Κεφαλαιο 11

10.1K 607 8
                                    

Εδω και μιση ωρα ειμαστε στο τελευταιο μαγαζι με νυφικα και ολοι ψαχνουν για το καταλληλο νυφικο ενω εγω ειμαι τελειως αμετοχη και απλα κοιταζω τις τρεις γυναικες -και λεω τρεις γιατι ηρθε και η Αναστασια μαζι ,οχι που θα την αφηνα ησυχη -που βρισκονται μαζι μου να εχουν αναστατωσει ολο το μαγαζι. Κοιταξα γυρω μου με δυσανασχετηση, ομως εχοντας ως κυριο συναισθημα μου την στεναχωρια, χωρις να δινω σημασια στα υπεροχα φορεματα που ηταν ομορφα τοποθετημενα το ενα διπλα στο αλλο και περιμεναν να τα φορεσεις . H Aναστασια ηρθε προς το μερος μου και με τραβηξε πιο μακρια απο την μανα μου και την θεια μου που ειχαν ξετρελαθει και τωρα κοιτουσαν νυφικα που θα τους ταιριαζαν .

"Τι μουτρα ειναι αυτα ?Δεν πρεπει να καταλαβει κατι η μανα σου αμα εσυ η ιδια δεν το θες .Πρεπει να φαινεσαι ευτυχισμενη και τρελα ερωτευμενη ."μου ψιθυρισε ενω χαμογελουσε για να μην την καταλαβουν . Ηξερε οσα εγιναν σημερα και εσπευσε να ερθει να σωσει λιγο την κατασταση.

"Μα δεν ειμαι .Ξερεις πως ποτε μου δεν ηθελα να παντρευτω και αν αυτο τυχαινε να γινει θα γινονταν με τον καταλληλο ανθρωπο την καταλληλη στιγμη .Ολα αυτα ειναι ενα λαθος ,ενα πολυ μεγαλο λαθος και ετσι θα φαω το κεφαλι μου." η μελαγχολια μου ηταν εμφανης οσο και να ηθελα να την κρυψω ομως ειναι αδικο να σου χαλανε τα σχεδια που εχεις κανει . Η φιλη μου επιασε το χερι μου και το εσφιξε συμπονετικα .

"Ζησε το σαν να γινεται με τον σωστο ανθρωπο .ΟΧΙ σαν να ειναι ο σωστος ανθρωπος. Εξαλλου βρε καλο μου κοριτσι με αυτον ησουν παντα ερωτευμενη."

"Οπως ειπες ΗΜΟΥΝ.Παλια , με τον παλιο Μανο .Τον καλο ,ευγενικο και χαρουμενο Μανο.Οχι τον σημερινο καφρο ,αυταρχικο και σπαστικο Μανο που το μονο που σκεφτεται ειναι τα λεφτα." Και η αληθεια αυτη ηταν .Απο τοτε που τον γνωρισα και πιο μετα αρχισα να τον ερωτευομαι . Τωρα ομως το μονο που θελω ειναι να σηκωθω και να φυγω αφηνοντας τα ολα πισω μου.Να ξεφυγω απο ολα αυτα ,ολο αυτο το θεατρο και ακομη αυτο ειναι μονο η αρχη.

"Οπως και να εχει ,οτι και να γινει ακομη και αν φας το κεφαλι σου οπως λες να ξερεις πως μαζι θα τα περασουμε ολα ."εγνεψα καταφατικα και την αγκαλιασα σφιχτα .Ξερω πως θα ειναι διπλα μου και ξερω πως θα κανει τα παντα για να ειμαστε καλα .

"Ωραια θα βρουμε ενα ωραιο νυφικο.Θα πας φυσικα στο γαμο γιατι σε ειδα που το σκεφτοσουν ,ξεχασε το δεν θα το σκασεις και οπως ειπαμε θα του κανεις την ζωη μαρτυριο.Εξαλλου μια μερα ειναι .Ααα μιας και το θυμηθηκα ο γαμος ποτε ειναι ? "γελασα με την φλυαρια της και κρατηθηκα για το επομενο ξεσπασμα που θα ερχονταν.

Το Τέλος μου... Η Αρχή μας...Where stories live. Discover now