0.18

762 101 4
                                    

"Gdje je ona?" Liam zalupi vratima a onda prostrijeli Renea pogledom. Zatečeni mladić ustakne gledajući u bijesnog dečka. Miris zemlje se širio cvjećarnicom a ni boja zemlje nije bila približno tamna kao Liamove oči. 

"Tko?" Zadrži dah u sebi dok rukom pokaže da sjedne. Pomakne par papira oslobađajući stol svog tog nereda.

"Rene, ne pravi se glup! Opet me ostavila, zar ne?" Udari nogom od vazu koja se razbije  i svoj zemljani sadržaj raspe na pod. Sljedeći njegov pokret budu ruke u kosi i sjedanje na visoku stolicu. "Prokletstvo Aylena!"

"Liam smiri se, nije te ostavila." Napokon izdahne pripremajući u glavi već priču koju je sama Aylena pripremila. Izvadi sok i dvije čaše, stavi ih na stol, a onda i pepeljaru kada vidi da Liam stavlja cigaretu među usne. "Evo počasti se."

Rene dohvati metlu i počne čistiti nered.

"Ne želim ništa. Gdje je ona?!"

"Otišla je u London. Ima nekih problema s proračunom." Liam odahne ali ipak nespretno odgurne čašu pa izlije sok. Nasmije se vlastitoj nespretnosti iako dobije oštar pogled od Renea. Rene se ipak u sebi zahvaljivao što Liam ne propitkuje previše.

"Bro, znam da si uzrujan ali prestani praviti nered. Inspekcija dolazi svaki tren." Baci pogled na sat koji je pokazivao dvije minute do 10 sati. Malo se požuri pri čemu obrazi mu bivaju prošarani rumenilom.

"Evo, pomoći ću ti." Liam se ponudi pa dohvati papire sa stola i složi ih u urednu hrpu. Pogled mu se usredotoči na žuti papirić ispisan Ayleninim rukopisom. Kriomice stavi papir u džep te vrati čaše i sok nazad na svoje mjesto.

"Liam hvala, ali zbilja ne trebaš pomagat." Dohvati još jednu kutiju tulipana koja je došla 5 minuta prije Liama i nježno izvadi cvijeće prislanjajući ga u žute vaze na izlogu. "Pomogao si i previše."

"Ma nema problema, biti ću preko puta ako me zatrebaš." Liam pokaže na svoj kafić i uz kratak pozdrav napusti cvjećarnu.


Harry POV

"Izvolite." Spustim čašu pred zavodljivu djevojku a onda se okrenem i sjednem do Liama. Otpijem gutljaj kave pazeći da netko ne uđe u kafić i ne bude poslužen. Dani su bili užasno užurbani i posla nikad nije manjkalo. Nadam se bar povišici ovaj mjesec.

"Što to imaš?" Nagnem se preko stola gledajući u njegove ruke koje su među prstima vrtile papirić. 

"Uzeo sam ga od Renea." Mahne mi pred nosom. "Mislim da je ovo adresa Ayleninog stana."

"Aylena se odselila?" Zbunjeno ga upitam. Zakleo bi se da sam je sreo jučer na ulici. Ne može biti da je Liam opet napravio neko sranje. Taj momak stvarno ima nekakvih problema.

"Otputovala je,bez riječi." Skupi obrve pa me pogleda."Ali idem k njoj."

On je lud. Ali lud od ljubavi.

-End-



FLASHBACK

"Aylena, jesi dobro?" Mike istrči van i ugleda uplakanu cimericu na stepenicama. Svi su se zabrinuli oko cijele situacije s Liamom. U znak odgovora ona samo odmahne glavom i dalje držeći ruke na očima i blago jecajući. 

"Gdje je on?"

"Otišao je." Mike sjedne do nje pa joj podari zagrljaj.

"Rekla si mu?"

"Mike, ne shvaćaš, ne mogu mu reći." Pusti još jednu suzu na njegovo rame dok ju je on utješno gladio po leđima.  "Pa upravo me je ostavio, a ne znam ni iz kojeg razloga. Samo je spominjao Jasona."

"Jebem ti." Prošapće u bradu ne znajući kako je utješiti. Upravo se najljepša večer pretvorila u najgoru.

"Mike odlazim." Ustane se sa stepenice i duboko udahne. "Vraćam se u London."


END  OF FLASHBACK


OD DANAS NASTAVAK SVAKI DAN



TEARDROP (2. sezona seven dates)Where stories live. Discover now