gxg// 15

4.4K 258 158
                                    

İLAHİ BAKIŞ AÇISI


Yorgun olmasına rağmen uyumayı başaramayan Skylar, geceden beri yattığı yatağından kalktı. Uykusuzluğu gözlerine vurmuş, kan çanağına çevirmişti. Zorlukla kırptı gözlerini. Ağır adımlarla banyosuna yürüdü.

Dün gece eve vardığında telefonuna gelen mesajlar yüzünden uyuyamamıştı. Korkmamıştı, sadece tedirgindi. Çünkü Skylar herkesle iyi geçinen biriydi. Kimin ona böyle mesajlar gönderdiğini tahmin edemiyordu. İçini tekrar bir ürperti kapladı aynadaki yüzünü izlerken. Tekrar düşününce belki de bir şakadır dedi içinden. Bu düşünce onu biraz olsun rahatlatmıştı. Odasına dönerek telefonunu eline aldı. Calum'u aradı.

"Uyuyorum, kapat telefonu!" Calum'un sözlerine yüzünü buruşturdu.

"Benim Cal," alçak sesle devam etti. "Konuşmamız gerek." Sesi tahmininden de yorgun çıkmıştı. Aldırmadı.

Diğer taraftan Calum'un uyandığını belirten bir kaç mırıltı geliyordu. "Sky?"

"Bak Calum, direk konuya giriyorum. Bu yaptığınız saçmalığa son verin. Gerçekten hiç komik bir şaka değil. Amacınız beni korkutmaksa, yeterince korktum zaten." bıkkınca konuştu Skylar. Calum'dan anlamsız sesler geliyordu.

"Ne şakası?" gözlerini devirirken nefesini dışarı verdi Skylar.

"Beni mesajla tehdit ediyosunuz, değil mi? Buna son vermenizi istiyorum işte." Calum, genç kızın neyden bahsettiğini bilmiyordu. Sessizce onu dinlerken olumsuz anlamda kafa sallıyordu kendi kendine.

"Hayır Sky, böyle bir şey yapmadık." duydukları onu iyice şüpheye düşürmüştü. Skylar biraz daha korkmaya başladı. Calum diğer hattan cevap bekliyordu.

"Skylar, orada mısın? Neler oluyor?"

"Seni sonra ararım Calum." ve Calum'un yüzüne kapattı. Hızlıca odasına döndü. Üzerini giyinmek için hazırlanırken telefonuna bildirim sesi geldi. Telefonunun kilidini açarken içindeki korkuyu bastırmaya çalışıyordu. Yutkundu ve mesajı açtı.

Bilinmeyen numara: Beni bulmaya çalışma. -L

Bilinmeyen numara: Zamanı geldiğinde öğreneceksin. -L

Gözleri büyürken olduğu yere çakılı kalmıştı kız. 'Bu kadar yeter!' dedi içinden. Polisin numarasını tuşladı ama arayamadan tekrar mesaj gelmişti.

Bilinmeyen numara: Eğer polisi ararsan ve birine söylersen, sevdiklerinden vazgeçmeye başlarsın. -L

Bilinmeyen numara: Mesela Calum. Senin için ne kadar değerli olduğunu biliyorum :) -L

Nefesi sıkışırken usulca yere oturdu. Başını yatağına yasladı ağzından hıçkırık kaçmadan önce.

Kapana kısılmıştı ve kaçamıyordu. Bu neydi bilmiyordu ama kötü bir durum olduğunu kesindi. Kimseye anlatamıyor, polisi arayamıyordu. Onun kim tehdit ediyorsa eğer zayıflıklarını biliyor olmalıydı. Calum'un onun için değerli olduğunu biliyordu işte. Skylar, ne yapacağını bilemez bir şekilde öylece sessiz odasını izledi. İçindeki korku her geçen saniye büyüyor, canını acıtmaya başlıyordu. Derince nefes aldı Skylar. Yerden kalktı. Burnunu derin derin çekerek kendine gelmeyi düşünüyordu bir yandan. İşe yaradığı pek söylenemezdi.

