8. Mama, zâmbetul tau . . .

52 14 2
                                    


          Mamă, zâmbetul tău ... am simțit cum îl sădește azi în mine prima bătaie de inima. Eu mă întind în fiecare dimineață spre inima ta la fel cum te întinzi tu spre soare. Tu ai un geam spre cer, iar eu privesc lumea prin sticla ochilor tăi.

         Aud muzica rătăcită prin junglele acestea de beton și sufletul meu se preface în raze de lumină, căci mamă .... zâmbetul tău înseamnă iubire.

        Tu nu poți să dispari, la fel cum nici eu nu pot să te părăsesc. Am să-ți promit că voi ierta fiecare lacrima pe care o verși, chiar dacă nu ești singură. Iar tu îmi vei ierta prima înjurătură, sau că voi uita să-ți cumpăr flori.

         Poate că nu voi fi singurul tău copil și într-o bună zi vei crește alte suflete, promit că voi avea grija și de ele, căci vor fi parte din tine, deci și din mine. Poate că tata va fi alături, dar tu mereu vei fi și mai aproape.

        Știu că te voi sâcâi cu miliarde de întrebări la care îți vă pare că nu trebuie să știu răspunsul și te voi scoate din minți cu încăpățânarea mea, dar în acele clipe amintește-ți cum m-ai simțit prima dată în interiorul tău.

        Tu nu vei ști niciodată ziua în care m-am născut cu adevărat, sau câte vieți am trăit înainte să te aleg pe tine. Voi uita până și eu aceste detalii atât de mici, dar importante. În schimb, știu că trebuie să te fac să zâmbește la mine la fel cum zâmbești când cerul e senin. Nu promit că voi deveni cineva măreț sau că voi face ceva important în această viață, dar mamă, dă-mi șansa să trăiesc.

        Poate voi deveni poet sau compozitor. Poate voi deveni savant sau astronaut. Poate că voi deveni doctor sau pompier. Voi vrea să devin inginer sau fotbalist. Cine știe, poate voi deveni bancher sau un mare om de afaceri. Într-o bună zi pot deveni agricultor, veterinar sau pictor, dar mamă ... zâmbetul tău mă va face Om.

Numele ei (ar fi fost) mamaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum