörk och dimman täckte sig över gatorna utanför vårt hus. Det var två dagar sedan jullovet satt stapeln och endast tre dagar kvar till jul. Utanför kom Daniel gåendes tillsammans med Tilda och Vendela vid sin sida. Allihop var klädda i flera lager då kylan sänkt sig ner emot ett tiotal minus grader. Jag skrattade till när Vendela tog en näve snö och mulade Tilda i ansiktet. Ilska var allt som speglade sig i hennes ansikte när hon insåg att hennes smink nu var utsmetad tack vare den nylagda snön.
Alla tre kom in genom ytterdörren skrattandes åt någonting de antagligen hade diskuterat på vägen hit från busshållplatsen.

"NIKI! SER DU VAD HON GJORT!" Slängde Tilda ur sig och pekade på sitt ansikte som visade hur förstört hennes smink var. Vendela som slog en high five med Danne. De fortsatte skratta.

Jag stod i dörröppningen till köket och betraktade mina bästa vänner som retade varandra. Mina allra bästa vänner som jag är så tacksam över att få ha.

"Så ska du bara stå där eller är du redo?" Säger Danne och sätter sig på golvet i hallen.

"Ser det ut som att jag är redo?" Han ser upp från sin mobil som han tagit fram och ser över min outfit innan han skakar på huvudet. Vendela sjunker ner bredvid honom och ser ner på hans mobil.

"Tilda hänger du med upp?" Undrade jag och hon nickade till svar. Vi gick uppför trappan till övervåningen. Inne på mitt rum bytte jag snabbt om till ett par svarta tighta jeans och en enkel svart långärmadtröja från Hollister. Sminket bättrades på och sedan var jag klar för vad dagen hade att erbjuda.

-
"Starbucks? Innan vi påbörjar julhandeln?" De andra tre såg ogillande på mig och förklarade hur de hellre valde en energidricka. Så vi separerades, jag gick ensam till Starbucks och resten in på Konsum sedan skulle vi samlas vid MOB innan vi skulle ta tunnelbanan vidare.

"Vad får det lov att vara?" Undrade kassörskan en aning stressat.

Med blicken på menyn svarade jag:

"En Caramel Cream, Grande" Hon nickade till svar, tog fram en mugg och frågade efter mitt namn. 

Det tog inte lång tid innan jag fick min frapino som jag började dricka ur direkt. Med mobilen i ena handen och frappen i den andra gick jag tillbaka mot konsum och drack medan jag kollade om de sociala medierna har uppdaterats. 

Trots att jag saktade ner farten för att hindra att krocka in i någon så lyckades jag inte motverka en kollision och hur ironiskt var det inte att jag även lyckades hälla ur frappen över mig. 

"oh god, seriöst." Muttrade jag fram medan jag såg ner på min förstörda tröja.

"fan.. fan.. fan.. fan..." Hörde jag hur personen framför mig utbrast ilsket. Jag såg upp från min tröja och... Nä det är fan inte sant. 

"Omar, gick det bra?" Undrade jag med en uppgiven energi i rösten medan jag ställde mig upp. Min hand var utsträckt emot hans och han fattade ett varsamt tag om den och såg skyldigt på min tröja. 

"Den frågan borde ställas till dig, men ja det är bra. Eller alltså inte nu med tanke på detta men, jag är okej." Mumlade han fram med en aning nervös ton. Ett flin tog plats i mitt ansikte vilket både chockerade honom och mig. 

"Det är lugnt." Skrattade jag fram medan jag såg ner på min tröja och skakade på huvudet. 

"Ehm, vill du ha en ny tröja?" Han nickade emot mig och log lite snett. Lite väl gulligt leende. 

"Ingen fara, det löser sig. Ska du hem?" Undrade jag och såg menande emot hans resväska som han släpade på. 

"Ja, men bara över jul." Jag nickade förstående och såg mot kassorna på konsum. Hur lång tid kan det egentligen ta att gå och köpa energidricka?

"Alltså Niki, jag kan inte bara lämna dig såhär." Han släppte ut ett nervöst skratt. 

"You just gotta do what you gotta do." Jag log och Omar skakade på huvudet.

"Kom" Han tog tag om min handled och drog in mig på närmsta toalett. What the hell is he doing...

 "Omar, va-" Han rynkade på ögonbrynen och nickade emot toastolen. Jag satte mig ner på den och såg hur han öppnade resväskan för att dra ut en enkel svart t-shirt och en mönstrad tjocktröja som han sedan gav till mig och jag tacksamt tog emot.

"Förresten, jag borde ha gjort det här tidigare." Han gav mig en chockad blick och harklade sig. 

"Vänta va? Vadå?" Han såg avvaktande på mig innan jag vände ryggen till och drog av mig den nerspillda tröjan för att byta den mot den svarta t-shirten. 

"Be om ursäkt såklart. Du förtjänade verkligen inte ett slag, jag bara.." Jag rynkade på ögonbrynen och såg ner på tröjan jag höll i handen innan jag kastade den i soptunnan. 

"Du bara?" Frågade Omar försiktigt medan kan stängde igen sin resväska. 

"Jag bara! Jag vet inte! Förlåt. Det var inte meningen." Jag suckade besviket för mig själv. 

"Hey, jag vet att du inte gjorde det med mening. Det gjorde inte så värst ont heller." Han placerade sin hand kring min handled och kramade om den. Ett flin spred sig på hans ansikte innan det övergick till ett genuint leende. Han var rätt, vacker. 

"Inte så värst ont säger du?" Jag släppte ut ett enkelt skratt.

"Nej, du slår som en tjej" Vi brast ut i skratt båda två. 

"Wow, Omar! Konstigt!" Han log stort och skakade på huvudet. 

"Ska vi gå?" Hans fråga besvarades med en nickande gest. Tjocktröjan han tidigare gav mig drog jag över kroppen och sedan min jacka över den. 

Vi gick tillsammans ut till MOB och möter Tilda, Vendela och Danne som står och väntar. Vendela höjde ögonbrynet och flinade när hon såg hur Omar höll sin hand i min svank. 

"Jag måste till tåget nu, det går snart." Säger Omar och ler ett försiktigt leende som jag besvarar.

"När kommer du tillbaka?" Undrar jag och han ler lite större.

"Den 27:e" Han släpper handtaget på resväskan och kramar om mig med båda armarna. Kramen är nästan bättre än vad jag brukar uppleva att hans kramar är och det får mig att le en aning. Han drar sig ur kramen säger ett hejdå till oss alla och tar med sig resväskan och går mot sitt spår. 

"God Jul!" Ropar jag efter honom och känner hur ett flin leker på mina läppar. Omar vänder sig om i farten och visar glatt sin tandrad.

"God Jul Niki!" Svarar han, skakar på huvudet för sig själv och fortsätter gå. Hejdå. 

---------------

OMG PROGRESS, NIKI BLEV INTE ARG! :D

Vad skulle ni gjort om ni blev indragna av Omar på toaletten btw?! 

x, T.

TEXTING HER | o.r.Where stories live. Discover now