Telefonu bir kaç kez çalmıştı bu süre zaafında. Hepsi Calum'du. Ahh bide Becky vardı. Hemen telefonu alarak geri aradı sesinde heyecan bulduğu kızı.

"Skylar? Ahh tanrım, sana şükürler olsun! Neden cevap vermedin? Calum'a da cevap vermiyormuşsun. İyi misin?" Kız gülümsedi. Sevdiği tarafından merak edilmişti. Tüm bu korkularının yanında sesini duyarak unutmuştu her şeyi. Tanrı biliyor ya, aşkta buydu işte.

"Uyuyordum Becky, sakin ol." kıkırdadı kız.

"Ama Calum'u aramışsın ve mesajlardan bahsetmişsin. Neler oluyor?" genç kız arkadaşını ne kadar sevse de içinden tonlarca küfür etti. Neden söylemişti ki?

"Ahh sadece yanlış anlaşılma. Önemli değil." diyerek geçiştirdi. "Gerçekten." mavi saçlı kız fazla uzatmadan konuyu kapattı.

"Her neyse, sana bir sürprizim var." diye şakıdı Becky. Gülümsedi Sky.

"Nedir?"

"Bugün size geliyorum ve saçlarını boyayacağım!" neşeli kahkahası telefonların arsında yankılandı.

"Bu güzel olabilir. Akşama bekliyorum o zaman?"

"Eveet! Geleceğim." Skylar burnunu çekti.

"Ne oldu? Hasta mısın yoksa?" Skylar kendine küfür ederken öksürerek sesini toparladı.

"Evet, sanırım."

"O zaman sana bu gece iyi bakacağım miniğim." dediğinde ne kastettiğini anlamıştı Sky.

"Hoşça kal Becky." diyerek güldü ve kızın yüzüne kapattı.

•°•°•°•°•

"Skylar, geç oldu hadi uyu. Bu saatten sonra Becky gelmez artık. Hadi tatlım." annesi mutfaktan çıkıp odasına yürürken Skylar'ı uyuması için zorluyordu. Çünkü kızının yorgun halini fark etmişti. Kızarmış gözler ve moraran göz altlarıyla korkunç görünüyordu.

Skylar ise Becky'i bekliyordu. Gece 11'i geçiyordu ama mavi saçlı kız hala gelmemişti. Ama söz vermişti Skylar'a. Gelip saçlarını boyayacak ve ona bakacaktı. Gelmemişti.

"Hayır, eminim ki gelecek. Gelmezse zaten çıkar uyurum." dediğinde annesi kafasını sallayarak yukarı çıktı. Sky öylece boş gözlerle televizyona bakıyordu. Açıkçası biraz darılmıştı Becky'e.

Yaklaşık 10 dakika sonra kapı çalmıştı. Skylar hızla ayağa kalkarak kapıya yürüdü. Heyecanla açtığı kapıda kimseyi göremedi. Eşikten geçerek dışarı bir kaç adım attı ve etrafa bakındı. Telefonuna mesaj gelince hızlıca okudu.

Bilinmeyen numara: SÜRPRİZ! :) -L

Ağzına kapanan bezle çırpınmaya, bağırmaya başladı. Ama hiç biri işe yaramamıştı. Bilinci kapanırken neler hissetmesi gerektiğini dahi bilmiyordu.


Ne kadar geçiş bölümü gibi kokan bir geçiş bölümü! Bu sefer 3. ağızdan yazdım. Bir arkadaşım öyle daha güzel yazdığımı söylemişti de xkdjdkjd her neyse. Şuan olaylar birazcık karışıyor. Bilmiyorum belki de anlamışsınızdır neler olduğunu. Size fazlaca ipucu bıraktım bence ;)

Yeni kapağımız nasıl olmuş?

Colors ✅Where stories live. Discover now