V

37 2 1
                                    

Capitolul 5- Pariuri și Sam

Mă așez la masă refuzând să-l privesc. Lângă mine mai e un loc liber dar nu-mi pot da seama al cui e. Ușa se deschide iar pe ea intră ...

" Finn? " Spun șocată.

" Rachel? Ce faci aici? " Spune la fel de șocat ca și mine. Se așează lângă mine și îmi zâmbește scurt. Nu apucă să spună nimic căci Lucile îl bombardează cu întrebări prostești. Am înteles, mă urăști și îți e frică că am să-ți fur iubițelul. După nenumăratele întrebări stupide puse de Lucile, Finn se întoarce către mine. Începem să discutăm despre diferite lucruri de parcă am fi doar noi în cameră. Lucile se ridică de la masă și urcă scările. Finn se scuză și el și se duce după ea. Întreb unde e baia dar o fac mai mult pentru a auzi discuția lor. Urc scările și mă aventurez pe holul spațios. Richard spusese că baia e în capătul holului deci camera coțofenei ăleia trebuie să fie pe undeva.

" Lucy, nu ai de ce să fii supărată. Eu și Rachel sunetm doar prieteni. Știi că doar pe tine te iubesc " Ce să spun domnule Berry, ești un adevărat Romeo păcat că Julieta ta e cam ponosită.

" Știu Finn doar că mi-e teamă de faptul că ai putea să mă părăsești pentru ea. " Plec rapid de acolo, coborând din nou. Finn se așează lângă mine și începe di nou să discute cu Luclie. Observ că mama deja mi-a umplut farfuria iar la cât de frustrată mă simt, iau furculița și duc la gură bucățelele de carne. Finn îmi pune mâna pe coapsă dar o înlătur. Și-o așează din nou, strângându-mă puternic. Apuc furculița și îi înțep dosul palmei. Simt cum își relaxează mușchii și se abține să nu strige de durere sau să plângă.

" Scuzați-mă un moment, am doar nevoie de puțin aer. " Le spun și ies din casă. Mă duc în grădină și mă așez pe balansoar. Totul e prea copleșitor. Relația dintre mama și Richard, Finn și gesturile lui deplasate și faptul că Johnny mă place. Totul e prea deplasat pentru mine. Johnny mi se alătură și el punându-și mâna stângă pe coapsa mea.

" Ești bine Rachel? Ce s-a întâmplat acolo? E din cazua lui Finn? " Mă întreabă compătimitor.

" Nici eu nu știu cum mă simt. De ce nu mi-ai spus? De mi-ai ascuns faptul că ești fratele lui Lucile? "

" Mă temeam că dacă îți voi spune nu mă mai vei privi așa cum o faci de obicei și credeam că o să mă bagi în aceeași oală cu ea. Suntem frați dar suntem foarte diferiți. "

" Știu. " Îi spun și îmi pun mâna peste a sa. Se apropie de mine, unindu-și buzele de ale mele. Îi răspund la sărut și îmi încolăcesc brațele în jurul gâtului său.

" Desertul e ... Las-o baltă. Presupun că voi deja l-ați servit. " Spune Finn uimit de scena din fața sa. Intră înapoi în casă iar noi îl urmăm.

Pe parcursul cinei a fost absent. Nu mai răspundea cu acel entuziasm și părea destul de retras.

Ei bine, în seara asta trebuie să ies cu Finn.Mă îmbrac puțin mai diferit decât o fac de obicei. Aleg o fusta rosie și o cămașă neagră iar pe deasupra pun un palton negru. Mi-a spus că ne întâlnim la Grill Bar așa că mă pregătesc din timp. Îmi iau adio de la mama și îmi iau cheile. Descui mașina și intru. Pornesc entuziasmată și conduc cu grijă. Ajung în zece minute iar Finn nu-mi răspunde la telefon. E a treia oară când îl sun și nu-mi răspunde. Poate e blocat în trafic sau nu vine sau poate doar că se joacă cu nervii mei.

Ajung și parchez mașina. Îmi iau lucrurile și intru în local. Îl caut cu privirea dar nu îl văd. Mă așez la o masă și îl sun. Ca și până acum îmi intră căsuța vocală. Finn, pe unde umbli?

Alte minute trec iar Finn tot nu-și face văzută prezența. Stau aici de aproape o oră dar el nu vine. Îmi iau geanta și plec. Nu are rost să aștept pe cineva care nu o să apară niciodată.

