22 - "Öğrenmek için iki günden az zamanımız kaldı."

484 65 0
                                    

"İtirafı okudun mu?" diye sordum Efgan'a.

"Okudum abim." Diye yanıtladı.

"Bu itiraf sahte olmayabilir. Yağmur'un geçmişini kurcalamak lazım."

"Bana da öyle geldi. Uzun bir aradan sonra yazmış zaten. Hem de bu kadar zor bir dönemde sitenin içeriğini zenginleştirmek gibi bir düşüncesi olacağını sanmıyorum."

"Şu stajyerlerin listesine ulaşalım. Fotoğrafları bir de Erdal'a gösterelim. Ne de olsa ilk günden beri Ali Fuat'ın yanında. Biraz akıllıysa, böyle bir ilişkinin farkına varmış olmalıdır."

Telefondan Rıfat'ın dahilisini tuşlayıp yazılımcıyı tekrar sorguya almasını istedim. Birkaç dakika sonra karakalem portreleri de alarak Efgan ile birlikte sorgu odasına geçtik.

Hızlı geçen bir önceki gecenin ardından saatlerce polis gözetiminde kalmak, Erdal'ın da bitkin görünmesine yol açıyordu. Güçsüz ve cılız bir ses tonuyla sorularımızı yanıtlamaya çalıştı.

"Yağmur'u staj için sizin şirkete kim getirdi?"

"Bilmiyorum komiserim. Ben o işlerle pek ilgilenmem. Daha doğrusu işim dışında hiçbir şey ile ilgilenmem. Ali Fuat seçerdi stajyerleri. Bizden fikir almazdı."

"Peki geçen sene Yağmur'la aynı dönemde staj yapan başka öğrenciler de oldu mu?"

"İki kişi vardı. Esmer bir çocukla, sarışın bir kız. Stajları bitince ayrıldılar."

"Yağmur neden kaldı?"

"Vallahi orasını Ali Fuat'a sormak lazım. Ona benden bile daha iyi davranıyordu. Sonrasında sevgili oldular zaten."

"Peki ondan önce Yağmur'un bir ilişkisi var mıydı?"

"Hiçbir fikrim yok baş komiserim. Ali Fuat'ın sevgilisi olmasa Yağmur'la da aram iyi olmazdı. Sosyallik dediğiniz şey bende sıfır."

"Dün akşam pek sosyalmişsin ama." Dedim. Başını önüne eğdi ve karşılık vermedi.

Elimdeki dosyayı masaya koydum ve içindeki resimleri sırayla Erdal'a göstermeye başladım. Şirket çalışanlarına ait olduğunu öğrendiğimiz birkaç portreyi kenara ayırdık. Son resmi gösterdim ve "Bu kim?" diye sordum.

"İşte sorduğunuz stajyerlerden biri. Yağmur'la aynı dönemde staj yaptılar. İsmi de Mustafa'ydı, doğru." Genç kız çizdiği her portrenin altına sahibinin ismini yazmıştı.

Yağmur'un itirafında bahsettiği çocukluk aşkı bu adam olabilirdi. Mustafa ile Yağmur arasında bir ilişki olup olmadığını bu asosyal yazılımcıdan öğrenemeyecektik. İtiraf bana son derece gerçekçi geliyordu. Belki de Yağmur'un öldürüleceğinden haberi vardı ve bize bir işaret bırakmıştı.

Sorgu odasından çıktıktan sonra Rıfat'a, Borçka'da yaşamış ve İstanbul Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği bitirmiş Mustafa Yılmaz adındaki bu adamın varlığını araştırmasını söyledim.

"Eğer böyle birisi varsa, ailesini soruşturun. Özellikle ağabeyi ve şu Görsel Sanatlar Öğretmeni olan karısına ulaşın. Yağmur ile Mustafa'nın ilişkisinin teyit edilmesini istiyorum."

"Abi bunlar kim?" dedi. İtiraftan haberi yoktu. Birlikte odama geçtik ve Efgan'ın aldığı çıktıları ona uzattım. Okuması dakikalar sürdü.

"Hassiktir. Eğer gerçekse İtiraf Avcısı bu stajyer olabilir mi?"

"İşte, vakit kaybetmeden bunu teyit etmemiz lâzım." dedim. Araştıracağını söyleyerek hızlıca odadan ayrıldı.

İtiraf Avcısı (Tamamlandı)Where stories live. Discover now