VIII

18 2 0
                                    

Capitolul 8- Sărutul buclucaș

Rachel

Între mine și Sam lucrurile sunt din ce în ce mai tensionate. Ne certăm mereu pe aceeași temă, din cauza lui Finn, din cauza fiecărui băiat cu care intru în contact. Presimt că totul va lua sfârșit curând. Nu știu cum se simte el și chiar nu-mi mai pasă dar eu sunt sătulă până peste cap de această relație. Stăm de puțin timp împreună dar dacă o să mai stau o singură săptămână cu el o să o iau razna. Trebuie să pun capăt acestei relații cât mai curând dar nu știu cum. Știind că am întârziat la prima oră, mă grăbesc pe hol încercând să ocolesc fiecare elev care îmi stă în cale. Ajung într-un final iar profesorul încă nu e prezent. Mă așez la locul meu, așteptând în tăcere. Văzând că profesorul nu vine, toți profită și ies din clasă. Rămân la locul meu Finn alăturându-se. Ne uităm unii la alții dar nici unul nu are curajul să rupă tăcerea.

Finn într-un final îți face curaj să vorbească.

" Nici nu știu de unde să încep Rachel... E-e greu de explicat dar eu chiar simt ceva pentru tine. La început a fost doar un pariu, ceva între mine, Lucile și Johnny dar după mi-am dat seama cât de idiot am fost să-ți fac așa ceva. M-am simțit foarte rău și chiar regret. Regret mult de tot ce am făcut și nu mă aștept să-mi dai o șansă sau măcar să mă ierți. Asta e tot ce vroiam să spun. " Spune Finn. Pare sincer iar eu nici nu știu ce să mai cred. Eu chiar simt ceva pentru el, foarte puternic dar e greșit, e așa de greșit. Mă simt aiurea, mă simt vinovată.

" Eu nu știu ce să sp..." Nu apuc să termin căci buzele moi ale lui Finn se zrdobesc de ale mele masându-le ușor. Pentru un minut ezit să-i răspund dar mă las dusă de val. Când realizez ce se întâmplă, mă retrag și părăsesc clasa. Nu pot să-l privesc în ochi.

Finn

Îmi zdrobesc buzele de ale lui Rachel, sărutând-o cu dorință. Ezită la început dar îmi răspunde într-un final. Se retrage îmediat și se îndepărtează. Părăsește clasa lăsându-mă cu ochii în soare.

Cât de idiot sunt! Mă urăsc așa de tare pentru ce am făcut iar dacă eu nu mă pot ierta, cum o poate face ea? I-am rănit sentimentele și m-am jucat cu inima ei, merit cea mai rea pedeapsă și deja o ispășesc. Indiferență. Mă tratează cu indiferență.

De asta îmi era frică, să nu fiu respins. Acum mă evită, mă ocolește și refuză să mă privească ochi. Credeam că indiferența doare dar respingerea e mai rea. O merit, o merit din plin.

Acum o lună nu credeam că eu, quarterback-ul echipei de fotball, cel mai popular tip din școală se va îndrăgosti de tipa nouă și timidă. Ea m-a schimbat, de data asta în bine.

O văd intrând într-o clasă și o urmez. Închid ușa după mine, trezindu-i o expresie înspăimântată. Mă apropii de ea iar ea se dă câțiva pași în spate.

" De ce ai plecat așa? De ce mă eviți? De ce Rachel? " Spun furios. Ea nu spune nimic și refuză să mă privească în ochi. " Spune-mi că acel sărut a fost nesemnificativ, că nu a trezit nici o emoție în tine, spune-mi asta și te voi lăsa în pace pentru totdeauna. " Spun iar își drege glasul.

" Nu a însemnat absolut nimic pentru mine. Nu am simțit nimic special, nimic care să-mi trezească vreo emoție. Finn nu te-ai prins? Eram așa disperată să am pe cineva încât m-am concentrat pe tine crezând că simt ceva puternic dar m-am înșelat. Nu înseamni nimic pentru mine Finn. " Simt cum mi se înmoaie picioarele. Nu poate fi adevărat.