**

" Rachel! Așteaptă, doar ascultă!" Aud strigătul disperat al lui Finn. Nu, nu am să cedez, nu din nou. Nu mă voi mai lăsa prostită de el.

" Ce vrei Finn? Sunt sătulă să mă joci pe degete. Te-am așteptat o oră, o afurisită de oră iar tu unde erai? Nu Finn, nu mai pot! Mă simt dezamăgită, dezgustată nici măcar nu stiu cum mă... " Nu apuc să termin fraza căci buzele sale se zdrobesc de ale mele. Mă retrag și îmi lipesc palma mea mică de obrazul lui.

" Finn, trebuie să înțelegi! Eu îl iubesc pe Johnny " Spun fără să gândesc.

" Ești sigură? " Mă întreabă cu o privire tristă.

" Da " Mint eu. Defapt nici nu știu. În seara aia când ne-am sărutat am simțit ceva, o senzație aparte iar cu Finn a fost la fel, poate mai intens. . Finn doar se uită la mine neștiind ce să spună. Lucile apare de nicăieri, poziționându-se lângă el .

" I-am spus că vei fi o pradă ușoară. Ce credeai? Ca Finn chiar te place și că vrea să iasă cu tine? Vezi Finn, eu mereu câștig. " Spune și se sprijină precum o bețivă de el.

" E adevărat Finn? Am fost doar un pariu? " Îl întreb cu ochii în lacrimi. Nu pot să cred că m-au folosit pentru un pariu, nu pot să cred că am cedat! Eram gata să îmi recunosc sentimentele pentru el dar poate Johnny avea dreptate. Mă uit la Finn care ține capul plecat. Nici curaj să mă privească în ochi nu are.

" Și tăcerea e un răspuns. " Adaug dură și dau să mă îndepărtez dar geamanul bun ni se alătură.

" Ce s-a întâmplat? " Întreabă iar Lucile se uită la el cu subînțeles. Ce, și el știa?

" Știai, nu? " Îl întreb și el aprobă din cap. De ce nu mi-a spus? De ce? Și lui îi place să mă vadă așa?

" Mereu am crezut că ești divers, că nu ești ca ei, ca nu ești ca ea, că ești diferit . Ce, și sărutul din seara aia a fost tot un pariu? "

" Nu, Rachel, acela a fost adevărat. " Adaugă privindu-mă în ochi.

" În locul tău aș înceta să mă mint singur " Spun și plec. Nu vreau ca ei să mă vadă plângând și să câștige mai mult decât au câștigat deja. Ies în fugă afară și mă așez pe iarbă. Dau frâu liber lacrimilor și încep să plâng în hohote. Nu știu ce am făcut să merit o așa lovitură.

" Șervețel? " Spune un băiat șaten ce stă în fața mea cu un șervețel.Apuc șervețelul și îmi șterg lacrimile. Tipul e chiar atrăgător. Ochi verzi și buze rozalii, visul oricărui fete. Mă privește lung, parcă sorbindu-mă din priviri. Mă simt ciudat dar plăcut în acelși timp.

" O fată așa frumoasă ca tine nu ar trebui să plângă; spune-mi cine e nătărăul care ți-a frânt inima? " Mă întreabă și mă ajută să mă ridic de pe iarbă. " Apropo, eu sunt Sam"

" Rachel. " Îi spun numele meu și îi strâng mâna. " E-e complicat " Îi răspund sincer. Nu am dispoziția necesară pentru a vorbi despre faptul cum că am fost folosită și după aruncată.

Sam chiar e o companie plăcută. Mă face să râd și să zâmbesc. Mă face fericită. Pășim amândoi pe hol, apariția noastră atrăgând multe priviri, în special cele ale majoretelor.

Din fericire avem ora de chimie împreună. Intrăm în clasă și ne așezăm unul lângă celălalt.

" Ei bine, v-am adus notele " Spune domnul Morris aruncându-ne testele pe bancă. Trag din greșeală cu ochiul în testul lui Sam și nu pot spune că e o notă chiar bună, nici notă cu cred că e.

" Prayfall, testul tău a fost groaznic. Dacă nu te pui pe picioare, te pic semestrul acesta. Stewart, tu ai obținut punctaj maxim, ajută-l tu pe nătărăul ăsta " Îmi trântește cuvintele în față după care se așează la locul lui.



Unforgettable Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum