7*

12.3K 672 10
                                    

James

Spolu s policajtmi a Tomom sme sa vybrali na stanicu.Všetko som im vyrozprával a taktiež som sa dozvedel, že obaja majú podmienku. Chceli  vedieť aj verziu Emmy, no povedal som im že dnes to určite nezvládne a tak súhlasili aby prišla zajtra. Vypovedal aj Tom, to znamená že máme väčšiu šancu na úspech  dostať tých dvoch do base.

Spísali sa všetky papiere a my sme konečne mohli odísť.Rozhodol som sa zavolať otcovi.Nevidel som ho a ani nepočul tri roky. Jeho číslo som našiel na stránke ich firmy.Zhlboka som sa nadýchol a vytočil ho. Chvíľu to len zvonilo, no potom sa ozval  jeho hlas, hlas  na ktorý som čakal tri roky.

"Prosím."ozve sa .

"A-ahoj otec, to som ja James." poviem mierne koktavo. Bál som sa že ma vypne alebo so mnou nebude chcieť rozprávať.

"James ? Synak. Tak strašne rád ťa počujem." povie a mne odľahne.

"Otec aj ja teba ale teraz ide o Emmu." poviem.

Všetko som otcovi vysvetlil a on sľúbil, že nájde najbližší let a priletí späť domov. Volali sme asi pol hodiny, keď už musel končiť. Vraj je šťastný že som sa vrátil a že som mu neskutočne chýbal. Na to som mu povedal len jedno, bude to dobré. Nemohol som mu povedať, že bez neho zo mňa bola absolútna troska.

Otec mi naozaj chýbal. Philip mi ho nemohol nikdy nahradiť, aj keď sa občas snažil.Nikdy sme sa s Em nedozvedeli, prečo sa mama s otcom rozviedla. Myslím že je na čase to zistiť.

 ****

 Keď sme prišli k Tomovi, okamžite som hľadal Em.Keď som ju ani Alexa nikde nevidel, zľakol som sa že sa jej stalo niečo vážne.

"Sú hore." príde do obývačky Tom a mne sa uľaví. Vyšiel som hore do Tomovej izby, kde som ich našiel.

Em ležala schúlená pri Alexovi a on ju jemne objímal. Sám pre seba som sa musel usmiať, boli celkom zlatí, aj keď nedovolím aby sa medzi nimi niečo stalo. Viem aký je Alex a nechcem aby ublížil Em.

Emma

Otvorila som oči a okamžite som ich aj zavrela. Neskutočne ma bolela hlava. Rozhliadla som sa okolo seba a uvedomila som si, že nie som doma. Pozrela som sa na druhú polku postele, kde už Alex nebol.

Pomaly som sa postavila a sykla od bolesti.

Brucho.

Podišla som až k zrkadlu na skrini a vyhrnula si tričko. Zhrozila som sa. Na polke brucha som mala  červeno-fialovú modrinu, ktorá bola k tomu všetkému aj napuchnutá a neskutočne bolela.Otočila som sa chrbtom a uvidela ďalšiu.Síce menšiu, ale aj tak bolestivú.

Podišla som do kúpeľne, kde som sa trocha upravila a zišla som dole do kuchyne, kde som počula hlasy. V kuchyni sedel Tom, Alex a James. Ihneď som si všimla Tomovu červenú peru a Jamesove modré miesto pod okom.

"Sestrička, už si hore." povie James a silno ma objíme, no ja som sa musela odtiahnuť.

" Ukáž." povie a ja poslúchnem. Vyhrnula som si tričko a ukázala mu to.

"Preboha Em. Musíš ísť do nemocnice." povie a ja si všimnem jeho vystrašený pohľad.Zodvihla som ruku a pohladila ho po líci.

"Je to dobré James. Ja nikam nejdem." poviem a on si vzdychne. Odrazu sa pri nás objavil Alex, ktorý urobil niečo, čo by som nečakala.

Objal ma.

Ostala som prekvapene stáť a keď som si uvedomila, že ma stále objíma, tak som mu to opätovala.
Odtiahol sa a milo sa na mňa usmial. Ten chalan ma prekvapuje.

"Emma."ozve sa za mnou a ja sa prekvapene otočím.

"Otec?"vyvalím oči a on rýchlym krokom ku mne podíde a vtiahne ma do objatia. Odtiahne sa a celú si ma poprezerá. James mu jemne naznačí aby sa pozrel na moje brucho a ja ho prepichnem pohľadom.

"Bože Em čo ti to urobili? Zabijem ich tých odporných hajzlov.Prepáč mi to, prosím. Nemal som ťa s ním nechať. A nemal som odísť bez rozlúčenia" chcela som niečo dopovedať, no skočil mi do reči.

" A kurva mal som ťa zobrať so sebou."vzdychne si . Musím povedať, že som ho prvý krát videla takéhoto frustrovaného.

"Otec nemôžeš za to. Niečo také si nemohol tušiť."poviem a on sa mi zahladí do očí.

"Kto ti dal vlastne vedieť?" nadvihnem obočie.

"James." kývne jeho smerom a ja sa na neho otočím. James na mňa žmurkne a ja sa usmejem.

"James mali by sme sa porozprávať všetci traja."povie odrazu otec a James prikývne.

"No tak my pôjdeme." povie Tom a kývne nám smerom, že odchádzajú do záhrady.

Sadli sme si k stolu a ja som sa bála, ako to teraz bude prebiehať.

"Chcem vedieť všetko James."povie otec a James na neho nechápavo pozrie.

"Čo všetko?" opýta sa James a ja premiestnim pohľad na neho.

"Prečo si sa neozýval, prečo si prišiel a ako to bude ďalej."vysvetlí otec a James sa zhlboka nadýchne.

Toto bude ešte zaujímavé....


Ahojte :) Chceli by som vás poprosiť, že ak čítate tento príbeh a páči sa vám, aby ste ho  posunuli  ďalej, svojim kamarátom alebo poprípade čitateľom.Veľmi by mi to pomohlo. Ďakujem :)

Love🖤Where stories live. Discover now