8*

12.9K 623 30
                                    

Emma

Sadli sme si s otcom a Jamesom k stolu a mňa sa zmocnila mierna nervozita, čo sa  asi bude diať.

"No, takže ja to skrátim."povie James a zhlboka sa nadýchne.

"S mamou som sa mal dobre, až pokiaľ si nenašla priateľa. Philipa. Nikdy som ho  nemal rád a ani nebudem.Nebol to proste môj pravý otec.Už od začiatku som vedel, že keď dovŕšim 18, prídem za vami. Bol to môj jediný sen. Mame to veľmi vadilo, no ja som bol rozhodnutý.Nedokázala to nijako zmeniť." povie a keď nikto z nás dvoch nič nehovorí, pokračuje.

"Cítil som sa tak hrozne. Prosím prepáčte mi to. Mám vás veľmi rád a už nikdy vás neopustím. A pokiaľ my dovolíte,rád by som býval s vami."dopovie a ja si zotriem slzy. Som tak šťastná že ho tu mám.

"James, synak. Tebe nemáme čo odpúšťať.Tebe som nikdy nedával vinu za to čo sa stalo. To tvojej matke." povie otec a chytí Jamesa za ruku.

"Budem šťastný ak budeš s nami bývať." usmeje sa a ja s radosťou prikývnem.

"Poď sem." poviem a pritiahnem si ho za tričko k sebe  do objatia.

" Mám ťa rada."pošepkám .

"Ja teba tiež Em." doširoka sa usmejem.

"Otec? Povieš nám, prečo ste sa s mamou rozviedli?" opýta sa James a ja si všimnem ako otec zbledne. Nikdy sme sa nedozvedeli pravý dôvod. Vždy som si myslela, že im to len neklapalo. Že už nevedia nájsť po toľkých rokov spoločnú reč.

"No.....vaša matka ma podvádzala." povie a ja vyvalím oči. To nemyslí vážne. Moja mama, ona....NIE. To nemôže byť pravda. Dobre, viem že vždy bola trocha bláznivá a tvárila sa že nemá záväzky, no nečakala som niečo takéto.

"Ale veď návrh na rozvod podala ona."poviem a otec prikývne.

"Pretože ja som sa nechcel rozviesť kvôli vám.Boli ste malí." povie a ja pretočím očami. 13 a 15 roční nie sú až tak malí.

"A s kým?"opýta sa zamračene James a ja svoj pohľad premiestnim na neho.

"S....s Johnom."povie a ja v úžase otvorím ústa.  Ako to mohla urobiť?

John je otcov bratranec. Vždy som sa divila, prečo s ním mama mala taký dobrý vzťah. Vždy sa na seba usmievali, šepkali si rôzne nezmysly.

Raz mu mama povedala vetu: Niečo  za niečo chrobáčik.
 Nikto to nepočul len ja. Bola som vtedy malá. Neriešila som to. Skôr som tým rečiam nechápala.

Teraz už chápem, tie pohľady a hlavne vetu: Niečo za niečo. No fuj !!!

"Netrápte sa už teraz tým. Nepovedali sme vám to hlavne preto, aby ste sa netrápili. A jasné že aj preto aby sa vaša mama necítila ako kur...."zasekne sa uprostred vedy.

"Kurva." dopovie za neho James a otec prikývne.

Mám to ja ale úžasnú rodinku...Pamätáte si ako James prišiel do záhrady aby ma prekvapil? Jedna noc a zmení vám život od základov.

*O mesiac neskôr *

Za predošlý mesiac, sa toho zmenilo naozaj veľa. James sa k nám presťahoval a náš vzťah sa opäť obnovil a myslím, že môžem povedať, že je lepší ako kedykoľvek. Otec stále pracuje, čiže  skoro vôbec nie je doma.
Ďalej tu máme ďalšiu zmenu.

Logan a Mike.

Súd ich uznal vinnými, čo ma neskutočne potešilo. Dokonca sa našli aj tie dievčatá, ktoré zneužívali keď pracovali  na škole. Svedčili proti nim, takže dostali 4 roky podmienečne.

Love🖤Where stories live. Discover now