I 🌹 Üç Karanlık Soy

169 11 0
                                    

Üç Kuzey Ailesi, Üç Karanlık Soy

Dhranel, Assos ve Dhrania


Dhranel

Kuzeyin üç karanlık soyundan ilki ve en eskisi. Diyar'ın İlk Hükümdarı Deisenria'nın yanındaki Kara Ejderha'nın Temsilcisi Dhranel ile kurulmuştur. Çoğunluğunu kara büyücülerin oluşturur. Kara Ejderha'nın Temsilcilerinin birçoğu bu ailenin üyesidir.

Irk: Kara büyücü, dev-kara büyücü melezi

Güç: Karanlık

Ev: Kara Kale

Kurucu: Kara Ejderha'nın Temsilcisi Dhranel (İlk Kraliçe Deisenria'nın temsilcisi, danışmanı, en yakın dostu, bazı kaynaklarda eşlerinden biri)

Bilinen Üyeler: Elone Dhranel (Kara Kale'nin Yöneticisi, Rhadenis'in annesi), Rhadenis Dhranel (Temsilci, Kraliçe Dymentsia'nın en yakın dostu), Auramos Dhranel (safkan kara büyücü, Kraliçe Mysania'nın yanında)


Assos

Kuzeyin üç karanlık soyundan biri. Çoğunluğu karanlık savaşçı ve büyücü melezlerinden oluşur. Diyar kökenli değildir ve Diyar'da kabul görmesi uzun sürmüştür. Yönetimden çok sanat ve bilime değer veren bu soyun kurduğu ve yönettiği Assos Akademileri vardır.

Ejderhalar Çağı'ndaki bazı üyelerinden, Dharrasus ve Lierrasus şehirlerindeki önemlerinden bahsedilir. Ayrıca Gölge Diyar'da da bu soyun üyeleri yaşar.

Irk: Kara büyücü-kara savaşçı melezi

Güç: Karanlık

Ev: Rhodios'un Yıldızı

Kurucu: Rhodios Assos

Bilinen Üyeleri: Lhidmos Assos (yazar), Rhigmos Assos (tarihçi, öğretmen, gezgin, Athyrania'nın ilk eşi), Dymentsia Dione Xenia (Kara Kraliçe, Rhigmos'un kızı), Nmerysa Rhyna Sellysa (Ak Kraliçe, Rhigmos'un kızı)


Dhrania

Kuzeyin üç karanlık soyundan biri. Gölge ve Altın Savaşları sonrasında (RN 450 civarı) Dhrania tarafından kurulmuştur.Lanetli Soy olarak da anılır. Safkan dareise soyu sayılıp, yalnızca dareiseler ile evlenenlerin çocukları bu soya kabul edilir. Dhrania'nın Kaderi'nin yönetici soyudur.

Dareise ırkının en güçlü soyu olmalarına rağmen az güce sahiplerdir. Çünkü Dhrania ve dareiseler, lanetlilerdir.

Irk: Dareise(kara büyücü elf)

Güç: Karanlık

Ev: Dhrania'nın Kaderi

Kurucu: Dhrania(Karanlık Halkın Lideri, bazı kaynaklarda hükümdar)

Bilinen Üyeleri: Dareina Dhrania(kuzey lideri), Lorenna Dhrania(temsilci)

DİYAR REHBERİ ♛ Diyar'ın HükümdarlarıWhere stories live. Discover now