Mazi 2🖤(Mazi Sonsuza Kadar) - GİRİŞ

100K 3.1K 197
                                    


"Nereye kaçarsan kaç, üç şey seninle gelir: Gölgen, acın ve geçmişin. Kaderin ise zaten seni orada beklemektedir."


GİRİŞ

Aşk...

Yeryüzündeki o en büyülü duyguyu, kıymetli taşlara işlerken kalbinde henüz hissedememiş bir adamdı; Genco.

Dünya onu Aşkın Tasarımcısı olarak tanısa da sahip olduğu tek unvan bu değildi.

Mezopotamya'nın eşsiz topraklarında, Midyat'ta bir soyun devamı olarak dünyaya gözlerini açtığında Uluhan Aşireti'nin geleceğiydi. Yüzyıllardır var olan Yedi Aşiret'in lideri olan babasının yerine geçecekti. Ne kadar çabalasa da adı o topraklarda Genco Ağa'ydı.

Oysa Genco doğduğu kaynaktan coşkuyla özgürlüğüne kavuşmak isteyen ırmaklar gibiydi. Bir başkasının gölgesinde kalamaz, ona biçilen hayatı yaşayamazdı.

Babasının istediği işletme eğitimine ek olarak, Amerika'da Mücevher Tasarımı Bölümünü bitirip, ülkesine döndüğünde doğduğu topraklardan çok uzağa, İstanbul'a sığındı.Özgürlüğünün temelinde kurduğu Uluhan Golden'i zirveye taşıdığında her şeye sahipti. Tasarımları heyecanla beklenirken, yeteneği ile dünyanın en iyilerinden biri olarakgösteriliyordu. Güzel bir sevgilisi ve göz kamaştırıcı bir hayatı vardı.

Babasının ölüm haberini aldığı gece emekleriyle kurduğu bu hayat kâğıttan bir kule gibi yıkıldı.

Var olmasına sebep olan lakin ondan öte hayatında bir yere sahip olmayan babasının katili, Yedi Aşiret'in düşman bildiği Ferzan Ağa'ydı. Hanesine, babasının intikamını almak için gittiğinde ise önüne bırakılan defter yaşanan her şeyin nedeniydi.

Karanlığa gizlenen mazi tozlu sayfaların ardında karşısına çıktığında ona getirdiği sadece acı ve hakikatler değildi. Kara bir peçe ardına gizlenen güzel gözlü Amelya, onu kurtarması için orada kendisini bekliyordu. Amcası ve babasının günahını temize çekmeye razı olduğunda ödeyeceği bedelin her şeyin başlangıcı olacağını bilmiyordu.

Gözleri kalbine bir kor gibi düşen kıza hak ettiği özgürlüğü ve soyadını verirken, kalbini de avuçlarına bırakacağından habersizdi.

Hissettiği tutku, herkesin hayran olacağı büyük bir aşka dönüştüğünde iki can hayat buldu sevdiği kadının bedeninde.

Oğulları Yaman ve Noyan doğduğunda Uluhan Aşireti ağalarına, Yedi Aşiret gelecekteki liderlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorlardı. Lakin Genco ve Amelya'nın oğlunu bekleyen sadece onlar değildi.

Genco, oğlu Yaman'ı kaybettiğinde onu babasının katili olan adamın kollarında buldu. Ferzan Ferman'ın, Amelya'nın ilk oğlu için kurduğu karanlık plandan haberdar olduğunda ise artık çok geçti.

Oğlu Yaman'ı kanlı ellerden sıyırıp aldığında o artık soyunun ve Yedi Aşiret'in düşmanı olan Ferman Aşireti'nin tek vârisi, gelecekteki ağasıydı. 


***

Merhaba sevgili okurlarım,

Mazi 1'in devam kitabı olan Mazi Sonsuza Kadar'ı sizlerle buradan paylaşmaya başlıyorum.

İlk üç bölüm sizlerle...

Her Pazar gecesi yeni bir bölümü sizlerle paylaşıyor olacağım.

Yorumlarınızı ve oylarınızı heyecanla bekliyorum. 

Sevgilerimle,

Esra Tok

MAZİ 1 - MAZİ 2 (Mazi Sonsuza Kadar) YEDİ AŞİRET SERİSİ II (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin