Κεφάλαιο 2

618 40 9
                                    

"Πού θα στείλουμε το υποκείμενο Β5, Λίντα;" ρώτησε μια ανδρική φωνή.
"Στο 'χω ξαναπεί Τζορτζ! Τα αρσενικά υποκείμενα στέλνονται στον Α' Λαβύρινθο ενώ τα θηλυκά στον Β'! Μπορείς να το καταλάβεις από τους κωδικούς τους αφού είσαι τόσο βλάκας που δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά!" Απάντησε μια αγανακτισμένη γυναικεία φωνή.
Όλα ήταν μαύρα σκοτεινά και η Αρυα μόνο άκουγε. Δεν μπορούσε ν' ανοίξει τα μάτια της ούτε να κουνηθεί ούτε να μιλήσει όσο κι αν προσπαθούσε.
"Πώς πηγαίνουν λοιπόν οι λαβύρινθοι;" ρώτησε ο άντρας που προφανως λεγόταν Τζορτζ.
"Όλα πάνε βάσει σχεδίου. Στείλαμε την Τερέζα, το στοιχείο Α1 στον Α λαβύρινθο και είχαμε την αντίδραση που περιμέναμε. Ξεκίνησαν ήδη την τηλεπάθεια. Όσο για τον λαβύρινθο Β θα στείλουμε το στοιχείο Β5 από δω και μετά το στοιχείο Β1, τον Άρη δηλαδή. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει η απαιτούμενη αντίδραση κι εκεί, δηλαδή να ερωτευτούνε." Εξήγησε αργά η Λίντα για να το καταλάβει ο αργόστροφος συνέταιρος της "Η Άρυα έχει πολλή κατανόηση και θα τα βρει πολύ εύκολα με το αγόρι. Είναι κρίμα που θα σκοτωθεί..." πρόσθεσε λυπημένα.
Η Άρυα, όταν το άκουσε αυτό τρόμαξε πάρα πολύ και ήθελε να σηκωθεί και να το βάλει στα πόδια, όμως παρέμεινε ακίνητη, ξαπλωμένη, ανήμπορη να αντιδράσει στα φρικιαστικά πράγματα που άκουγε. Ποιοι λαβύρινθοι και ποια στοιχεία και υποκείμενα; Γιατί θα σκοτωνόταν αφού ερωτευτεί ένα αγόρι; Γιατί και πάλι δε θυμόταν τίποτα.
Ξαφνικά είδε φως. Τα μάτια της επιτέλους άνοιγαν. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κατάφερε να συνιθήσει το φως και κατάφερε να ξεχωρίσει τις φιγούρες του Τζορτζ και της Λίντας. Ο Τζορτζ ήταν ψηλόλιγνος με μαύρα μαλλιά και ένα ζευγάρι γυαλιά με ορθογώνιο σκελετό στερεωμένα στη μύτη του. Η Λίντα ήταν κοντούλα με ξανθό ίσιο μαλλί πιασμένο αλογοουρά και κρατούσε κάτι χαρτιά στο δεξί της χέρι ενώ με το άλλο έδειχνε στον Τζορτζ ποια κουμπιά έπρεπε να πατήσει σ' ένα μηχάνημα δίπλα στο κλουβί της Άρυα. Όμως ο Τζορτζ είχε μείνει να την κοιτάει έκπληκτος απ' αυτά που του είπε.
"Θ-θα πεθάνει;" ψέλλισε ο Τζορτζ και κοίταξε την Άρυα θλιμμένος χωρίς να προσέξει ότι τα μάτια της ήταν έστω και λίγο ανοιχτά. Παρ' όλο που πριν ακουγόταν χαζός ο Τζορτζ έμοιαζε πολύ έξυπνος και σαν να ήταν άνθρωπος που έχει περάσει πολλά "Μα...είναι μόνο ένα παιδί...δεν έχει κλείσει καλά καλά τα δεκαεπτά..." κατάφερε να πει ψυθιριστά.
"Το ξέρω, είναι θλιβερό αλλά είναι για το καλό όλου του κόσμου" είπε σιγανά η Λίντα.
"Έχεις αναρωτηθεί αν αυτό που κάνουμε είναι σωστό, Λίντα;"
"Πολλές φορές αλλά πάντα θυμάμαι αυτό που είπε η Τερέζα πριν της σβήσουμε τη μνήμη..."
"Το ΚΑΚΙΑ είναι καλό" είπαν και οι δύο άνθρωποι μαζί.
"Το ξέρω" αναστέναξε βαριά ο Τζορτζ και περπάτησε στην άλλη άκρη του δωματίου όπου βρισκόταν ένα άλλο μηχάνημα και ξεκίνησε να πληκτρολογεί κωδικούς για να ξεκινήσει το κλουβί να ανεβαίνει.
ΌΧΙ! Μη το κάνεις αυτό! Μη με στέλνεις στην καταδίκη μου! Σκέφτηκε πανικόβλητη η Άρυα. Αν την έστελνε σε αυτόν τον λαβύρινθο Β όπως τον έλεγαν θα κατέληγε νεκρή! Κι ούτε καν ήξερε γιατί!
Προς έκληξή της ο Τζορτζ σταμάτησε να πληκτρολογεί και γύρισε και κοίταξε απορρημένος τη Λίντα.
"Μήπως είπες κάτι;" τη ρώτησε.
Η Λίντα έγνεψε αρνητικά. Ο Τζορτζ κοίταξε την Άρυα και για πρώτη φορά πρόσεξε το απελπισμένο βλέμμα της. Αυτό θα ήταν είτε πολύ καλό είτε πολύ κακό. Ο Τζορτζ έστριψε γρήγορα στο μηχάνημα κι άρχισε να πληκτρολογεί βιαστικά.
"Μα τι κάνεις; Αυτές είναι λάθος συντεταγμένες! Πρέπει να τη στείλουμε στο Λαβύρινθο!" Φώναξε εξοργισμένη η Λίντα.
Η Άρυα δεν καταλάβαινε τι γινόταν.
"Θα τη στείλω σε λαβύρινθο. Απλά δε θα την καταδικάσω σε θάνατο." Είπε ο Τζορτζ και τράβηξε αποφασιστικά τον τελευταίο μοχλό.
Το κλουβί άρχιζε να ανεβαίνει και η Άρυα ακόμα δεν καταλάβαινε τίποτα. Παρ' όλ' αυτά κατάλαβε την τηλεπάθεια κι έτσι προσπάθησε να στείλει ένα τελευταίο μήνυμα. Ευχαριστώ είπε νοητά καθώς το δωμάτιο κόντευε να εξαφανιστεί από το οπτικό της πεδίο. Δεν ήταν σίγουρη αν ο Τζορτζ το έλαβε γιατί όλα σκοτείνιασαν και πάλι. Και τότε ξύπνησε.

Γεια και πάλι! Λίγο ξενερουα το κεφάλαιο είναι και χωρίς βίντεο (😢 Error 403 λέει και δε μου εμφανίζει βίντεο, απ' το wattpad, στο YouTube ) Αλλά το επόμενο θα είναι συναρπαστικό! Γράψτε σχόλια (ακόμα και αρνητικά είπαμε! ) και βάλτε και κάνα αστεράκι!😉
Φιλάκια!😘

Διαβάστε επίσης: once upon a time Η κρυμμένη περιπέτεια.

Υποκείμενο Β5: Το Λάθοςحيث تعيش القصص. اكتشف الآن