Chapter 09: I will keep her safe

106 24 0
                                    

-U velikom si, velikom problemu.-

Vivian se samo pojavila ispred mene, stvorivši lagan povjetarac. Oči su joj bile širom otvorene i ispunjene brigom, a kratka crvena kosa blago razbarušena kao da je više puta prolazila prstima kroz nju.

-Što se dogodilo?-, upitam je.

-Lucifer se sada okomio i na nju, Adriane. Rekao je da će je zarobiti u Paklu samo zato što ti je postala bitna.-

U tom sam se trenutku osjećao kao da mi se cio svijet okrenuo naglavačke. U glavi su mi prolijetale razne misli, razni načini na koje bi Lucifer mučio moju crnokosu djevojku koja je sada upala u probleme samo zato što sam dozvolio onom tračku brige za njom da se rasplamsa.

U tom sam trenutku poželio slomiti Luciferov vrat i uživati u zvuku krckanja njegovih kostiju.

-Čuj, recimo da sam promatrala Raven na nekoliko sati. Ispade da ona zapravo ima sobu za treninge u svojoj kući i da je zaljubljenica u boks. Da ima nekih problema sa običnim ljudima, vjerojatno bi bila u stanju smrskati im koščice. Ali, i sam znaš da ona ne bi mogla udariti demona dovoljno jako da on to uopće osjeti. Zbog toga ćeš je, ako ti je zaista stalo do nje, morati paziti i čuvati od njih.-

Ponovno se zagledam u Vivianine blijedo plave oči. -Održat ću je sigurnom po svaku cijenu. Zbog mene sada i jeste u nevolji. Kako onda da samo stojim po strani dok je Lucifer zatvara u Pakao?-

Ona samo kimne glavom, dok joj je izraz lica poprimao razumijevanje i tračke brige. -Znaš da me možeš pozvati ako ti zatreba pomoć.-

-Hvala ti, Vivi.-

Licem joj se razvuče malen i drhtav osmijeh, kao da je postala umorna od neprestana smješkanja i skrivanja sebe ispod tih maski koje stalno nosi. Na jedan djelić trenutka se trznula, a crne žile su joj se ispreplele u očima, stvarajući beskrajnu tminu. -Moram se vratiti natrag. U Paklu trenutno vlada kaos i čini se da bi svi najradije ubili onog na kojeg prvog naiđu.-

-Zašto se to dešava?-, užurbano je upitam, iako sam zapravo bio naviknut na sve te svađe i borbe.

-Znaš da se to stalno dešava, čak i bez razloga. Ali, sada ste ti i ta djevojka oni koji su sav ovaj nered izazvali.-

Prije nego sam joj išta više uspio reći, ona je nestala isto onako brzo kao što se i pojavila. Za samo jedan trenutak, više je nije bilo ispred mene.

Sada sam ostao u potpunosti sam sa svojim mislima koje su mi plutale umom i koje nisam mogao zaustaviti.

Znao sam da je Lucifer okrutan, a posumnjao sam i da bi se mogao okomiti na sve i svakoga oko mene. Posumnjao sam da bi mogao napasti Raven i trebao sam se držati podalje od nje. Da sam to učinio, do svega ovoga i ne bi došlo.

Sada me ispunjavao osjećaj krivice koji već dugo, dugo vremena nisam osjećao. Krivio sam sebe zbog problema koje sam sada navukao na svoju crnokosu djevojku, želeći istovremeno da je onaj demon nikada i nije napao one noći kada sam je od njega spasio. Da je tada nije izabrao za svoju novu ljudsku igračku, Raven nikada i ne bi znala za postojanje cijelog našeg svijeta Pakla. Nikada ne bi morala brinuti o sjenama koje vrebaju noću.

A sada su joj sve te brige i mračne misli zaglavljene u umu.

Potražio sam je, pokušavši da osjetim onu slatku energiju po kojoj sam zapamtio njenu dušu. Zaklopio sam oči, usredotočivši se samo na to da se teleportiram do nje.

Kada sam ponovno progledao, shvatio sam da se nalazim u onoj sobi koju je Vivian pomenula. Raven je udarala vreću za udaranje koja je visila sa stropa, a crna joj je kosa svezana u visoki rep polagano plesala u skladu s njenim pokretima.

Sviđalo mi se gledati je ovako, dok istresa sav svoj bijes na toj vreći, tijela iz kojega je zračila usredotočenost. Nema sumnje da bi se mogla nositi sa ljudskim napadačima, ali tek bi je jedan demon uspio savladati.

Pogledom pregedam sobu, a najviše me zainteresiraju bodeži raznih veličina koji su bili okačeni na zidu. Na samom kraju sobe nalazile su se i mete za gađanje.

Zapitam se sa koje ih razdaljine Raven zapravo gađa i pomislim da ona možda i ne bi bila u potpunosti bespomoćna u borbi protiv demona.

A tada shvatim da sam je u ovom danu nekoliko puta nazvao svojom djevojkom, što u meni izazove čudnu mješavinu osjećaja. Ipak, jedno je bilo sigurno; počeo sam se zaljubljivati u nju.

____________________________________

I evo nastavka :) Znam da ga i nisam baš brzo postavila, ali nadam se da to nije veliki problem. Znam i da nije nešto posebno dug, ali nisam ga mogla dužim napisati.

Nadam se da vam se sviđa :)

Savior (#BWWA) (#bcotw)Onde histórias criam vida. Descubra agora