Δρ Πειτζ

212 26 6
                                    

  Για αρκετή ώρα όλοι έμειναν μαρμαρωμενοι κοιτάζοντας τη γυναίκα στην οθόνη. Ήταν γύρω στα 50, είχε ξανθά μαλλιά πιασμένα πίσω σε έναν σφιχτό κότσο και φορούσε εργαστηριακή φόρμα.

"Είμαι η δρ Πειτζ. Όπως λογικά θα ξέρετε είστε μέρος ενός πειράματος και μόλις καταφέρατε να βγείτε από το λαβύρινθο. Το πείραμα που εκτελούμε έχει μεγάλη σημασία για τον κόσμο καθώς είναι η Σωτηρία της ανθρωπότητας..."

"Καλά τι βλακείες μας τσαμπουνας; Ξέρεις ποσα..." έκανε να πει ο Μίνο αλλά η γυναίκα συνέχισε ακάθεκτη την ομιλία της.

"...Οι εκλάμψεις του ήλιου έχουν ψήσει μεγάλο μέρος της γης αναγκάζοντας τους ανθρώπους να μεταναστεύσουν σε βορειοτερες περιοχές..."

"Είναι βίντεο. Δεν είναι εδώ στα αλήθεια " συμπέρανε ο Νιούτ.

"...Δυστυχώς όμως μια ασθένεια ξέσπασε και κατέκλυσε όλο τον κόσμο. Το όνομα της είναι έκλαμψη και προκαλεί τρέλα και παραφροσύνη σε τρομακτικά επίπεδα που οδηγούν στην απώλεια ελέγχου και στο θάνατο." Συνέχισε η γυναίκα και η εικόνα άλλαξε.

Η γυναίκα εξαφανίστηκε και η εικόνα ενός φρικτου ανθρωπομορφου τέρατος πήρε τη θέση της. Το τέρας Που είχε εξογκωμενες μαύρες φλεβες χτυπιοταν σαν τρελό στο κρεβάτι όπου ήταν δεμένο και ήταν γεμάτο σάπια σάρκα και μάτια γεμάτα τρέλα και απουσία λογικής.

Το θέαμα ήταν τόσο απαίσιο και τρομακτικό που η Άρυα έκλεισε σφιχτά τα μάτια της και τα κάλυψε με τα χέρια της και περπάτησε προς τα πίσω. Ξαφνικά ένιωσε κάποιον να πιάνει το χέρι της. Άνοιξε τα μάτια της και έκανε τα χέρια της στην άκρη. Ο Νιουτ ήταν δίπλα της και της έκανε ένα ενθαρρυντικό νόημα.

"Ηρέμησε. Τελείωσε." Την καθησύχασε και η Άρυα κοίταξε επιφυλακτικά την οθόνη. Η επιστήμονας είχε επιστρέψει στην οθόνη.

"Η Έκλαμψη εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και αν δε βρεθεί θεραπεία ή ανθρωπότητα θα οδηγηθεί σε αφανισμό. Εσείς έχετε ανοσία στην αρρώστια και γι αυτό είστε μέρος του πειράματος " Στο βάθος της εικόνες άρχισαν να πετάγονται σπίθες και μερικοί άνθρωποι μπήκαν στο δωμάτιο και άρχισαν να χτυπάνε και να πυροβολούν τους τρομαγμένους επιστήμονες του εργαστηρίου.

"...Είστε η μόνη μας ελπίδα σωτηρίας. Κάντε το σωστό." Είπε η γυναίκα και όσο οι εκρήξεις και οι άνθρωποι με τα όπλα πλησίαζαν αυτή έβαλε ένα πιστόλι στον κρόταφο της.

"Σώστε μας. Και να θυμάστε: το Κ.Α.Κ.Ι.Α είναι καλό. " είπε και με αυτά τα τελευταία λόγια τράβηξε τη σκανδάλη και το όπλο εκπυρσοκροτησε.
Η Άρυα κοίταξε γρήγορα αλλού και το ίδιο έκαναν κι αρκετοί Γλειντερ. Δεν μπορούσε να βλέπει άλλο. Αυτές ίσως να ήταν οι πιο φρικτές εικόνες που είχε δει ποτέ της. Πιο φρικτές ακόμα και από την Αλλαγή.

Υποκείμενο Β5: Το ΛάθοςWhere stories live. Discover now