7 metode prin care să treci peste blocaje

1.9K 226 54
                                    



1. Ascultă muzică

Toti știm că muzica poate fi inspirațională și mulți consideră că ascultând muzică reușesc să dezvolte într-un mod extraordinar fiecare ideea pe care o au. Dacă te confrunți cu blocajul ia o pauză și lasă-te purtat de melodiile tale favorite. Asta te va ajuta să te relaxezi și să-ți limpezești mintea.

2. Treci peste o secțiune

Nu insista să scrii scenele în ordinea în care trebuie să fie citite. Nu există nicio lege care impune ca introducerea, nota autorului sau prefața să fie neapărat primele. Da, trebuie să apară primele în forma finală, dar le poți scrie când vrei. Daca ești blocat pe o anumită parte din cartea, blogul sau eseul tău și pare să nu îți iasă, las-o așa și întoarce-te mai târziu. A funcționat pentru Prințul William și Kate Middleton ;)

3. Încearcă o doză de cafeină și un pui de somn

Toți știm că o ceașcă de cafea ne pune imediat în alertă. Știai că dacă bei o cană de cafea, apoi tragi un pui de somn asta iți va reîmprospăta memoria, dezvolta creativitatea și va distruge blocajul scriitorului? Oamenii de știință din UK au demonstrat că o cană de cafea și cincisprezece minute de somn pot face minuni în cazul scriitorilor.

4. Întoarce-te la cineva faimos

Bine, nu vreau sa o spun literar ( ia sfaturi de la Jackie Chan, chiar acum). Mai degrabă, caută citate faimoase, legate de munca ta care să te inspire, să te supere sau să te motiveze. Daca nu poți scrie ceva drept raspuns la o problemă, ceva care să emotioneze intr-un fel, atunci poate ești doar o cauză pierdută.

5. Schimbă scenariul

Daca locația în care te afli nu te ajută cu nimic, ia-ți tălpășița și găsește alt loc. Biblioteca, un bar aglomerat, o cafenea, un parc... în oricare altă parte, dar nu cea de acum. Schimbarea locației te poate ajuta să iți deblochezi imaginația, iar dacă nu functionează îți poti cumpăra o bautură.

6. Întreabă-te "Cu îi pasă?"

Daca nu scrii un jurnal privat ce nu trebuie vazut de alți ochi în afara de ai tăi, atunci ai cititori ce îți citesc lucrările și așteaptă în continuare carți de la tine. Întreabă-te ce vor ei să știe. Asta te va ajuta sa te concentrezi pe momente diferite și să scrii din diferite puncte de vedere.

7. Scrie despre altceva

Uneori poti fi prins într-o lume fără cuvinte fiindcă ai alte lucruri în minte. Uită ce ai în față și ia-ți un moment în care să scrii despre gândurile tale. Asta te va ajuta sa îți iei o piatră de pe inimă și să te concentrezi la ce lucrai anterior. Nu știi niciodată, scriind ceva la care te gandești poate deveni material inovator.

Sperăm că am fost de ajutor. Dacă aveți alte sfaturi despre cum să învingem acest monstru urăt, numit Blocaj, nu vă fie teamă să lăsați sfatul vostru într-un comentariu și poate fi adăugat la lista noastră.

De la scriitor la scriitorWhere stories live. Discover now