Capitolul 5- Partea a doua

4.6K 411 41
                                    


       Sursele noastre au aflat de întoarcerea marchizului de H în Londra cu ocazia sezonului ce urmează. Acesta a fost plecat timp de trei ani în Lumea Nouă și nu putem nu ne întrebăm care este motivul pentru care ne onorează cu prezența sa. fie oare tânăra domnișoară pe care a salvat-o din ghearele morții ieri?
În urma incidentului, domnișoara s-a urcat în cea mai mare grabă în trăsura ducelui de C însoțită de ducesa de C.
Aceleași surse ne-au informat apropierea dintre marchiz și protejata ducelui e mai mult decât evidentă.
Promitem ținem la curent cu următoarele evenimente.

       Amelia împătură liniștită ziarul de scandal și-l puse pe masă, uitându-se pe furiș la comesenii ei.

       Serveau micul dejun și găsise ziarul deschis în locul unde mânca de obicei.

       — L-am citit deja, Amelia, făcu Ian. În primul rând, nu știu cine aduce porcăria aia în casa mea și în al doilea rând, vreau să știu ce a fost în capul vostru să-mi ascundeți incidentul de ieri.

       — Ian...e numai vina mea, începu Amelia.

       — Nu e vina ta, draga mea, din câte mi-a povestit Sarah era să fii călcată de o trăsură care venea în mare viteză. Slavă Domnului, că marchizul de Hartfort era în apropiere și te-a salvat în ultimul moment, zise Annie.

       — Nu știu de ce folosește toată lumea cuvântul acesta, murmură fata cu ochii plecați. Nu m-a salvat, de fapt a fost destul de nepoliticos. M-a îmbrâncit de-a dreptul... Înțeleg că-l cunoașteți, nu-i așa? Mie mi s-a părut că aduce mai mult cu o brută, cred că nu i-a priit deloc călătoria în America, spuse Amelia cu acreală la adresa uriașului ce o făcuse să se simtă nemaipomenit de neîndemânatică.

       — Amelia, icni surprinsă Annie, nu înțeleg de ce ai o asemenea aversiune față de marchiz. Ar trebui să fii recunoscătoare.

       Aceasta realiza că nu exista nici un motiv real pentru animozitatea ei vizavi de marchiz, dar nu se putea abține, mai ales că o mulțime de oameni fuseseră martori la stângăcia ei.

       — Gata, să lăsam asta deocamdată, spuse Ian privind-o gânditor. Îl cunosc pe Jason de ani de zile. Nu pot să spun că am fost apropiați, dar făcea parte dintr-un grup de rebeli printre care era și Nick. Au făcut o grămadă de prostii în timpul școlii. Totuși, familia lui se bucură de prestigiu în societate și el nu a întrecut limitele decenței niciodată.

       — Mă întreb cum vom opri bârfele, bănuiesc că toată lumea citește fițuica asta, cel puțin așa am auzit printre servitori, zise Annie neliniștită.

Vrăjită de tineUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum