20. 'Morsdood'

294 15 9
                                    

Saskia was nog eventjes gebleven, maar moest al snel weer rusten. Nadat ik zelf ook wat geslapen heb komt de dokter binnen. 'Goedemiddag mevrouw Wegereef, wij zouden graag nog even wat testjes met u willen doen in verband met de plotselinge buikpijn. Het stelt niks voor.' Ik luister aandachtig naar wat hij allemaal te vertellen heeft. 'We zouden graag willen beginnen met een echo.'

Even later ontbloot ik mijn buik. Het apparaat dat glijd over de koude gel doet best pijn aan mijn buik, maar dat laat ik niet merken. Ik zie de dokter aandachtig kijken. 'Een momentje' Hij loopt weg en ik blijf alleen achter. Wat zou er aan de hand zijn? Hopelijk niks ernstig....

Als er op de deur geklopt word vraag ik me af waarom de dokter niet gewoon binnen komt. 'Binnen?' Dan zie ik het hoofd van Dries verschijnen. 'Esther, wat ben jij hier allemaal aan het doen?' Hij is duidelijk geschrokken van alle medische hulpmiddelen om mij heen.

'De dokter wou wat testjes doen, eerst een echo. Toen we dat deden moest hij opeens weg wacht ik dus op hem.' Dries haalt zijn hand door mijn vette blonde haar. 'Je moet douchen.' Grinnikt hij. Ik geef hem een stomp op zijn schouder. 'Rustig aan jij patiëntje.' Lacht hij. 'Met mijn armen is niks mis.' Zeg ik nu pesterig.

'Mevrouw Wegereef.' De dokter stopt even in zijn zin wanneer hij de deur weer sluit. 'Ik heb waarschijnlijk nieuwe voor u waar u van kan schrikken. Dit heeft veder niks te maken met u eerdere buikpijn aanval.'

Verbaasd kijk ik naar Dries, hij naar mij en dan allebei weer naar de dokter. Als hij zijn mond open wil doen klinkt er  een harde knal.

De dokter valt op het bed waar ik in lig. Dries en ik kruipen aan de achterkant van mijn bed. We gaan dicht tegen elkaar aan zitten, alsof onze armen elkaar kunnen beschermen.

Dries belt om assistentie, maar het blijft bij dit ene schot. Dries pakt zijn wapen en beschermt mij terwijl ik voel aan het bebloede lichaam van het slachtoffer.

Allebei bukken we weer. 'En?' Fluistert hij als we de sirenes horen. 'Morsdood.' Fluister ik angstig. Dan schiet me iets heel belangrijks te binnen. Saskia! Waar is ze?!

Achtergelaten - Flikken RotterdamWhere stories live. Discover now