I ♛ Evarel | Diyar

1.5K 95 56
                                    

♛

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


EVAREL
Diyar

Başkent: Zümrüt (kuzey), Kalsedon (batı), Ateşin İncisi (güney)
(Önceden Kara Kale, Altın ve Opal)

Yönetim: Hükümdarlık

Yönetici Hanedan: Evarel Hanedanı

Kuruluş: RN 1

Kurucu: Deisenria Dione Enyo

Hükümdar: Dymentsia Dione Xenia (kuzey)
Nmerysa Rhyna Sellysa (batı)
Mysania Rhegiona Asia (güney)

Halklar: Diyar Halkları (genel)
(Karanlık, aydınlık, kızıl, altın, gök, buz, deniz, siren, orman, melez vs)

Konuşulan Diller: Diyar Dili (yaygın)
(Kuzey Dili, Buz Dili, Deniz Dili vs)

Sınırlar: Kuzeyde Kuzey Denizi ve Gece Dağları; batıda Batı Denizi; güneyde Güney Denizi, Güneş Dağları ve Gül Nehri, doğuda Doğu Denizi diğer ülkelerle olan sınırlarını oluşturur.

Bölgeler: Diyar, sınırları belli olmayan beş ana bölgeye ayrılır. Bu beş bölgede tüm ırklar ve tüm türler yaşasa da kültürleri hangilerinin yoğunlukta olduğuna göre değişir. Dhara, Kuzey; Nyves, Batı; Rhegona, Güney; Ateraile, Doğu; Elaire, Merkez.*

Bu beş ana bölgenin dışında, sınırları belli olan özerk olan bazı bölgeler vardır. Bunlar iç işlerinde bağımsız, dış işlerinde bağımlıdırlar. Bunlardan Buz Diyarı, Batı Denizi, Kuzey Denizi ve Doğu Ormanı yüzyıllardır süregelen kanunlarla ejderha, ejder gibi yaratıkların gücüne sahip hanedanlar tarafından yönetilmişlerdir. Buz Diyarı'nın hükümdarları rhona ırkından oldukları için üstündüler ve bölgelerindeki meselelere nadiren Diyar yönetimini dahil ederlerdi.*

Özerk yönetim dışında çoğu bölge ve şehir; seçilen üyelerin katıldığı konseylerle, şehrin kurucusunun soyundan gelen kişilerle veya hükümdarın atadığı yöneticilerle yönetilir.

Yakın Tarih: RN 1490 yılında (Ejderha'nın Öfkesi'nin başlamasından on yıl önce) Kraliçe Athyrania öldüğünde, bu durum göz önüne alınarak ülke sınırları çizilmiştir. Kuzey, Kara Kraliçe'ye; Batı, Ak Kraliçe'ye bağlıdır. Güney coğrafi konumu nedeniyle Ak Kraliçe'ye bağlanmıştır ancak bu bölgenin kararlarını da iki kraliçe beraber almıştır. Doğu ve merkez bölgelerinin her iki ülkede de sınırı vardır ve bazı bölgeler (eski başkentler ve bazı özerk bölgeler) iki kraliçenin hükmündedir. Şimdiyse Diyar sınırları içerisinde üç ülke vardır. Ancak Diyar'ın bazı şehirleri ve bazı bölgeler üç kraliçenin de hükmündedir. 

Öncüller**
Evarel Dharal
Evarel Nyvesal
Elf Şehirleri
Buz Diyarı
Batı Denizi
Kuzey Denizi
Doğu Ormanı
vs

DİYAR REHBERİ ♛ Diyar'ın HükümdarlarıWhere stories live. Discover now