" Privește-mă în ochi și spune-mi asta . " Îi spun iar ea își înalță privirea privindu-mă fix în ochi.

" Repet pentru ultima dată. Nu a însemnat nimic pentru mine acel sărut. Eram doar disperată să am pe cineva, atâta tot. Acum dispari din viața mea Finn Berry, odată pentru totdeauna" Spune dur iar ochii mi se umezesc.

" Nu. Nu e adevărat" Spun si o prind de mână. O strâng și o întorc către mine.

" Ba da Finn. Acceptă realitatea, noi nu vom fi niciodată împreună " Spune și își eliberează mâna din strânsoarea mea. Nu, eu nu am să accept asta. Nu e adevărat, Rachel minte.

" Știi ce Rachel? Când o să-ți accepți sentimentele pentru mine, știi unde să mă găsești. Te voi aștepta mereu. " Îi spun .

Pe cine păcălesc? Am pierdut-o pentru totdeauna. Nu mă va căuta niciodată.

Rachel

Plâng de la discuția cu Finn. A trebuit să-l privesc în ochi și să-i spun că el nu înseamnă nimic pentru mine. Nici nu știu cum de am avut curajul să-l mint privindu-i ochii. L-am ignorat pe Sam și apelurile lui insistente, sfârșind prin a închide telefonul. Ajung acasă și îl găsesc pe Sam stând pe patul meu cu telefonul în mână. Se uită la mine confuz, furios, DEZAMĂGIT . Regret că îi fac asta, regret enorm dar trebuie să fiu onestă cu el și să-i spun că îl iubesc pe Finn.

" Ai fost cu el, așa-i? De asta ai plâns? " Mă întreabă iar eu sunt incapabilă să-i răspund. " Ce naiba Rachel? " Spune furios trântind telefonul de pământ. " Rachel, nu te înteleg. Ce are el și nu am eu? Înteleg, e atrăgător și foarte popular. Ți-am oferit totul pe tavă Rachel, absolut totul. De ce îmi faci asta? Îți place să te joci cu sentimentele mele? Îți face plăcere să mă vezi așa? Sun și eu om Rach, ca și tine am sentimente și simt durerea fie fizică sau psihică. "

" Sam... " Doar atât reușesc să spun. Nu am ce să-i reproșez.Are dreptate. Are dreptate în tot ce spune.

" Ce? Ce mai vrei să-mi spui? Încă mai ai curajul să mă privești după tot ce ai făcut? Între noi s-a terminat Rachel. Gata. " Spune și iese .

I-am pierdut pe amândoi astăzi. Chiar dacă în ultimul timp Sam a fost cam iritant și foarte protectiv, avea motivele lui. Nu știam că o să doară așa de tare dar trebuie să merg înainte.

***

Îl caut pe Finn de zece minute și nu îl găsesc. L-am căutat în fiecare clasă posibilă, pe terenul de sport și în vestiar. Intru înapoi în clădire și mă dau bătută. Merg liniștită când imaginea din fața mea mă face să-mi scăp lucrurile pe jos. Finn și Lucile se țin de mână. Nu, nu se poate. Finn a spus că mă va aștepta. Mă îndrept către ei, Finn uitându-se cu regret la mine.

" Ai spus că vei aștepta până când îmi voi recunoaște sentimentele. Acum că am făcut-o te ții de mână cu ea? " Spun șocată către ei.

" Aveai dreptate Rachel. Noi doi nu vom fi niciodată împreună. Eu sunt populat iar tu ești... Să nu spun ratată sau tocilată, mediocră. " Nu pot să cred ce-mi aud urechile.

" Iar asta e partea a doua. Tot eu am câștigat. Știam că dacă îți bagă limba în gură vei fugi precum o cățelușă după el. " Ce? Și asta a fost parte din pariu?

" Te urăsc Finn Berry. Din toată inima. " Îi spun și plec. Las frâu liber lacrimilor, plângând în hohote.

Unforgettable Where stories live. Discover now