Ο Δολοφόνος

221 25 3
                                    

Μια δυσάρεστα γνώριμη για την Άρυα φωνή διέκοψε τον Τόμας .

Όλοι γύρισαν προς το μέρος όπου ακούστηκε.

Ο Γκάλι στεκόταν ακριβώς απέναντι τους κρατώντας ένα μαύρο περίστροφο στο χέρι του.

"Γκάλι; Τι κάνεις εδώ; Νόμιζα ότι δεν ήθελες να έρθεις." Ψέλλισε ο Νιούτ. Ήταν κι αυτός τόσο ξαφνιασμένος όσο ένιωθε και η Άρυα. Ίσως και περισσότερο.

"Σκάσε Νιούτ." Γρυλισε ο Γκάλι. Ο Κι ούτε βέβαια τον αγνόησε.

"Πώς πέρασες μέσα από την τρύπα; Την είχαμε κλείσει και δεν ήξερες τον κωδικό. Και..." τα μάτια του Νιούτ έπεσαν στο περίστροφο που κρατούσε ο Γκάλι στο ένα του χέρι. "Πού το βρήκες αυτό;"

Ο Γκάλι σήκωσε το χέρι που κρατούσε το πιστόλι και σημάδεψε προς το μέρος τους. Η τρέλα και η παράνοια ήταν ξεκάθαρη στα μάτια του που έμοιαζαν με θόλους καθρέφτες. Ο Νιουτ περπάτησε προς τα πίσω επιφυλακτικά.

"Σου είπα να σκάσεις! " Γρυλισε υστερικά ο Γκάλι και η Άρυα ήταν σίγουρη πως θα πυροβολούσε. Τελικά όμως ο Γκάλι έστρεψε το πιστόλι προς το μέρος του Τόμας.

"Εσύ." Είπε σαν αγριανθρωπος και κοίταξε τον Τόμας με μίσος περισσότερο απ' ότι θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε άνθρωπος.

"Γκάλι, τι κάνεις;" ρώτησε ο Τόμας με τα χέρια ψηλά. Η Άρυα παρατήρησε ότι το αγόρι προσπαθούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

"Γκάλι, που βρήκες το όπλο;"

"Ας πούμε ότι το οπλοστάσιο δεν είναι τόσο κρυφό όσο νομίζατε."

Η Άρυα μπορούσε να νιώσει ένα υποκωφο κύμα παράνοιας να ετοιμάζεται να εκραγεί. Την έπιασε ένα ανεπαίσθητο τρέμουλο στα χέρια της.

"Γκάλι άσε κάτω το όπλο." Είπε ο Γουινστον ήρεμα προσπαθώντας να κρατήσει σταθερή τη φωνή του. Μια ισορροπία που η Άρυα, κατά τη γνώμη της,σίγουρα δε θα μπορούσε να διατηρήσει.

"Όχι!" Ούρλιαξε ο Γκάλι υστερικά. "Εγώ κι ο Τόμας έχουμε να κάνουμε μια κουβεντούλα."

Οι τρίχες στο σβέρκο της Άρυα σηκώθηκαν κάγκελο. Ο λόγος που ο Γκάλι είχε μια εμμονή να μιλήσει στον Τόμας με το πιστόλι στον κρόταφο τής έφερνε ένα κακό προαίσθημα.

"Είσαι ένας προδότης! Εσύ φταις για όλα! Δουλεύεις για το ΚΑΚΙΑ! Εσύ μας έφερες σε αυτή τη θέση! Και τώρα τους παρασερνεις σε άλλη μια παγίδα! Θα πεθάνουν όλοι! Εξαιτίας σου! Αλλά δε θα το επιτρέψω αυτό! Δε θα σε αφήσω να τους καταστρέψεις!"

Υποκείμενο Β5: Το ΛάθοςWhere stories live. Discover now