Σχέδιο απόδρασης (Απόδραση μέρος 1)

215 34 12
                                    

Τον είχαν πάρει οι Θεριστες. Ο Αλμπι είχε χαθεί.

Τα παιδιά κοιτούσαν το άδειο κρεβάτι σαστισμενα για λίγη ώρα μέχρι που ο Νιούτ, ο οποίος συνήλθε πρώτος από το σοκ, τους επανέφερε στην πραγματικότητα.

"Πρέπει να φύγουμε! Τώρα!" Είπε ο Νιούτ χωρίς να προσπαθεί να κρύψει τον πανικό στη φωνή του, που ήταν αφύσικα δυνατή.

Στράφηκε στον Τόμας " Τόμι, μάζεψε όλους τους Γκλειντερ όσο πιο γρήγορα μπορείς και πες τους να πάνε εκεί όπου αφήσαμε τις προμηθειες! Κορίτσια, " είπε και στράφηκε στην Τερέζα και στην Άρυα "Να τους δώσετε τις προμήθειες με μια σειρά! Χρειαζόμαστε οργάνωση αν θέλουμε να τα καταφέρουμε! Εγώ, θα μαζέψω μερικά όπλα και μερικούς Γκλειντερ για να διώξουμε τους Θεριστες! Εμπρός, Πάμε! Κουνηθειτε!"

Δε χρειάστηκε να το πει δεύτερη φορά.

Ο Τόμας είχε ήδη τρέξει έξω από το δωμάτιο πριν καν προλάβει ο Νιούτ να τους πει να βιαστούν.

Η Άρυα και η Τερέζα βγήκαν τρέχοντας έξω και η Άρυα ετοιμάστηκε να τρέξει στις προμήθειες αλλά η Τερέζα την τράβηξε απότομα πίσω. Η Άρυα έχασε την ισορροπία της, παραπατησε και σχεδόν έπεσε πάνω στην Τερέζα. Πήγε να τη ρωτήσει γιατί το έκανε αυτό όταν ένας Θεριστής μαζεμένος σε μπάλα κατρακύλησε ακριβώς πάνω από το σημείο όπου ήταν έτοιμη να τρέξει η Άρυα κόβοντας της την ανάσα.

"Ευχαριστώ!" Είπε η Άρυα στην Τερεζα κρατώντας την ακόμα σφιχτά από την τρομάρα της.

"Τίποτα! Πάμε τώρα!" Είπε η Τερέζα και τα δύο κορίτσια άρχισαν να τρέχουν προς τις προμήθειες κοντά στην Ανατολική Πύλη.

Μόλις έφτασαν στις προμήθειες Η Άρυα κοίταξε τριγύρω της. Ο Θεριστής που έκοβε βόλτες πριν από λίγο με τη μορφή μπάλας τώρα είχε ξεδιπλωθεί και χαλούσε μερικές μικροκατεσκευες του Γκλειντ με τους πολλούς μηχανικούς βραχίονες που ξεφυτρωναν από το λιπαρό αηδιαστικό σώμα του.

Μερικοί Γκλειντερ έτρεχαν πανικόβλητοι από δω κι από κει προσπαθώντας να προστατευτούν από το θανατηφόρο πλάσμα. Ο Γκάλι και οι υποστηρικτές του είχαν βρει καταφύγιο στο Κουτί, το οποίο δε θα ξανακατεβαινε, και είχαν κλειδαμπαρωθει.

Ο Τόμας και ένα παιδί ονόματι Γουινστον είχαν καταφέρει να μαζέψουν σχεδόν όλους τους υπόλοιπους Γκλειντερ και έτρεχαν προς τα γεμάτα προμήθειες σακίδια φωνάζοντας εντολές. Στη διαδρομή κι άλλοι Γκλειντερ τους ακολουθούσαν και ενώνονταν με την ομάδα που είχε σχηματιστεί.

Υποκείμενο Β5: Το ΛάθοςWhere stories live. Discover now