IV

40 3 1
                                    

Capitolul IV -pastile și îmbrășisări plus MISIUNE IMPOSIBILĂ

Rachel

" Știi, Rach mă cam doare capul, ai vreo pastilă sau ceva? "Îmi cere Finn masându-și tâmplele cu buricele degetelor. Se pare că ploaia l-a cam dat peste cap.

" Caută în dulap, vezi recipientul cu capac roz. "

Finn

Am o durere absurdă de cap. Am stat doar zece minute în ploaie și deja mă ia cu frisoane.

" Știi, Rach mă cam doare capul, ai vreo pastilă sau ceva? " Îi cer și îmi masez tâmplele cu buricele degetelor.

" Caută in dulap, vezi recipientul cu capac roz. " Îmi spune și deschide ușa pregătită să iasa din cameră. " Mă duc să fac niște sandwichuri, pariez că-ți e foame " Spune și iese pe ușă. Deschid dulapul indicat de ea și caut pastilele . Găsesc mai multe borcănașe colorate divers. Stai, era roz sau albastru? Albastru, sigur albastru. Nu sunt așa idiot încât să uit o nesuferită de culoare. Îmi torn vreo trei pastile în palmă și bag în gură și beau jumătate din paharul lăsat de Rachel pentru mine.Nici la cinci minute după ce le-am luat deja mă simt mai bine; parcă aș fi drogat sau ceva. Deschid dulapul și mai iau încă trei pastile. Cu asta au dispărut și frisoanele și durerea de cap.

" Ai luat pastilele de care ți-am zis, nu? " Spune ea punând farfuria cu sandwichuri pe birou. " Pe alea cu capac rozm nu? " Continuă ea și simt că îmi cade cerul în cap. Ce dracu am luat?

" Da, siguur! " Răspund destul de convingător.

" Așteaptă aici, mă duc să aduc și niște suc. " Spune și iese dar de data asta închide ușa după ea. Deschid dulapul și caut pastilele. Le iau în mână și mă uit pe etichetă. Antidepresive. Le pun la loc și mă așez pe pat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

" Finn ești bine? Pari cam palid. " Spune Rachel uitându-se la mine. Îmi pipăie fața dar își retrage mâna rapid. " Finn arzi tot, ești sigur că ai luat ce trebuie? " Mă întreabă ea îngrijorată,

" Da... Nu. Am luat antidepresive. " Recunosc iar ea face ochii cât cepele.

" Câte? "

" Șase... " Spun într-un final iar ea stă să leșine. Bravo Finn, oficial ești prostul satului!

" Bagă-te în pat și dormi, acum" Și să nu te ridici până nu mă întorc. " Până la urmă mă conform cu dorința sa.

Rachel

Dacă i se întâmplă ceva lui Finn, o să mor pe loc. Cât de idiot să fii să iei antidepresive în loc de aspirină dar cât de idiot să fii să iei șase dar colac peste pupăză, cât de idiot să fii să nu te uiți pe etichetă! Știu că Finn e idiot dar nici chiar așa!

" Am venit! " Anunță mama deschizând ușa de la intrare. Intră și își lasă geanta pe canapea și se asează pe fotoliu. Pentru un moment am uitat că Finn stă pe jumătate drogat în patul meu. Fug rapid pe scări să văd daca mai respiră.

" Finn? " Spun eu dar nimic.

" Rachel cine e ciudatul ăsta care mă îmbrățișează și ce face în bucătăria mea? " Strigă mama din bucătărie.

Dar stai cum e posibil să fi ajuns așa repede în bucătărie? Desigur! Scările de urgență! Normal, mama e obsedată de sguranță și contorl. În caz că vor veni extratereștrii vom avea cum să scăpăm.

Cobor și îl găsesc pe Finn îmbrășisând-o pe mama. Îi iau pe Finn și îl așez cu grijă pe canapea.

" Ești foarte frumoasă Rachel, dă-mi un sărut. " Spune Finn jucându-se în părul meu. Îi povestesc totul mamei dar aceasta râde în hohote.

Unforgettable Where stories live. Discover now