0.10

1.1K 127 10
                                    

Aylena se ustane s kauča i potrči opet prema wc-u, nagne se i opet izbaci iz sebe sadržaj. Damon je uhvati za trbuh podupirući je, ali kad Aylena stane pomogne joj uspraviti se. Osjeti njeno slabašno tijelo i dalje je pridržavajući. Aylena se rukama prihvati za zid i polagano se spusti u sjedeći položaj. Nagne glavu unazad, zaklopi oči te osjeti hladnoću pločica na koži.

«Izvoli.» Damon joj pruži čašu vode i prstima joj lagano odmakne pramenove kose s lica. Malo je promotri a onda joj mokrom maramicom pređe preko lica. «Jesi bolje?»

«Malo.» Aylena se pokuša ustati ali neuspješno jer je snaga izda pa se opet nađe na podu. Jaukne pa se opet pokuša ustati ali onda osjeti snažne muške ruke ispod svojih nogu a onda i odvajanje od tla. Osjećala se veoma slabom, ovo stanje je drži već tri dana i iz dana u dan je sve slabija. Bez imalo snage nasloni glavu na njegovo rame a nosnice joj ispuni njegov muževan miris. Ruke slabašno skupi u svoje krilo a onda sklopi oči i utone u san.

Damon je prekrije dekom a onda rukom prođe preko čela. Odmjeri joj temperaturu, koja se povećavala a onda se uputi u kuhinju.

Zadnjih dana je Aylena sve gore ali tvrdoglava ,kakva i je, odbija otići u doktora. Damon dohvati juhu iz vrećice ali ga mobitel prekine. Dohvati ga i javi se s nadom da neće morati ići na posao.

«Damon.»

«George je. Morat ćeš preuzeti smjenu.»

«Zbilja ne mogu sad, imam nekog posla.»

«Onda otkaz?»

«Ne, ne ,ne. Dolazim za 10 minuta.» Poklopi a onda uzdahne. Aylenu ne može ostaviti samu u ovakvom stanju. A brinuo se za nju. Možda čak i previše.

Stavi vodu da vrije a onda okrene Liamov broj. On je bio jedina osoba koju može zamoliti da je pripazi a i za koju zna da će mu pripaziti na stan. Okrene njegov broj i samo ga zamoli da dođe do njega, dva kata niže. Poklopi lonac te smanji vatru.

Nabrzinu se ušulja u svoju sobu u kojoj je Aylena spavala pa obuče uniformu i lagano pri izlazu zatvori vrata,

Kad začuje kucanje vrata samo potrči, jer zbilja nije želio probuditi Aylenu, koja nije cijelu noć prespavala.

«Uđi» Prošapće pa pusti Liama u stan. Objasni mu situaciju pa odjuri na posao ostavljajući Liama s milijun pitanja. Ipak, Liam prošeta do sobe i sjedne na krevet do Aylene. Utisne joj poljubac u kosu na što ga ona slabašno rukama odgurne.

«Ne, ne, ne..pusti me.» Prošapće u snu, bolje reći bunilu i okrene se par puta na krevetu.

«Shh, ljubavi smiri se.» Obriše joj znojno čelo i dalje se diveći savršenim crtama njenog lica.

«Liam,..ne ostavljaj me..molim te.» Prošapće a onda se sklupča i ponovno uhvati čvrsti san.

Liamu na licu obasja osmijeh pa se uvuče pokraj nje ispod deke i rukama obuhvati njeno tijelo privlačeći ga k sebi. Ona , sneno uvuče glavu u njegovo rame i tu se udobno smjesti.

Liam provjeri Damonovu poruku da se vraća tek sutra oko podne pa odloži mobitel i padne u san s njegovom najdražom osobom.

....

Liam otvori oči i prvo što ugleda su njene oči .

«Otkad si tu?» Upita ga ali i dalje stojeći u njegovom zagrljaju.

«Zar je to bitno?» Nasmiješi se i pomiluje joj obraz rukom.

«Za mene je.»

«I dalje si vruća.» Odmakne se samo da dohvati toplomjer i doda joj ga.

«Liam, odgovori mi na pitanje, jer je bitno.» Povisi malo glas ali i dalje se osjećajući slabom.

Utisne joj poljubac u usne. «Bitno je samo da sam tu i da se brinem o svojoj curi.»

TEARDROP (2. sezona seven dates)Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz