1.Monologuri despre iubire

419 44 6
                                    

          Sunt aici. Lângă ea.

          Iubește atât de frumos. Simt gustul cuvântului Iubire și aș vrea să cred că fiecare particulă din mine este creată din acest cuvânt.

          Râsetul ei sună de peste tot și vibrează prin mine zglobiu. Zâmbetul ei adună în sine anticiparea a mii de zâmbete pe care le voi vede în această viață. Acolo se cuprind amintirile pe care încă nu le am și e imposibil de real.

          Mă mișc puțin și simt că plutesc în sus. Surâd încet și îi îmbrățișez inima, atingându-i cu buzele bătăile puternice. În jur sunt atât de multe lucruri, dar lângă ea totul e altfel, e mai cald și sigur.

          Inima ei îmi șoptește tot ce vom face împreună. Îmi spune o poveste despre un copil și o mamă care găsesc bancnote în jachetele lor de iarnă. Despre un copil care își ascunde mâinile în mănușile ei mult prea mari, scotocind după căldura care și-a făcut un cuptor acolo.

          Copilul își va legăna capul pe pieptul ei, ascunzându-și fața cu părul blond, subțire. Îi va spune că o iubește, iar ea va zâmbi larg, atât de mândră de cuvintele acelea simple. Va chicoti și poate chiar o va mușca de urechi, din curiozitate. Îl va dojeni, dar îl va îmbrățișa atât de strâns, respirând pentru micuțul ei ghem de fericire.

          Vor visa împreuna, construind o grădină Zoo pe masa de bucătărie. Nu vor avea nevoie de aur pentru a fi fericiți, căci vor fi ei doi.

          Împreună vor înfrunta lumea și se vor lupta cu centurile de siguranță înțepenite dimineața, în timp ce vor întârzia la grădiniță. Copilul va lupta cu ea pentru cerealele de ciocolată, iar ea va lupta cu el să își pună căciula roșie cu un ursuleț în frunte.

          Ea este acel "Acasă" de care am nevoie ca să mă simt fericit, cu toți urșii și centurile, cu toată plastilina care îmi va intra sub unghii. Ea este toată iubirea de care am nevoie și chiar dacă încă nu știe despre mine și sunt mai micuț decât un bob de orez, sunt aici. O merit pentru că sunt făcut din atomii ei de iubire.

         Mamă ... vreau să fiu mica ta minune.

Numele ei (ar fi fost) mamaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum