19 - "O mavi gözlü bir devdi. Minnacık bir kadın sevdi."

555 66 3
                                    


O akşam, bir sonraki yorucu güne hazır olmaları için tüm ekibi evlerine yolladım. Aşırı korumacı bir ebeveyn gibi erken yatıp dinlenmelerini tembihledim. Hiç kimsenin uyuyamayacağını biliyordum üstelik.

Akşam saat sekizi gösterirken telefonum çaldı. Arayan Efgan'dı.

"Efendim Efgan?"

"Abim, web sitesine bir güvenlik yazılımı kurdum."

"Ne işe yarayacak?" diye sordum.

"Bu yazılım aslında sisteme yapılan veri tabanı sızmalarını engelliyor ve bunu rapor ediyor abim."

"Anladım dostum. Peki sisteme sızılmasını engellersek iz sürmemiz zor olmaz mı?"

"Yazılımın kodlarıyla oynadım abim. Sistem sızmaya izin verecek ama her hareketi raporlayacak. Ayrıca bir kod bloğu daha ekledim. Meral'den de tüm ekibin e-posta adreslerini aldım. Herhangi bir sızma girişimi olduğunda hesaplarımıza birer e-posta düşecek. Eğer katil şirket dışından birisiyse, bu yazılım işimize yarayabilir."

Efgan'ın İtiraf Avcısı dosyasında ne kadar kilit bir rol oynayacağı belli oluyordu. 'Keşke onunla ilk tanıştığım yıllarda polis teşkilatına girebilmesi için yol gösterseydim.' diye düşündüm. Efgan gibi yazılımcılara gerçekten ihtiyaç vardı.

"Harikasın dostum. Hakkın nasıl ödenecek bilmiyorum."

"Ne hakkı abim, ne ödemesi... Ben her zaman yanınızdayım." Bunu söylerken sesindeki samimiyeti hissedebiliyordum.

***

Telefonun sesiyle uyandığımda komodinin üstündeki saat 02:00'ı gösteriyordu. Henüz gözlerimi kapatalı bir saat olmuştu. Akıllı aleti elime aldım. Arayan Meral'di. Boğazımın temiz olup olmadığını kontrol etmek için anlamsız birkaç ses çıkartım. Emin olduktan sonra aramayı yanıtladım.

"Efendim Meral?"

"Baş komiserim, beklemediğimiz bir şey oldu."

"Ne oldu Meral?"

"Yağmur Doğan evinde öldürüldü."

Bunun bir rüya olup olmadığını kontrol etmek için gözlerimi birkaç kez sıkıca kapatıp açtım. Anlamadığımı belirterek tekrar sordum. Meral, aynı cümleyi tekrar kurdu ve ekledi:

"Yaklaşık on dakika önce haber aldık. Hazırlanıp Olay yerine geçiyorum. Rıfat'a da bilgi verdim."

"Ali Fuat ve diğer iki çalışanı merkeze aldırın. Olay yerini inceledikten sonra sorguya çekelim. Adres neresi?"

Gece gelen cinayet haberlerine alışık olduğum için komodinin çekmecesinde, çorapların hemen üstünde küçük bir not defteri ve kalem bulunduruyordum. Hızlıca çıkartıp, abajurun loş ışığı altında, Meral'in verdiği adresi not ettim.

Zamansız uyanmanın etkisiyle sersem gibiydim. Kafamın içinde sefere çıkmış bin atlı dört nala koşturuyor ve bastıkları yerde hatırı sayılır bir ağrı bırakıyordu. Yavaşça doğruldum. Başımı iki elimin arasına alarak sertçe bastırdım. Ağrı az da olsa hafiflemişti. Lavaboya gidip yüzüme birkaç avuç dolusu su çarptım. Kafamı kaldırıp aynaya baktığımda kıpkırmızı olmuş gözlerimle karşı karşıya kaldım. Halime üzülmeye vakit bulamadan odama geri döndüm. Havanın soğuk olduğunu düşünerek, dolaptan çıkardığım mavi renkte ince bir kazağı sırtıma geçirdim. Altıma da renk seçimi yapmadan en üstteki kot pantolonu alarak giydim. Kapıdan çıkarken vestiyerde asılı duran deri ceketi de elime aldıktan sonra aceleyle evden ayrıldım.

İtiraf Avcısı (Tamamlandı)Where stories live. Discover now