a l t ı

428 69 15
                                    

"Çocuklar niye yemeğe kalmadı?" diye sordu Anne tabaklara servis yaparken.

"Gidelim dediler, ısrar etmek istemedim." dedi Gemma. Zayn ve Liam'ın yalnız kalmak istediğini anlamıştı.

"Eğlendiniz mi?"

"Evet, uzun zaman olmuştu. Gidebileceğimiz bir festival araştıracağım." dedi Gemma. "Arden da gidelim diyordu. Birlikte gideriz."

"Güzel olur tatlım." diyerek gülümsedi Anne. "Siz eğlendiniz mi?"

Harry ve Louis'ye sorduğunda ikisi de bakışlarını tabaktan Anne'e çevirmişti.

"Evet." dedi Harry.

"Çok." dedi Louis. Gemma tabii ki buna gülmüştü. Anne Gemma'nın gülüşü üzerine bir şeyler olduğunu anlamıştı. Görünüşe göre Louis için güzel bir akşam olmamıştı.

"Ders çalışınız mı?" diye tekrar çocuklara sordu Anne.

"Henüz değil." dedi Louis.

"Yemekten sonra çalışırız." diyerek Louis'yi destekledi Harry.

"Her şey yolunda o zaman." dedi Anne gülümseyerek. Ve Gemma yemek boyunca oyunda yaptırdıklarını -bazılarını atlayarak- anlattı. Louis kendi ile ilgili kısmı atlamasına sevinmişti.

Harry sandalyesinden kalkarak kapıya doğru ilerledi. "Ben yukarıdayım." dedi Louis'ye bakarak.

Louis kafasını sallayarak onu onayladı ve hızlıca tabağında kalanları ağzına attı. Merdivenleri de hızla çıkarak lavoboya gitti. Ellerini yıkadıktan sonra üstündeki tişörtü çekiştirerek Harry'nin odasına doğru ilerledi. Kapıyı çalmadan yavaşça açtığında Harry'yi yatağında bilgisayarına bakarken bulmuştu. İçeri girdiğinde Harry onu farkederek bilgisayarın kapağını kapatarak yatağına koydu ve ayağa kalktı.

"Bugün fizik olmasın." dedi. "Anlamıyorum."

"Nasıl istersen." dedi Louis. "Hangi ders olsun istersin?"

Harry dudaklarını birbirine bastırarak düşündü. "Mümkünse senin sevmediğin bir tane olsun bu sefer. Sevdiğini beğenmedim."

"Biyoloji o zaman." diyerek tekrar kitaplığa gitti Louis. Raflarda biyoloji ile ilgili kitap bulma umuduyla ellerini gezdirdi. Üstteki raflar için parmak ucunda kalktığında başarılı olamamıştı. Harry'nin onu izlediğini bildiği içinse daha fazla buna devam etmedi.

Harry gülüşünü tutamadan Louis'nin yanına geldi. Louis, geldiğini hissetse de ona dönmeden görebildiği raflara bakmaya devam etti. Harry üst raftaki kitaplara göz gezdirerek ilk kitabı eline aldı. Diğer kitabın Louis'nin durduğu tarafta olduğunu görünce arkasına geçerek kitaba uzandı.

Louis arkasında hissettiği bedenin baskısıyla gözlerini kocaman açtığında yukarı bakarak Harry'nin raftan kitabı alan ellerini gördü.

Harry ise yaslandığını fark ettiğinde kitabı alarak hızla geri çekilmişti. Louis'nin hâlâ arkası dönük olduğunu gördüğünde ise garip bir hava olmaması için hemen konuştu.

"Hangi kitap daha iyidir?"

Louis ona döndüğünde, Harry yüz ifadesinin hafif donuk ve utanmış durduğunu görünce ise sırıttı.

Louis, Harry'nin gülümsemesine anlam veremeyip kaşlarını çattıktan sonra elindeki kitaplara baktı. Üstünde konu anlatımlı yazısını gördüğü kitabı parmağıyla işaret ettiğinde Harry diğerini geri bırakmıştı.

İkisi de ilerleyerek sandalyelere oturduklarında Louis kitabı alarak açtı. İçindekiler kısmını açtığında o sayfada biraz göz gezdirdi.

"İstediğin konuyu seçebilirsin. Dört senenin konuları da var burada."

"Hangisinden en çok soru geliyor?"dedi Harry.

Louis gülümsedi. "Sınav başarını önemsemen de iyi bir gelişme."

Harry de gülümsedi. "Sınav başarımı annem önemsiyor, ben de annemi."

Louis nefesini dışarı verdi. "Dolaylı yoldan sınav başarını önemsemen de elle tutulur."

"Yani," dedi Harry. "En çok hangisinden soru çıkar?"

Louis kaba bulduğu tavrını görmezden gelmeye karar verdi. "Soy ağacı sorusu çok geliyor. Genetik konusu yani."

"Harika, ona çalışalım." dedi Harry ve Louis'nin konuyu bulmasını bekledi.

Louis konuyu bulduğunda sayfaya göz gezdirip Harry'ye döndü. Elindeki kalemi otozom ve gonozom tanımları üzerinde gezdirerek konuşmaya başladı. "Öncelikle otozom ve gonozom genlerinin ayrılma noktalarını bilmen gerekiyor. Testlerde açıklama vermeden otozom ve gonozom olarak isimlendirilir ve farklı çözüm yolları var."

Harry kafasını onaylayarak salladı. Louis tanımları açıklayarak, gösterim şekillerini göstermişti. Genotip ve fenotipin ayrımını anlatmıştı ve kan grupları konularına da girmişti.

"Baskın ve çekinik geni anlamadım." dedi Harry. Anlamıştı ve biraz oyun yapmanın eğlenceli olacağını düşünmüştü.

"Ah, peki." dedi Louis. "Çok basit bir mantığı var. Büyük harfle gösterilen her zaman küçüğe baskın oluyor."

"Büyük küçüğe baskın yani?" dedi Harry sırıtarak. "Boyu büyük olan her zaman kısaya baskın oluyor."

Louis göndermeyi anlasa da bozuntuya vermemeye çalıştı. "Evet, bak anlamışsın."

Harry biraz daha sırıttı. "Aynı anda bir büyük bir küçük genin bulunması durumunda da baskın olan büyük gen oluyordu değil mi?"

Dişlerinin arasından konuştu Louis. "Evet."

"Sanırım niye biyolojiyi sevmediğini anladım." dedi Harry onun kızmış olduğunu anladığında kahkahasını içinde tutma gereksinimi duymadı. "Ben biyolojiyi sevdim. Bak seninle ders zevkimiz uyuşmuyormuş."

Uzun süre oldu üzgünüm ama artık tatildeyiz yanii okuyan kaldıysa bölümler sık gelmeye başlar. Ve yine eğer okuyan kaldıysa okuyanlara teşekkürler ♥

same homeWhere stories live. Discover now